Seres László Itthon

Seres: Korrupció és médiapara

A kritikus sajtó kiiktatásával párhuzamosan a NER kezdettől odafigyelt az intézményes kontrollok kiiktatására is: minek aggódni, ha van egy Polt Péterünk?

hvg.hu Itthon

Orbán: Azerbajdzsán mintaállam; Alijev: rengeteg gázunk van

Megérkezett Orbán Viktorhoz Ilham Alijev, Azerbajdzsán elnöke, majd közös sajtónyilatkozatot tettek. A két ország stratégiai partnerségre lépett. Alijev hangsúlyozta, hogy rengeteg energiahordozójuk van és szeretnének minél többet eladni belőle az európai piacra. Magyarország kétszáz azeri diáknak kínál magyarországi ösztöndíjat.

hvg.hu Kult

Index: Azeri Parkot nyithatnak a Városligetben

Egy úgynevezett Azeri Park létesítéséről folynak hosszabb ideje tárgyalások a magyar kormányzat és Azerbajdzsán magyarországi képviselete között – tudta meg az Index. Az is felmerült, hogy a Városligetben jelölnének ki területet.

MTI Itthon

Forrósodik az azeri-magyar barátság

A két ország közötti oktatáspolitikai együttműködésnek köszönhetően további kilenc egyetem került fel az azeri kormány által támogatott állami ösztöndíjas listára.

HVG Kult

HVG: Magyar szobrot koppintottak le az azeriek

Szinte csak a fejében tér el a városligeti Anonymus-szobortól az a Rómában tavaly felavatott köztéri alkotás, amely az azerbajdzsáni kultúrdiplomáciának a vitatott származású középkori perzsa költőért, Nizámiért folytatott kampánya részeként született meg.

Seres László Nyüzsi

Ramil Safarov naplójából

A magyarokkal most jó üzletelni, mert rajtunk kívül senkivel se tudnak. Még engem is kiengedtek, én voltam a gesztus elnök úréknak, bizony!

MTI Vállalkozás

Megnyílt az első magyar kereskedőház az azeri fővárosban

A kereskedőházi rendszerrel a kormánynak az a célja, hogy a magas növekedést produkáló keleti gazdaságok piacain segítse azokat a magyar kis- és középvállalkozásokat (kkv), amelyek versenyképes termékekkel és szolgáltatásokkal tudnak megjelenni a külpiacokon. Jövőre már állami kereskedőházak is nyílhatnak.


A címlapról ajánljuk