hvg.hu Vállalkozás

A Jysk olyasmit tett, amit eddig csak kevesen

A Magyarországon is ismert dán bútorgyártó áttelepíti Kínából a kelet-közép-európai régióba termelését. A kínaiak már nem elég gyorsak, miközben a vásárolók nem szeretnek várni.

hvg.hu Itthon

Lakberendezési katalógusra emlékeztet Trócsányi mai rendelete

Nem mindegy a fal, a függönyök és a bútorok színe, nem mindegy, hány fok van, mennyi fény áramlik be, nem lehetnek felesleges tárgyak, és lenni kell kép- illetve hangrögzítő eszközöknek - csak néhány a rendőrkapitányságokon kialakított különleges meghallgató szobákra vonatkozó előírások közül. Gyermekmeghallgató szobák eddig is voltak, de változnak a követelmények, és ehhez kell igazítani a meglévő helyiségeket, illetve kialakítani az újakat - derül ki az igazságügyi miniszter rendeletéből, amely a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

hvg.hu Gazdaság

Országos hálózattal támad az IKEA?

Országos értékesítést is indíthat az IKEA, na, nem vidéki áruházakra kell gondolni, hanem – amennyiben az angliai tesztidőszak igazolja – átvevőpontokat létesítenének vidéken, így a nem budapesti fogyasztók is könnyebben hozzáférnének a lapra szerelt lakberendezéshez.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Hatalmas bútorlánc jön: megszorongatnák az IKEA-t?

A bezárandó Baumax áruházakat az osztrák XXXLutz bútorlánc vásárolta meg, 12 áruház és 6 további telephely került a tulajdonukba. A cég új áruházakat egyelőre nem épít, emellett jelenleg is vizsgálják annak lehetőségét, hogy átvegyék a baumaxos dolgozókat: ez nagymértékben attól is függ, hogy hol és milyen ütemben sikerül átalakítani a korábbi barkács- és építési áruházakat.

Molnár Csaba Vállalkozás

Mindenki a magyar kartonbútort akarja lenyúlni?

Egy egyszerűen hajtogatható papír képkerettel indult minden, ma a világon a közé a két tucat tervező közé sorolják Terbe Jánost, akik már "csináltak valami fontosat" az ökodizájnban. A vitorlázás szerelmeseként hajógyártással kezdte, szelektív kukákkal futott be a nemzetközi piacokon, ma már az észak-amerikai piacot vette célba saját tervezésű kartonbútoraival. Újrahasznosítás és sorozatgyártás, környezettudatosság és üzleti hatékonyság – ezekért egy rendőrkanyarral feladta a korábbi jól menő bizniszt és egy addig teljesen járatlan útra lépett. Kockáztatott és bejött neki, ma övé a teljes piac.

hvg.hu Vállalkozás

Itt az IKEA újabb nagy dobása

Bővíti portfólióját az IKEA, októbertől már egy IKEA-utalvány bemutatásával kedvezményes biztosítást is köthetnek a vásárlók a svéd cég partnerénél, és a szórakoztató elektronikai piacon is erősítene a vállalat.

hvg.hu Vállalkozás

Indul a Tesco-licit – most vegyen bútort és pékgépet jó áron

Online árverésre bocsátja a Tesco működésből kivont, használt, de jó állapotú berendezéseit. Az árverésre kerülő tárgyak nagy része jó állapotú, az üzletlánc fejlesztési terveinek megfelelően értékesítik azokat. Összesen 139 tétel kerül kalapács alá, köztük eladópultok, vitrinek, bálázógépek, informatikai berendezések és a saját pékségekben használt eszközök.

hvg.hu Vállalkozás

Hatalmasat robbant az IKEA a szomszédban

Egyetértési nyilatkozatot írt alá a svéd Ikea bútorkereskedelmi cég a szerb kormánnyal és Belgrád vezetésével arról, hogy megépítik a fővárosban az ország első Ikea-áruházát, mely 2016 végén nyílhat meg. Összesen akár 5 áruház is épülhet majd Szerbiában, mindeközben az Ikea a szlovéniai Ljubljanában is belefogott első áruházának megépítésébe.

1 2 3 4 5 6 7
15

A címlapról ajánljuk