HVG Gazdaság

Bankósokk: itt a nagy bankjegycsere

Az év végén kivonják a forgalomból a régi húszezres címleteket. Addig viszont egy-egy nagyobb bankjegyköteg cseréje nem minden esetben megy akadálytalanul.

hvg.hu Gazdaság

Kisebb címletű bankókkal kisebb a korrupciós kísértés?

A korrupciót fekete pénznek nevezik az 1,3 milliárd lakosú Indiában, ahol a miniszterelnök televíziós beszédben bejelentette: mától bevonják az 500 és az 1000 rúpiás bankjegyeket! 500 rúpia 7,5 amerikai dollárt ér, 1000 rúpia ennek a kétszeresét.

MTI Gazdaság

Vízbe is áztathatja az új bankjegyet, nem árt neki - fotó

A fotón Mark Carney brit jegybankelnök pózol az új, műanyag polimerből készült ötfontos bankjeggyel Londonban, egy nappal az után, hogy forgalomba került. A szigetország első vízhatlan bankjegye biztonságosabb és szakértők szerint a tartóssága legalább öt évvel meghaladja a hagyományos papír bankjegyekét.

MTI Gazdaság

Itt az első műanyagból készült font-bankjegy - fotó

Bemutatták kedden az új, polimerből készült ötfontos bankjegyet a Bank of England londoni múzeumában. A szigetország első vízhatlan bankjegye, amelynek túloldalára Sir Winston Churchill néhai brit miniszterelnök portréja került, a következő héten kerül forgalomba (az alábbi képen a hátsó bankjegy az új műanyagpénz).

1 2 3 4 5
A címlapról ajánljuk