Szinte szokatlan történt a bankokkal: nyereségesek

Szinte szokatlan történt a bankokkal: nyereségesek

Az első félévben 140 milliárdos profit jött össze. De a problémás hitelek aránya újra nőni kezdett.

hvg.hu

Varga Mihály szombatra is tartogatott egy jó hírt a bankoknak

Jövőre a hazai bankszféra negyven százaléka mérsékelhetné az adóját annak az új adószabálynak a jóvoltából, amely összesen tízmilliárd forintot hagyna a hitelezést felpörgető pénzintézeteknél - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság szombati száma szerint.

MTI

Megajándékozza a kormány a hitelező bankokat

Megajándékozza a kormány a hitelező bankokat

Kedvezményt ad a kormány a bankadóból azoknak a bankoknak, amelyek növelték a hitelezésüket.

A jövő héten jön a kormány bankadó-csökkentése

A jövő héten jön a kormány bankadó-csökkentése

Ahogyan az EBRD-vel megállapodott a kormány, olyan tartalommal nyújtja be a jövő héten a bankadó-csökkentési törvényjavaslatot – mondta Orbán Gábor gazdasági államtitkár.

MTI

Megint egymásnak eshet a kormány a bankokkal

Megint egymásnak eshet a kormány a bankokkal

Ha Orbán komolyan gondolta, hogy a beígért bankadócsökkentés feltétele a hitelezés növelése lesz, kútba eshet a tűzszünet a bankszektorral.

hvg.hu

Pár adó csökkentését fontolgatják jövőre Orbánék

Pár adó csökkentését fontolgatják jövőre Orbánék

A társasági adó végre egykulcsos, 10 százalékos lehet, a bankadó és a telekommunikációs szektor adója is mérséklődhet, a kétgyerekes szülők több családi adókedvezményt kaphatnak – ezek az elképzelések a VS.hu értesülése szerint.

hvg.hu

Egy újabb év, ami csak az Orbán-galaxisban értelmezhető

Egy újabb év, ami csak az Orbán-galaxisban értelmezhető

Ha a szavukon fognánk az egy évvel ezelőtt hatalomban maradt Orbán-kormányt, akkor 10 százalék alatti személyi jövedelemadónk lenne, az ipari rezsicsökkentés már elindult volna, és kitartóan magas növekedési pályára állt volna rá a vas és acél országa. Ezekből azonban még semmi sincs, legfeljebb előkészületek. A pálinka-szabadságharcban is védekezésre kényszerül a kormány, igaz, a bankrendszer már többségében állami tulajdonban van. Egy-két választási ígéret pedig kozmetikázással teljesült csak.

hvg.hu

Nettó 102 milliárdos veszteséget termelt, tekintélyes osztalékot fizetne az OTP

A veszteségeket a devizahitelek átszámolása, valamint a szlovák és a magyar bankadó okozta a csoportnak – mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató. Az igazgatóság 145 százalékos osztalék fizetését indítványozza a közgyűlésnek.

MTI

Erste-vezér: A kormány nem léphet vissza a bankadócsökkenésről

Erste-vezér: A kormány nem léphet vissza a bankadócsökkenésről

Csak az Orbán-kormány és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) közötti megállapodás végleges, miszerint törvény születik a bankadó 2016-2019 közötti csökkentéséről, így ettől a kötelezettségétől a magyar kormány már nem léphet vissza – így nyilatkozott a HVG-nek a megállapodást összehozó osztrák Erste bankcsoport elnök-vezérigazgatója, Andreas Treichl. Arról viszont még folynak a tárgyalások – mondta –, hogy a kormány és az EBRD milyen feltételekkel szerez 15-15 százalékos részesedést a magyarországi Erstében.

