Pálmai Erika Itthon

Gyerekbűnözés: nem vált be a szigor, de a kormány nem tágít

Az egyre durvuló gyerekbűncselekményekkel indokolták a kormánypártok, hogy két évvel, 12 évre leszállították a büntethetőségi korhatárt. A 2013-as módosítás óta az derült ki, hogy többnyire kisebb súlyú rablásokért kerülnek bíróság elé a 12–13 évesek.

hvg.hu Itthon

Szmogriadó: leukémiás lányát szállító férfit büntettek meg autója miatt a rendőrök

Olyan autóval hordanak kemoterápiás kezelésre egy négyéves kislányt Budapestre, amely a szmogriadó miatt most nem közlekedhetne a fővárosban. A vonatkozó fővárosi rendeletben benne van ugyan, hogy a kezelésre beutalt betegeket szállító kocsik kivételt képeznek, de a rendőröket ez nem érdekelte, megbüntették az autó vezetőjét – derül ki a 444.hu-ról.

MTI Sport

Pipacsos karszalag miatt birságolt a FIFA

Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország labdarúgó-szövetségét is megbüntette a nemzetközi szövetség (FIFA) a novemberi pipacsos megemlékezés miatt.

hvg.hu Vállalkozás

Banálisnak látszó szabály, de tízmilliós sallert érhet, ha nem tartják be

Nagy összegű bírságot is kockáztathatnak azon egyéni vállalkozók és cégek, amelyek a Munkavédelmi törvény előírásait megszegve nem választják meg munkavédelmi képviselőiket január elejéig. Az alapesetben legalább 20 fős vállalkozásokra vonatkozó rendelkezésekre a legkisebb szereplőknek is érdemes odafigyelniük.

1 2 3 4 5 6 7
28
A címlapról ajánljuk