hvg.hu Vállalat + Vezető

A Szilícium-völgy nagyjai bölcsészdiplomával

Még a Szilícium-völgyben is lehet valaki nagyon sikeres, akkor is, ha "csak” bölcsészdiplomája van. Bár sokan ezen tanulmányokat üzleti szempontból inkább a kellemes, de haszontalan kategóriába sorolják, mások azt hangoztatják, hogy nem feltétlenül a végzettség, hanem a megszerzett kompetenciák és a tanulni tudás a legfontosabb, amit az egyetem adhat.

Dercsényi Dávid Itthon

Hasítanak a bölcsészek az EU-ban - Navracsics hallgat

Egy Európai Bizottság által is elismert és fontosnak tartott tanulmány szerint a bölcsészettudománnyal rokon kreatív-kulturális szektor az EU húzóágazata, míg kormányunk épp visszavágná a bölcsészetet. Ki is beszélhetne szakavatottabban a két irány különbségéről, mint az EB oktatási biztosa, Navracsics Tibor? Ám ő hallgat.

hvg.hu Itthon

Nem kell félteni Orbán romkocsmás merengőit

Noha Orbán Viktor szerint "a romkocsmák félhomályában merengő diplomásokkal" Dunát lehetett rekeszteni, s a felsőoktatás eddig tömegével termelte ki a használhatatlan tudású embereket, a tények nem támasztják alá a kormányfő szavait: a diplomás munkanélküliek száma messze elmarad a teljes átlagtól, s bár a bölcsészek valóban nehezebb helyzetben vannak például a jogászokhoz képest, közel sem biztos, hogy sanyarú sorsuk miatt merengenének.


A címlapról ajánljuk