Beállt a tűzszünet: gyors adócsökkentést kapnak a bankok

Beállt a tűzszünet: gyors adócsökkentést kapnak a bankok

Rövidesen a kormány elé kerül, és a parlament áprilisig elfogadhatja a bankadócsökkentést.

hvg.hu

"A K&H nem eladó" – megszólalt a bankvezér az állami bevásárlásokról

A K&H bankcsoport tavaly 29,1 milliárd forint veszteséget könyvelt el, mert 70,9 milliárd forint adózás előtti egyszeri céltartalékot képzett a devizahitelek árfolyamrésének korrekciójára, és az egyoldalú kamatmódosításokra – mondta Hendrik Scheerlinck, a bankcsoport vezérigazgatója.

MTI
Hirdetés

Raiffiesen-vezér: Nyereséget hozhat a bankadó csökkentése

Raiffiesen-vezér: Nyereséget hozhat a bankadó csökkentése

A bankadó csökkentése segít abban, hogy a magyarországi Raiffeisen ismét nyereségessé váljon 2016-ban, miután jelentős költségcsökkentést hajt végre idén – ezt Heinz Wiedner, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója mondta csütörtökön a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

MTI

Giró-Szász: Új szakaszba lép a kormány pénzügypolitikája

Új szakaszba lép a kormány pénzügypolitikája, ennek szimbolikus lépése az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) való megállapodás – mondta Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár csütörtökön.

MTI

Elárulta a Fitch, mi húzhatná ki Magyarországot a bóvliból

Ha csökkenne a bankadó és barátságosabb üzleti környezet alakulna ki, javulna Magyarország államadós-besorolása a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő vezető elemzője szerint.

MTI
Hirdetés

Orbán paktuma felpörgette az OTP-t, rekordot döntött a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 276,44 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 17 942,13 ponton zárt kedden.

MTI

A Jobbik feltételekkel, de támogatja a bankadó mérséklését

A Jobbik támogatja a bankadó mérséklését, amennyiben a lakosság terhei is csökkenek, illetve ha a kieső adóbevételt a saját magára fordított költségeken spórolja meg a kormány.

MTI

Varga: Ősszel szavazhatják meg a bankadó csökkentését

Varga: Ősszel szavazhatják meg a bankadó csökkentését

Idén ősszel, az adócsomaggal együtt fogadhatják el a bankadó csökkentését, amelyről hétfőn írt alá szándéknyilatkozatot a kormány és az Erste Bank – erről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt kedden az M1 Ma reggel, valamint a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

MTI

Varga: Vállaltuk, hogy komoly, fontos bankba nem fogunk bevásárolni

Varga: Vállaltuk, hogy komoly, fontos bankba nem fogunk bevásárolni

A megállapodásban a kormány vállalta, hogy rendszerszinten komoly, fontos bankba nem fog bevásárolni, tehát olyan szintű akvizícióra a jövőben nem kell számítani, mint az MKB megvásárlása volt – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a köztévében, ahol arról is beszélt, hogy nem biztos, hogy az Erste 15 százalékos tulajdonrészét az ez évi költségvetés terhére kell kifizetni, elképzelhető, hogy az csak 2016-ban lesz esedékes.

MTI

Ennyivel csökkentik a bankadót 2018 végére

Ennyivel csökkentik a bankadót 2018 végére

Kemény feltételeknek kell eleget tennie a magyar kormánynak a hétfőn bejelentett banki csomag megvalósításához. Hétfőn hatályba lépett az a megállapodás, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök, Suma Chakrabarti EBRD-elnök és Andreas Treichl, az Erste Group Bank AG vezérigazgatója írt alá Budapesten a magyar bankszektor hatékonyságának növeléséhez. A kormany.hu-n közzétették a megállapodás szövegét, amelyből egyebek mellett az is kiderül, konkrétan mennyivel csökken a következő években a bankadó.

hvg.hu

Csökkenő bankadó - megszólalt a Magyar Bankszövetség

Remélik, hogy minél hamarabb a konkrét számok és ütemezés tekintetében is megszületik a végleges megállapodás a bankadó fokozatos kivezetéséről, illetve az európai uniós országok átlagos szintjére való csökkentéséről - közölte Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke.

MTI
Hirdetés
12315

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X