hvg.hu Itthon

Elcsípték a férfit, aki babakocsiból lopott

Debreceni nyomozók fogták el azt a férfit, aki a rendőrség közleménye szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy november 30-án egy fővárosi sportáruházban kivett egy táskát egy babakocsi csomagtartójából.

hvg.hu Itthon

Babakocsi-gate: megpirongatta az Emmi a BKK-t

Az Emmi reagált a BKK honlapjára kikerült botrányos – de utóbb hibásnak mondott – szabályzattervezet hírére. Mint Novák Katalin államtitkársága írta: a közösségi közlekedés szabályozásánál kiemelten szem előtt kell tartani a kisgyermekes családok és a fogyatékkal élők szempontjait. Ez ügyben az államtitkár egyeztetést kezdeményezett a Főpolgármesteri Hivatallal.

hvg.hu Itthon

Babakocsi-gate: technikai hibára hivatkozik a BKK

"Technikai és adminisztratív hiba miatt" hibás munkaközi dokumentum került ki a BKK honlapjára – közölte a közlekedési társaság arra a hírre, hogy a jövőben csak úgy lehet babakocsival közlekedni a metrón, ha legalább két felnőtt jelen van és kézben van a gyerek.

hvg.hu Itthon

Lecsap a BKK a metróval járó babakocsis anyákra?

A jövőben babakocsival csak úgy lehet közlekedni a metróban, ha legalább két felnőtt van ott, kézben van a gyerek és össze van csukva a kocsi. A kismamáknak ráadásul - csak úgy, mint a vakvezető kutyával vagy kerekes székkel közlekedőknek - engedélyt kell kérni a személyzettől a mozgólépcső használatára. Ezek az életidegen szabályok a BKK hatályos üzletszabályzatának tervezett módosításában szerepelnek. A jó hír, hogy ez még nem a végleges szöveg, augusztus 18-ig véleményezhető.

MTI/hvg.hu Itthon

Babakocsis férfira dőlt egy fa Óbudán

Súlyos fej- és gerincsérülést szenvedett egy férfi a III. kerületben, amikor rádőlt egy fa, miközben épp babakocsit tolt. A három év körüli gyermek nem sérült meg.

hvg.hu Itthon

BKV: nem hajtott át babakocsi kerekén a 95-ös busz

Lezárult a BKV-nál az a vizsgálat, amelyet a 95-ös busz vezetőjét ért kritika miatt indítottak – írja az Index. A közlekedési társaság közleménye szerint a buszsofőr határozottan visszautasította, hogy kiabált a babakocsis utasokkal, illetve áthajtott volna a babakocsi kerekén.

hvg.hu Itthon

Babakocsi kerekén hajthatott át a 95-ös busz – fotó

Agresszívan viselkedett a budapesti 95-ös busz egyik sofőrje egy házaspárral, és még a babakocsijuk kerekén is áthajtott, amikor leszálltak – ezt írja a Facebookon az édesapa, aki szerint „addig nem nyugszanak”, amíg a sofőr a „BKV-nál dolgozik”. A Budapesti Közlekedési Központ vizsgálatot indított az ügyben, és szemtanúk jelentkezését várják.

1 2
A címlapról ajánljuk