Bejelentkezés  

A Rafiffeisen a németekhez, az Erste a csehekhez költözik

Ausztriából elköltözik két patináns bank központja – az ok: magasnak találják a bankadót.

hvg.hu

Elköltözhet a Raiffeisen az osztrák bankadó miatt

A Raiffeisen Bank azt fontolgatja, hogy Ausztriából Németországba helyezi székhelyét, mert így a jelenleginél jóval kevesebb adót kellene fizetnie.

hvg.hu

Hatalmasat bukott az MKB

Hatalmasat bukott az MKB

Az MKB 121 milliárd forintos veszteséget szenvedett el tavaly.

hvg.hu

Brutálisan megdrágult a céges bankkártyahasználat is

Brutálisan megdrágult a céges bankkártyahasználat is

A számlacsomagok drágulása után a céges kártyahasználat költségei is brutálisan drágultak.

Baltával mentek műteni – Mérlegen a kormány 3.

Baltával mentek műteni – Mérlegen a kormány 3.

Talpra állítják a magyar gazdaságot – ígérte a Fidesz–KDNP 2010-es kormányra kerülésekor. És kétségtelen, egyes területeket fenekestül fel is forgattak. Sok esetben azonban mindez igencsak vitatott eredménnyel járt. Ráadásul megannyi olyan intézkedés is történt, amiről szó sem volt a kormányprogramban, a 7 százalékos növekedési álomból pedig 2 százalék körüli GDP-bővülés lett – négy év alatt.

Olcsóbb lett néhány céges bankszámla

Olcsóbb lett néhány céges bankszámla

Több banknál is alacsonyabbak lettek bizonyos díjak és költségek. Általában a vállalati ügyfelek átutalási díja mérséklődött, de akad példa a számlavezetési, illetve a készpénzfelvételi díj, valamint a bankkártyaköltségek csökkenésére is.

hvg.hu

Magyarországon marad a külföldi nagybank

Az elmúlt években elszenvedett veszteségek ellenére az Intesa Sanpaolo elkötelezett Magyarország iránt - közölte a bank hétfőn.

hvg.hu

Az UniCredit cáfolja, hogy kivonulna Magyarországról

Az UniCredit cáfolta azokat a kedden megjelent híreket, melyek szerint a bank a Magyarországról való kivonulást fontolgatja.

hvg.hu

Nem vonul ki az UniCredit

A magyarországi jelenlétet újra kell gondolni, ha a kormány új adókat vet ki a bankokra – idézte kedden a Reuters az UniCredit közép- és kelet-európai vezetőjét. A bank azonban délután cáfolatot adott ki, és közleményében azt állította: egyértelműen maradni kíván Magyarországon.

Együtt-PM: "megtartjuk a bankadót"

Az Együtt-PM szövetség nem készül megszüntetni a bankadót, azonban olyan mértékre állítaná be, ami megfelel az európai gyakorlatnak, és segíti a magyar kis- és középvállalkozások (kkv) hitelhez jutását is.

MTI

Szétvágják az MKB Bankot, hogy eladhassák

Feldarabolja az MKB Bankot a társaság anyavállalata, a BayernLB, mert így nagyobb eséllyel tudja értékesíteni – közölték szerdán.

Mégsem lesz luxusadó

Mégsem lesz luxusadó

Kiterjesztik a családi adókedvezményt, szőrmentén segítik a fiatalokat, marad a bankadó, emellett számos kisebb szabály módosul – nagy vonalakban ennyi Varga Mihály adócsomagja, amit pénteken nyújtott be a parlamentnek. A luxusadó és a kedvezményes húsáfa kimaradt a javaslatból.

hvg.hu

Raiffeisen: nincs "bensőséges szerelmi viszony" a kormánnyal

Az osztrák Raiffesen pénzügyi vezetője problematikusnak nevezte a magyarországi bankadót, és a devizahitelesek ügyének kormányzati kommunikációját; Martin Grüll egy bécsi rendezvényen úgy fogalmazott: nincs "bensőséges szerelmi viszony" a Raiffeisen és a magyar kormány között.

MTI

A szörpvedelőket is megadóztatja a kormány

A szörpökre is kivetik a csipszadót, a bankok pedig egy újabb egyszeri adót kapnak az adócsomag kiszivárgott tervezete szerint. A családoknál 45 milliárd forinttal többet hagyna a kormány a családi adókedvezmény kiterjesztésével, és ingyenes lehet a bankkártyás vásárlás.

hvg.hu

Elemzők: Közép-Európában javul a bankszektor állapota, csak Magyarországon nem

Ázsiával és Latin-Amerikával ellentétben a felzárkózó európai gazdaságok bankrendszereit különösen keményen sújtotta a 2008-2009-es pénzügyi válság. Közép-Európa kezd kilábalni, de több országban még mindig sérülékeny a bankszektor – mondják londoni elemzők.

MTI

Orbán: fontos az OTP megerősítése, de marad a magas bankadó

Az új magyar közteher-viselési rendszerben a bankoknak a jövőben is az európai átlagot meghaladó mértékű bankadót kell fizetniük – közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden Magyarország tiszteletbeli konzuljainak V. konferenciáján, az Országházban. A kormányfőt a holland résztvevő kérdezte a pénzügyi szektor ügyében.

MTI

Századvég-elemző: elértek egy küszöbértéket a banki terhek

"Vannak olyan bankok, amelyek még mindig ingyenes számlavezetéssel csábítanak" - mondta Barcza György közgazdász a köztévé reggeli műsorában azzal összefüggésben, hogy a bankok elkezdték ügyfeleikre hárítani a tranzakciós illeték terheit.

hvg.hu

Bajnai: Orbánéknak 500 milliárd forinttal kellene elszámolniuk

Bajnai Gordon arra szólította fel a kormányt, számoljon el azzal az 500 milliárd forinttal, amit a devizahitelesek érdekeire hivatkozva vett el eddig a bankoktól.

MTI

Orbánéknak üzent a Raiffeisen: a bankok nem lehetnek "fejőstehenek"

Egy egészséges nemzetgazdasághoz egészséges bankokra van szükség – mondta Karl Sevelda, a Raiffeisen Bank International (RBI) vezérigazgatója hétfőn egy osztrák lapnak. Sevelda a Wirtschaftsblattnak adott interjúban úgy fogalmazott, reményei szerint a magyar kormány belátja, hogy "egy egészséges nemzetgazdasághoz egészséges bankokra van szükség".

MTI

Bankadó-toplista: lekörözték Magyarországot

Szlovákiában egy év leforgása alatt csaknem megduplázódtak a bankszektort sújtó adóterhek, így már a legmagasabbak az Európai Unión (EU) belül, és ha jelenlegi szintjükön maradnak, veszélyt jelenthetnek a vállalatok hitelezésére is - közölte a Szlovák Bankszövetség (SBA) abban a jelentésben, amelyet csütörtökön tettek közzé a szervezet honlapján.

MTI
12313

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X