hvg.hu Gazdaság

Így jöhet össze a pénz a gyerek lakására

Időben kezdve a takarékoskodást, több millió forinttal is meg lehet segíteni a gyermek későbbi lakásvásárlását. Amíg kiskorú a gyermek, a babakötvény is jó szolgálatot tehet, ráadásul ezt a fajta megtakarítást nem csak a lakásra lehet fordítani. A Bankmonitor elemzése.

MTI Gazdaság

Havi 7-8 ezer forintot tesznek félre a babakötvényes szülők

Négy év alatt meghaladta a százezret a Magyar Államkincstárnál megnyitott Start-értékpapírszámlák száma. A számlákon lévő értékpapír-állomány névértéken összesen csaknem 23 milliárd forint, amiből 21,4 milliárd forint van babakötvényben – írta a Magyar Idők.

hvg.hu Gazdaság

Így adhat kétmilliós ajándékot a felnőtté váló gyerekének

Sokan nem is tudják, pedig igaz: a Magyar Államkincstár minden született gyermek számára nyit egy számlát, és azon elhelyez 42 ezer 500 forintot. Amennyiben a szülők ezt évente hajlandóak kiegészíteni befizetéseikkel, az állam ezt az éves befizetést további 10 százalékkal, de évente maximum 6 ezer forinttal toldja meg. Ez nagy lehetőség minden szülőnek, hisz az évek során egészen csinos összeget tud félretenni gyermeke számára! A Bankmonitor kiszámolta, hogy mennyi az annyi, és írásuk végén még egy extra trükkre is fény derül.

hvg.hu Gazdaság

Bezuhant a babakötvény kamata

Pontosan 4 százalékkal fizet kevesebb kamatot a februártól született babáknak az állam, mint a 2014. január 31-ig megszületett gyerekeknek. Az új sorozatú babakötvény már csak 4,7 százalékos kamattal kapható, míg a decemberi még 8,7 százalékot ad. Ennek oka pedig az előző évi inflációban keresendő.

hvg.hu Gazdaság

Itt az új babakötvény

Hétfőtől vásárolható az új babakötvény, amit a kormány adómentességgel, extra kamattal és állami támogatással ösztönöz. Az országnak ugyanakkor egyelőre csak 31 értékesítési pontján lesz vásárolható az új babakötvény.

1 2 3

A címlapról ajánljuk