hvg.hu Kult

Magyar Star Wars figurát árverez el a Sotheby's - fotó

Egy 1989-es bontatlan magyar Star Wars figura is szerepel a Sotheby's árverésén, amely a Csillagok háborúja tematikájára épül - jelentette a Világgazdaság. Akár 1,4 millió forint is lehet a magyar figura értéke.

hvg.hu Autó

Ha már autóversenyzünk, csináljuk stílusosan

Az autóversenyzővé válás nem ritka formulája, amikor egy idősebb, már tehetőssé vált ember elkezd versenyezni. Ők általában eleve egy nagy klasszikusba szeretnek beleülni. Nos, ha igazán emlékezetes kiállást akar valaki pályanapra, akkor ezzel a kombóval nem nyúlhat mellé.

hvg.hu Kult

Ön szerint mennyit ér egy meztelen nős kép?

Rekordáron,több mint 170 millió dollárért kelt el Modigliani női aktja a hétfőn a Christie’s aukcióján. De nemcsak New Yorkban, hanem itthon is zajlik az őszi árverési szezon. Képzelje el, hogy ön milliomos műgyűjtő, melyik képet venné meg?

B.N. Kult

Faludy György plüss rókája azért gazdára talált - videó

Mandzsettagombtól bögrén, jegyzeteken és szerzői példányokon át kiadatlan versekig összesen 113 tételt bocsátott árverésre a költő eladósodott özvegye csütörtök este. Licitálás nem volt sok. Faludy Fanny arra a kérdésre, hogy mi lesz a most szétszóródott és az el nem kelt tárgyak sorsa, nem tudott válaszolni.

hvg.hu Kult

Csütörtökön árverezik el a Faludy-vagyon egy részét

A hagyaték kezelője, örököse, a költő özvegye az aukción befolyt bevételből szeretné megteremteni az anyagi fedezetét egy olyan méltó helyszínnek, ahol bemutatható, kutatható lesz Faludy szellemi öröksége.

hvg.hu Plázs

Aki ügyes, akár Margaret Thatcher retiküljét is ajándékozhatja karácsonyra – fotók

Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnök személyes tárgyaira, köztük ruháira, retiküljeire és kézirataira licitálhatnak az érdeklődők a Christie's aukciósház decemberi árverésein. Az aukciósház keddi közölte, hogy 150 tárgy december 15-én, egy londoni aukción, további 200 holmi pedig december 3-a és 16-a között kerül kalapács alá egy online árverésen.

hvg.hu Vállalkozás

Közvetve bárki vehet OTP-t az aukción

A hvg.hu-nak nyilatkozó bróker szerint egy kisbefektető számára azért lehet előnyös a részvétel, mert a szakértők azt várják, hogy az állam részvénycsomagja az OTP tegnapi, 5670 forintos tőzsdei záró árához képest 6-11 százalékkal olcsóbban kerül új tulajdonosokhoz.

MTI Kult

Félmilliárdért vettek meg két lapot a Tintinből

Csaknem félmilliárd forintnak megfelelő összegért kelt el egy szombati párizsi árverésen az Hergé művésznéven alkotó belga Georges Rémi (1907-1983) egy kétoldalas eredeti tusrajza, egy részlet a Tintin kalandjaiból, az Ottokár jogara címmel 1939-ban megjelent nyolcadik albumból.

1
4 5 6 7 8
25

A címlapról ajánljuk