Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Uniós autópályadíjat akar a német kormánypárt

Uniós autópályadíjat javasol a német CDU parlamenti frakcióvezetője. Ehhez össze kellene hangolni az uniós országok díjrendszereit. A javaslat annak nyomán született, hogy vitát generált a németek által bevezetni készült, csak külföldiekre vonatkozó autópályadíj ötlete.

MTI

Nem lesz türelmi időszak az autópályadíjaknál

Nem lesz türelmi időszak az autópályadíjaknál

A nemzeti fejlesztési miniszter nem tartja indokoltnak az úthasználati jogosultságok érvényességi idejének további kitolását – derül ki a csütörtöki Világgazdaságból.

Egységes uniós autópályadíjat javasolnak

Az EU-ban egységesen kötelező autópálya-használati díj bevezetését javasolja az Európai Bizottság német tagja.

MTI

Négy órától megint kell fizetni autópályadíjat

Délután 4 órától ismét fizetni kell az M6-os és M7-es autópályákon, ahol korábban a rendkívüli hóhelyzet miatt ingyenesen lehetett közlekedni.

Nem tetszik az EU-nak Németország sztrádadíj-terve

Nem szabad különbséget tenni német és nem német autós között, ha Németországban bevezetik az autópályadíjat – erre figyelmeztetett Siim Kallas közlekedéspolitikai EU-biztos egy keddi interjúban. Az Európai Bizottság tagja hangsúlyozta, hogy "nem lehet ingyenes autópálya-matricát vagy kedvezményt adni csak a német autósoknak".

MTI

A német autóklub hallani sem akar az autópályadíjról

A német autóklub (ADAC) elutasítja a külföldieket terhelő autópályadíj bevezetésének kormányzati terveit, a szervezet szerint inkább az üzemanyag után fizetendő jövedéki adót kellene emelni, ha elkerülhetetlen az autósok terheinek növelése - írta csütörtökön a Die Welt az online kiadásában.

MTI

Németországban 100 euró lehet az autópályadíj

Németországban 100 euró lehet az autópályadíj

Németországban évente nagyjából 100 euró (mintegy 30 ezer forint) lehet a külföldi autósokat terhelő autópályadíj, fizetni várhatóan 2015-től kell majd. Alexander Dobrindt közlekedési miniszter a Bild am Sonntag című vasárnapi lapnak elmondta, hogy a tárcánál a matricás rendszer bevezetésén gondolkodnak, és 2014-ben nyújtják be az autópályadíjról szóló törvényjavaslatot a parlamentnek.

MTI

Valami már biztosan nem drágul jövőre

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem tervez változást januártól a vasúti személyszállítás tarifáiban és az úthasználat után fizetendő díjtételekben.

MTI

Egyre sanszosabb a német autópályadíj bevezetése

Németországban várhatóan megszűnik az autópályák ingyenessége, keddi sajtójelentések szerint a koalíciós tárgyalásokon megállapodtak abban, hogy 2014-ben törvényt hoznak a külföldi autósokat terhelő autópályahasználati díjról.

MTI

Nőnek az autópályadíjak januártól Szlovéniában

Emelkedik a személyautók éves autópályadíja januártól Szlovéniában, ahol a kisteherautókra új díjkategóriát is bevezetnek.

MTI

"Fizessenek a külföldiek autópályadíjat!"

Autópálya-használati díjat kell kivetni a külföldi autósokra Németországban - szorgalmazta egy vasárnapi interjúban a bajor konzervatív CSU elnöke, hangsúlyozva, hogy pártja nem vesz részt a következő német kormány munkájában, ha annak programjában nem szerepel ez az intézkedés.

MTI

Merkel hallani sem akar az útdíjról

Továbbra is ellenzi a német kancellár a személyautók után fizetendő sztrádadíjat, máshol is inkább a tehergépkocsik gazdáira próbálják terhelni az utak fenntartási költségeit - közölte összeállításában az MR1-Kossuth Rádió.

hvg.hu

Merkel a személyautók autópályadíja ellen van

Angela Merkel német kancellár továbbra is elutasítja, hogy Németországban autópálya-használati díjat vezessenek be a személyautók számára.

MTI

Sielők figyelem: drágul az autópályadíj Olaszországban

Januártól emelkedik az autópályadíj Olaszországban.

MTI

Más autópályadíjat fizethetnek a buszok és lakókocsik

A 3,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű autóbuszok és lakóautók januártól az újonnan bevezetendő B2 kategóriába tartoznak, és éves autópálya-használati jogosultságot is vásárolhatnak - egyebek mellett ezt tartalmazza a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI

Újabb autópályák üzemeltetése kerülhet magánkézbe Horvátországban

A Goldman Sachs, a J. P. Morgan, a Barclays és a kínai CMEC is érdeklődik a horvát autópályák iránt, amelyeket a horvát kormány harminc évre szeretne koncesszióba adni, mert a két állami autópálya-kezelő vállalatnak idén és jövőre összesen 7,1 milliárd kuna hiteltartozást kell törlesztenie - írja a vasárnapi Novi List.

MTI

Csökken az autópályákat "svarcban" használók száma

A hazai gyorsforgalmi utakon nemzetközi viszonylatban csekély a "bliccelők" száma: az európai matricás rendszerek esetében egy−három százalék az átlag. Magyarországon ez a 1,5 százalékot sem éri el. A matrica nélkül utazók mintegy 70 százaléka külföldi autó.

hvg.hu

Napi: több száz milliót fizettek az autópályadíj-bliccelők

Összesen 72 ezer pótdíjfelszólítást küldött ki az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. az első félévben, amiből eddig hatszázmillió forint bevétel származott - írja a Napi Gazdaság.

hvg.hu

Sokkal drágább lesz döngetni a horvát autópályákon

Júniustól 15 százalékkal drágul az autópálya-használat Horvátországban, de olcsóbb lesz az elektronikus útdíjleolvasók beszerzése - közölte kedden több horvát sajtóorgánum.

MTI

Így büntettek a rendőrök az M7-esen Zala megyében

Műszaki állapotuk miatt több járművet is kivontak a forgalomból, és számos járművezetőt megbüntettek a hatóságok Zala megyében, az M7-es autópályán szerdán tartott közös ellenőrzési akcióban.

MTI
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X