MTI Itthon

Melegházasság: a Jobbik hozza a formáját, az ellenzék sem egységes

A Jobbik határozottan elítéli az azonos neműek házasságát, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, az Együtt és a Liberálisok képviselői pedig az egyenlő jogok fontosságát hangsúlyozzák, de az intézmény bevezetéséről eltér a véleményük – derült ki a csütörtökön Budapesten, az azonos neműek házasságáról rendezett vitán.

MTI Világ

Két volt apácát ad össze egy kiközösített pap

Federica és Isabel három éve ismerkedtek össze egy lelkipásztori úton, és most egy új olasz törvény nyújtotta lehetőséget kihasználva bejegyzett élettársi kapcsolatra készülnek lépni.

MTI Világ

Engedélyezik egyik szomszédunknál a melegházasságot

Megszavazta az azonos neműek házasságát legalizáló törvényt a szlovén parlament kedden késő este, és a jogszabály egyben megteremti a párok örökbefogadási jogát is – adta hírül a szlovén közszolgálati televízió.

MTI Kult

Elvette férfi szerelmét Stephen Fry

Egybekelt férfi élettársával Stephen Fry neves brit filmszínész, író és tévés személyiség vasárnap a kelet-angliai Dereham városának anyakönyvi hivatalában.

MTI Világ

Sarkozy eltörölné, aztán törvénybe foglalná a melegházasságot

Eltörölné a házasság intézményét a homoszexuális párokra is kiterjesztő törvényt Nicolas Sarkozy, ha ismét köztársasági elnöknek választanák a franciák. A volt államfő ugyanakkor támogatja az azonos neműek házasságát, de azt külön törvényben szabályozná.

1 2

A címlapról ajánljuk