MTI Itthon

Veszélyes a Red Bull repülőverseny az ombudsman szerint

Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa kezdeményezte a nemzeti fejlesztési miniszternél a nem állami célú nyilvános repülőrendezvényekre, így a Red Bull Air Race-re vonatkozó részletes szabályozás megalkotását - olvasható az ombudsman hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

MTI Itthon

Lesz tűzijáték, csak kisebb

Megrendezi a kormány a tűzijátékot az augusztus 20-i nemzeti ünnepen, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál - jelentette be a kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után Budapesten.

Babarczy Eszter Vélemény

Babarczy Eszter: felemelő lenne a tűzijáték elmaradása

A Medián felmérése szerint a megkérdezettek kétharmada nem akar tűzijátékot, 84 százalék hallott Dóczi-Tóth Eszternek a Facebook-on indított mozgalmáról – vagyis, hogy a megtakarított pénzt adjuk oda az árvízkárosultaknak. A kormány kapott egy szép feladványt. A tűzijáték elmaradása most, csak ezen az augusztus 20-án, a lehető leglátványosabb szimbóluma lenne annak, hogy a magyarok többségének igénye van szolidaritásának kifejezésére – vélekedik Babarczy Eszter.

MTI Itthon

Civilek tiltakoznak a Red Bull légiparádé ellen

Nemcsak a környezetszennyezés, hanem a balesetveszély és a műemlékvédelem miatt is felelőtlenségnek tartja a Red Bull légi parádé megrendezését a Levegő Munkacsoport - olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában.

MTI Itthon

Ingyen is lehet tűzijáték augusztus 20-án?

Elképzelhető, hogy a központi költségvetésnek nem kerül majd egyetlen fillérjébe sem az augusztus 20-ai tűzijáték, mert egy szombathelyi cég vállalta, hogy ingyen megrendezi a hagyományos budapesti attrakciót. Ez azt jelentené, hogy az eredetileg a célra fordítandó központi forrást teljes egészében az árvízkárosultak javára lehetne fordítani, ahogy azt több közösségi portálon is kezdeményezték.

1 2

A címlapról ajánljuk