hvg.hu Gazdaság

És akkor a Mol elkezdi építeni Bábel tornyát Budapesten

A magyarok negyede él nem megfelelő körülmények között, de a nagy üzengetés arról indult el, kell-e a fővárosnak felhőkarcoló. Mindenki találgat, milyen sors vár Katalóniára, kiderült, melyik áruházak fizetnek a legtöbbet a dolgozóiknak, a MÁV pedig új vonattípust vezetne be. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI / hvg.hu Vállalkozás

Áll a bál a Tescónál: mégsem fogadták el a béremelést a dolgozók?

Megnőtt az esélye a Tesco-sztrájknak, a láncnál törvényesen létrehozott sztrájkbizottság ugyanis péntek délután nem fogadta el a multicég által felkínált és "sebtiben kommunikált" szeptemberi béremelés lehetőségét - írta a Magyar Idők. Pedig korábban a Tesco közleményben erősítette meg, jön a fizetésemelés.

hvg.hu Gazdaság

Fordulat a Tescónál: mégsincs alku a béremelésről?

Hatott a sztrájkfenyegetés, a Tesco belement az újabb béremelésbe. Legalábbis elsőre így tűnt a pénteki tárgyalások után, aztán az egyik szakszervezet közölte, a hírekkel szemben nem fogadták el az ajánlatot és mégis sztrájk jöhet.

hvg.hu Itthon

Jobb mindent elintézni a héten, hétfőtől lassabb lehet az ügyintézés a hivatalokban

Hétfőtől a béremelésért demonstráló hivatali dolgozók betartják a foglalkoztatásra vonatkozó szabályokat, és ennek megfelelően végzik a munkájukat, nem fognak például túlórázni. Az ügyfelek ebből valószínűleg azt tapasztalják majd, hogy lassúbb lesz az ügyintézés, pedig állítólag nem munkalassító demonstrációról lesz szó.

Mizsur András Itthon

"Menekülnek a mentőktől": hiába büszkélkedik Balog, a béremelés nem elég

Az utóbbi hónapokban sem csökkent a mentők munkáját irányító központban a felmondások száma, hiába hivatkozik előszeretettel az ágazatban végrehajtott béremelésekre az illetékes miniszter. Forrásaink egyenesen úgy érzik, egy nagyobb távozási hullámról van szó. A közép-magyarországi régióban ez akár az ellátás színvonalában is okozhat problémákat. Pedig a mentésirányítás az életmentő munka egyik legfontosabb része.

1 2 3 4 5 6 7
21

A címlapról ajánljuk