HVG Extra Business Business magazin

"Sokan nem is tudják, hogy rabszolgák"

Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni - szól a TED szlogenje. Cikksorozatunk második részében a neves nemzetközi konferenciasorozat emlékezetes, elgondolkodtató és megérintő előadásai közül szemlézünk újabb ötöt.

Bodnár Zsolt Kult

A Sátán képviselőjének gondolták a leghíresebb magyart

A magyar származású szabadulóművész, illuzionista életének fontos tárgyait mutatja be az a kiállítás, ami jelenleg az Országos Széchényi Könyvtárban látható, de hamarosan már a márciusban nyíló, Houdini House nevű bűvészettörténeti központ gyűjteményét gazdagítja. Harry Houdini egy budapesti rabbi fiaként valósította meg az amerikai álmot, a "Bilincsek Királya" New Yorktól Moszkváig minden nagyváros közönségét elbűvölte halállal dacoló mutatványaival, miközben a század elején virágzó mozi világába is belekóstolt.

MTI / hvg.hu Itthon

"Az a művész, aki meg van magával elégedve, az nem művész többé"

"Gondolatátvitelt csak intelligens közönséggel lehet csinálni, aki nem gondol semmire, azzal nem tudok mit kezdeni"- mondta egyszer Rodolfó, a legnagyobb magyar mágus, aki 100 éve, 1911. május 16-án született. Ő az egyetlen, akit az évszázad leghíresebb bűvészeiről Amerikában megjelent könyvben a magyarok közül megemlítenek.

hvg.hu Tech

Hogyan jósolta meg a lottószámokat a brit mágus? – videó

Derren Brown bűvész élő adásban jósolta meg, hogy melyek lesznek a brit lottó nyerőszámai. Az illuzionista saját bevallása szerint egy véletlenszerűen válogatott önkéntescsoport kollektív tudatalattiját hívta segítségül. Mások szerint összetett, technológiai trükkről van szó, s erre bizonyítékokat is szolgáltatnak a videomegosztók segítségével.


A címlapról ajánljuk