MTI Gazdaság

Betett egy másik matricának a megyei matrica bevezetése

Átalakította a vásárlási szokásokat a megyei e-matrica bevezetése, az adatok szerint a havi e-matricából csaknem 30 százalékkal kevesebbet vettek az autósok január 1-je és június 10-e között, mint a tavalyi év hasonló időszakában – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

MTI Közlekedés

A sztrádadíjak miatt indul uniós eljárás Németország ellen

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít Németország ellen a külföldieket terhelő autópályadíj miatt – jelentette be a testület elnöke egy hétfői német lapinterjúban. Jean-Claude Juncker a Süddeutsche Zeitungnak elmondta: a bizottságnak "jelentős kétségei" vannak azzal kapcsolatban, hogy az autópályadíjról szóló törvény megfelel-e a diszkrimináció tilalmát előíró uniós alapelvnek.

MTI Világ

Elkaszálná az EB a német autópályadíjat

A külföldiek hátrányos megkülönböztetésével uniós jogot sért a tervezett német autópályadíj az Európai Bizottság szerint - írta pénteken a Der Spiegel című német hírmagazin.

MTI Közlekedés

Németországban dolgozik és gyakran jár haza? Ennek nem fog örülni

A német törvényhozás alsóháza csütörtökön megkezdte a külföldi autósokat terhelő autópályadíjról szóló törvényjavaslat vitáját. Az elképzelést a kormányoldalon is vitatják, osztrák részről pedig máris jelezték, hogy az Európai Unió bíróságára kerülhet az autópályadíj ügye, ha a jelenlegi formában vezetik be a rendszert.

hvg.hu Gazdaság

Fenekestül felfordul az életünk január 1-jétől

Jön a fizetős M0-s, egy rakat új adó, illetve pár adókedvezmény, változnak a cafeteria szabályai, indul a fuvarozókat ellenőrző elektronikus rendszer, változik a KRESZ-vizsga, és az autóbontók is kapnak egy plusz adminisztrációt.

MTI Autó

A budaörsi fideszesek is tiltakoznak a fizetős M0-s ellen

A budaörsi képviselő-testület egyhangúlag tiltakozik az autópályadíj kiterjesztése ellen, szerdán elfogadott nyilatkozatuk szerint kérik a kormányt, vizsgálja felül álláspontja, mert ha nem: a budaörsi önkormányzat minden törvényes eszközt felkutat az intézkedésből eredő káros folyamatok megakadályozására.

MTI Gazdaság

Fizetős M0-s: a kormány vasútra, BKV-ra akarja szoktatni az embereket

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a megyei útdíj-matricák bevezetése jelentős könnyebbséget jelent a forgalomban részt vevőknek, az M0-s autóút egy részére kiterjesztett térítési kötelezettség miatt pedig nem nő a budapesti belvárosi forgalom. Azt is mondta, a kormány célja, hogy a vasúti és budapesti közösségi közlekedésre szoktassák az embereket. Azt még számolják, mekkora bevétel várható az M0-s és bevezető szakaszok fizetőssé tételéből.

hvg.hu Gazdaság

Fideszes polgármester kelt ki a fizetős M0-s ellen

Bús Balázs III. kerületi polgármester javasolni fogja, hogy a fizetős szakaszból emeljék ki a Megyeri hidat. Szerinte a Megyeri híd városi híd funkciót is betölt, így a fővárosi közlekedésből való kiiktatása a kerületi forgalom növekedését és a környezetszennyezés növekedését fogja jelenteni.

nyüzsi Nyüzsi

Mindannyiunk örömére

Boldogabban fizetünk az M0-án is, ha tudjuk, hogy ebből lesz szép új vára a Miniszterelnök Úrnak.

hvg.hu Gazdaság

Óriási januári gyomros mindenkinek: fizetős lesz az M0-ás

Fizetős lesz januártól az M0-ás a Szentendrei úttól az M3-asig, valamint a 4-es főúttól az M5-ösig. Az M1, az M3, az M5, az M6 és az M7 fővárosi bevezető szakaszait is fizetőssé teszi a kormány. Kérdésünkre az NFM megerősítette a hírt. Az intézkedéssel a költségvetésben tátongó 40 milliárdos lyukat tömnék be.

MTI Közlekedés

2016-tól jöhet az autópályadíj Németországban

Németországban a közlekedési tárca elkészítette a külföldi autósokat terhelő autópályadíj tervét. Az éves díj legfeljebb 130 euró, vagyis átszámítva nagyjából 40 300 forint lehet, és várhatóan 2016-tól kell majd megfizetni.

MTI Közlekedés

Uniós autópályadíjat akar a német kormánypárt

Uniós autópályadíjat javasol a német CDU parlamenti frakcióvezetője. Ehhez össze kellene hangolni az uniós országok díjrendszereit. A javaslat annak nyomán született, hogy vitát generált a németek által bevezetni készült, csak külföldiekre vonatkozó autópályadíj ötlete.

MTI/Világgazdaság Autó

Nem lesz türelmi időszak az autópályadíjaknál

A nemzeti fejlesztési miniszter nem tartja indokoltnak az úthasználati jogosultságok érvényességi idejének további kitolását – derül ki a csütörtöki Világgazdaságból.

1 2 3
A címlapról ajánljuk
Matematika és szex? Van összefüggés

Matematika és szex? Van összefüggés

Clio Cresswell 18 évesen kezdett el foglalkozni a számokkal, amikor a legtöbben abbahagyják a matektanulmányaikat. A világ legszexisebb tudósai közé választott ausztrál matematikus szerint a világot épp úgy le lehet írni a számokkal, mint versekkel vagy tánccal. De meglepő dolgokat állít a tudomány és a párkapcsolatok összefüggéseiről is.