MTI Itthon

Melegházasság: a Jobbik hozza a formáját, az ellenzék sem egységes

A Jobbik határozottan elítéli az azonos neműek házasságát, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, az Együtt és a Liberálisok képviselői pedig az egyenlő jogok fontosságát hangsúlyozzák, de az intézmény bevezetéséről eltér a véleményük – derült ki a csütörtökön Budapesten, az azonos neműek házasságáról rendezett vitán.

MTI Világ

Két volt apácát ad össze egy kiközösített pap

Federica és Isabel három éve ismerkedtek össze egy lelkipásztori úton, és most egy új olasz törvény nyújtotta lehetőséget kihasználva bejegyzett élettársi kapcsolatra készülnek lépni.

MTI Világ

Engedélyezik egyik szomszédunknál a melegházasságot

Megszavazta az azonos neműek házasságát legalizáló törvényt a szlovén parlament kedden késő este, és a jogszabály egyben megteremti a párok örökbefogadási jogát is – adta hírül a szlovén közszolgálati televízió.

MTI Kult

Elvette férfi szerelmét Stephen Fry

Egybekelt férfi élettársával Stephen Fry neves brit filmszínész, író és tévés személyiség vasárnap a kelet-angliai Dereham városának anyakönyvi hivatalában.

MTI Világ

Sarkozy eltörölné, aztán törvénybe foglalná a melegházasságot

Eltörölné a házasság intézményét a homoszexuális párokra is kiterjesztő törvényt Nicolas Sarkozy, ha ismét köztársasági elnöknek választanák a franciák. A volt államfő ugyanakkor támogatja az azonos neműek házasságát, de azt külön törvényben szabályozná.

hvg.hu Plázs

8 évig fiúnak adta ki magát a lány, mindenki elhitte

Kisgyerekként eldöntötte, hogy fiúnak adja ki magát, majd később felfedezte nőiességét, de nem szereti, sem a hetero-, sem a homoszexuális skatulyát. Az egyenlőség hazájában veti fel azt a kérdést a művész, iO Tillet Wright, hogy vajon miért nem lehetnek a szexuális orientációtól függetlenül, tényleg egyenlőek az emberek.

MTI Világ

Vége: két hétig házasodhattak csak a melegek Utah-ban, de azt is hiába

Utah állam nem ismeri el a területén azonos nemű párok által megkötött több mint ezer házasságot - jelentették szerdán. A meleg párok összeadását december 20-án kezdték meg a többségében mormonok lakta államban, miután egy szövetségi bíró az Egyesült Államok alkotmányával ellentétben állónak ítélte az utahi alaptörvénynek azt a rendelkezését, amely tiltja a homoszexuálisok frigyre lépését.

hvg.hu Itthon

A melegházassággal nem békültek ki a magyarok

A magyarok fele helyesli az azonos neműek élettársi kapcsolatának törvényes elismerését, de azzal, hogy házasságot kössenek ennél kevesebben, háromtizednyien értenek egyet – derül ki az Ipsos felméréséből.

1 2

A címlapról ajánljuk