Bejelentkezés  

Egy nem létező ország tevés bankjegyekkel nyomul

A de facto független államként létező Szomáliföld kecskéket, bárányokat és tevéket nyomtat bankjegyeire, hogy ezzel is felhívja a figyelmet arra, hogy egy szerintük önálló állam létezik Afrika szarván Szomáliától függetlenül.

hvg.hu

Így néz ki az új 10 eurós

Így néz ki az új 10 eurós

Az Európai Központi Bank frankfurti székhelyén bemutatták az új 10 euróst. Noha az új papírpénz az első pillantásra nem sokban különbözik a már forgalomban lévő 10 euróstól, a Központi Bank reméli, hogy kibocsátásával megnehezítik a bűnözők munkáját.

hvg.hu

Pénzzel teli orosz terepjárót kapcsoltak le az ukrán határőrök - fotó

Pénzzel teli orosz terepjárót kapcsoltak le az ukrán határőrök - fotó

Több mint négymillió euró, vagyis átszámítva majdnem 1,2 milliárd forint értékű papírpénzt találtak csütörtökön az ukrán vámosok egy Oroszországból érkező terepjáró póttankjában.

MTI

Új százdollárost vezettek be - fotó

Új százdollárost vezettek be - fotó

Pinken világít az új százdolláros

Új, az eddig forgalomban lévőknél nehezebben hamisítható bankjegyeket vezet be keddtől az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed).

MTI

Megevett 500 dollárt a kutyája, a pénzügyminisztérium kárpótolta

Megevett 500 dollárt a kutyája, a pénzügyminisztérium kárpótolta

Egy montanai grafikus kutyája megevett öt darab 100 dolláros bankjegyet, ám a férfi nem nyugodott bele a pénz "elvesztésébe". Megvárta, míg a bankókat több darabban "viszont látja" a kertben, ezek után pedig letakarította a bankjegyeket, összeragasztotta és elküldte beváltásra az amerikai pénzügyminisztérium egyik osztályára, ahonnan pár hónap múlva kapott egy 500 dolláros csekket.

hvg.hu

Ezeket az euróbankjegyeket hamisítják a leginkább

Főleg a húszas és ötvenes euróbankjegyeket hamisítják, és ez sokkal jellemzőbb, mint tavaly volt.

MTI

Megjelent az új 500 forintos bankjegy

Megjelentek az első olyan 500 forintosok, amit már az új jegybanki vezetés aláírása hitelesít – írta a Napi Gazdaság.

hvg.hu

Fotó: 14 ezerért árulják az új, Matolcsy aláírásával ellátott kétezrest

Fotó: 14 ezerért árulják az új, Matolcsy aláírásával ellátott kétezrest

14 ezerért kínálnak a Vaterán egy új, kétezres bankjegyet, amin már Matolcsy György MNB-elnök aláírása szerepel.

hvg.hu

Megváltoznak a forintbankjegyek, Matolcsy aláírása kerül a bankókra

Heteken belül forgalomba kerülnek azok a bankjegyek, amelyeken az új jegybankelnök, Matolcsy György aláírása szerepel. Először a 2000 forintos bankjegyeken találkozhatunk majd az új jegybankelnöki szignóval. A forgalomban lévő kétezer forintos bankjegyek készleteinek lecserélődése az elhasználódás függvényében néhány évig tartó folyamat lesz.

hvg.hu

2016-ban már Churchill-t nyomják az 5 fontosokra

Winston Churchill lesz az új 5 fontos brit bankjegyeken, amelyek 2016-ban jelennek meg.

MTI

A bankjegyvizsgáló sem ismerte fel a hamis belga eurót

Több mint 36 ezer bankjegyet foglaltak le Belgiumban egy pénzhamisító műhelyben – közölték pénteken a belga hatóságok. A dél-belgiumi Binche térségében két embert állítottak elő az ügyben, majd vádat emeltek ellenük és előzetes letartóztatásba helyezték őket.

MTI

Matolcsynak több aláírása is van – melyik kerül a forintra?

Matolcsynak több aláírása is van – melyik kerül a forintra?

Eltérő aláírás szerepel Matolcsy György két vagyonnyilatkozatán, de nem tudni, melyik szignó szerepelhet majd a bankjegyeken – írja a Világgazdaság. Korábban a Népszava írt arról, hogy jegybankelnökként Matolcsy máris saját aláírására szeretné cserélni Simor Andrásét a forintbankókon.

hvg.hu

Kész az NGM javaslata: szabályoznák a helyi pénzeket

Szabályok közé szorítanák a helyi pénzeket: az NGM-ben elkészült az a javaslat, amely felügyeleti intézményeket helyezne a jelenleg teljesen szabályozatlan rendszerek fölé, tőkekövetelményeket írna elő és meghatározná, hogy milyen befektetésekben tarthatók a helyi pénzekért befogadott forintok - írta a Napi Gazdaság keddi számában.

Hamaros jön az új öteurós bankjegy

Az Európai Központi Bank a jövő héten csütörtökön mutatja be az új 5 eurós bankjegyet, amely májusban kerül forgalomba. A módosításnak köszönhetően az új bankjegyek még biztonságosabbak lettek.

MTI

17 millió értékben gyártottak hamis tízezreseket

Vádemeléssel zárta a pénzhamisítás miatt, februárban indított nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KRNNI), azzal a hat emberrel szemben, akik 17 millió forint értékben gyártottak és terjesztettek hamis 10 ezreseket - értesült a HavariaPress.

Fotó: Evita pénzre került Argentínában

Fotó: Evita pénzre került Argentínában

Argentína legendás first ladyjéről születtek dalok, filmek és Broadway-előadás is megörökítette rövid életét. A hatvan éve elhunyt Eva Perón arcképe mostantól az ország egyik bankjegyén is látható.

MTI

Fénymásolt ötszázassal fizetett két nő az edelényi piacon

Elfogtak a rendőrök két szendrőládi nőt, akik a gyanú szerint fénymásolóval készítettek hamis 500 forintos bankjegyeket.

MTI

Már a görög drachmára készül fű alatt Európa

Az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank már dolgozik egy készenléti terven arra az esetre, ha Görögország végül tényleg kilép az euróövezetből – ezt egy magas rangú uniós tisztviselő ismerte el, most először. A német kormány is készül a görögök távozására, és ezt áttételesen elismerte egy pénteki tájékoztatón a német pénzügyi tárca szóvivője is – írja a portfolio.hu.

hvg.hu

Máris hamisítják az új papírpénzt Szerbiában

Még csak hónapja vannak forgalomban Szerbiában az új kétezer dinárosok, máris megjelentek az első hamisítványok. Pedig a kibocsátáskor azt ígérték: a bankók különleges technológiával készülnek, ezért állítólag lehetetlen hamisítani azokat.

MTI
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X