Daczi Dóra Gazdaság

"Ez a 24. óra a magyar ingatlanpiacon"

Most már inkább elad, mint vesz, közben pontosan látja, mi az, amit elrontanak sokan, amikor a magyar ingatlanpiacon akarnak befektetni. Az amerikai Mark Blazek megmutatta a hvg.hu-nak a munkahelyéül is szolgáló otthonát a Bazilikánál, és közben elárulta azt is, mi az, amin minden külföldi befektető elakadhat Magyarországon.

MTI Gazdaság

Még 1500 adóson segíthet az eszközkezelő

Sok tízezer bajba jutott hiteles van még az országban, de a megoldást kínáló Nemzeti Eszközkezelő kvótája hamarosan betelik, már csak 1500 adóson tudnak segíteni – írta keddi számában a Világgazdaság.

MTI Itthon

95 vádlottja van a tiszafüredi autómaffia-pernek

A banda tagjai európai országokban autókölcsönzőkből béreltek kocsikat, amelyeket Magyarországra hoztak eladni. A szakértői vélemény szerint körülbelül egymilliárd forint kárt okoztak. A per kedden kezdődött meg első fokon a Tiszafüredi Járásbíróságon. A Karcagi Járási Ügyészség 95 ember ellen emelt vádat az ügyben.

MTI / hvg.hu Itthon

Bérlés, hitel: megint jöhetnek új buszok Budapestre

Többféle megoldással frissíthetik a BKV buszparkját. A Fővárosi Közgyűlés szerdán hagyta jóvá az ezzel kapcsolatos előterjesztést. Lesznek járművek, amelyeket bérelnek majd, és lesznek olyanok, amelyeket hitelből vesznek meg.

MTI Világ

Megérkeztek az első norvég rabok a hollandiai bérbörtönbe

Norvégia évi 25 millió euróért bérel börtönt Hollandiában. Kedden megérkeztek az első rabok. Túlzsúfoltak a norvégiai börtönök, ezért van szükség erre. Hollandiában van még "szabad kapacitás", ilyen az ország északkeleti részén lévő norgerhaveni börtön.

MTI Világ

Hollandiában bérelhet börtönt Norvégia

Norvégia börtöncellák bérléséről és elítéltek "exportálásáról" egyeztet a holland kormánnyal. Így enyhítenék a zsúfoltságot a norvég börtönökben.

hvg.hu Vállalkozás

Béreljen barátot 60 dolcsiért!

Egy ausztrál startup óránként 60 dollárért – nem csak plátói – barátokat közvetítene ki ügyfeleinek. Az alapítók elmondása szerint nem egy randizós oldalt hoznak létre, hanem olyanok számára teremtenek lehetőséget, akik magányosak és beszélgetni szeretnének.

hvg.hu Gazdaság

Így spórolhat százezreket, ha szerelmes lesz

A "hozzám jössz feleségül?" kérdés sokak számára igen drága mulatság lehet Valentin-nap környékén, ám érdemes inkább az "összeköltöznél-e velem" kérdésre koncentrálni, mivel ezzel rengeteg pénzt lehet megtakarítani.

MTI Ingatlan

Egy új irodát sem adtak át a harmadik negyedévben

A modern bérirodák magyarországi piacán 2013 harmadik negyedévében nem volt új átadás, így a bérbeadási céllal, illetve saját használatra idén épített irodák összterülete 30 100 négyzetméter volt szeptember végén. Ez az előző év teljes kínálatbővüléséhez mérten 31 százalékos emelkedést jelent – közölte az Eston International Zrt. ingatlan tanácsadó cég szerdán.

hvg.hu Gazdaság

Ilyen fura dolgokat is lehet bérelni a szállókban

Egyre több terméket adnak bérbe a hotelek és légitársaságok, a vendégek és utasok számára így kevesebb cuccot kell magukkal vinniük az utazáskor, emellett pedig a cégek pluszbevételhet is jutnak, illetve pénzt spórolnak. A bérelhető termékek körébe ugyanakkor fura dolgok is tartoznak.

hvg.hu Ingatlan

Egyre menőbb az Andrássy út, tolonganak a luxusbérlők

Növekvő kereslet az üzlethelyiségek iránt, egyre több irodabérlő az Oktogonon túl: 2013-ban megmozdul az Andrássy út ingatlanpiaca: számos új cég jelent meg a kiskereskedelemben, rendeződni látszik az egykori Balettintézet épületének sorsa és egyre több cég választja székhelynek a klasszikus bérpalotákat – derül ki a CBRE pillanatfelvételéből.

hvg.hu Ingatlan

Mennyibe is kerül a magánszemélyek ingatlan-bérbeadása?

Az egyik leggyakoribb vállalkozási tevékenység a magánszemélyek körében a lakásbérbeadás. Előfordulhat, hogy munkaviszonyból származó jövedelem, nyugdíj vagy akár a rokkantsági ellátás mellett adnek bérbe lakást. Az Adózóna összeszedte , hogy milyen kötelezettségek terhelik a lakás bérbedásáből származó bevételet, azaz mennyibe kerül a a kiadónak a lakás bérbeadása?

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával