hvg.hu Hírek

Áll a bál az új bankjegyek miatt, megszólalt az MNB

Sok helyen még mindig csak a régi forintbankjegyeket fogadják el a parkolóautomaták, egyre gyakrabban okoz ez gondot az autósoknak - írta a napi.hu. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint ha a parkoló-, ital- vagy jegyautomata nem fogadja el a bankjegyet, akkor az üzemeltetőt, és nem a jegybankot kell szidni.

MTI Gazdaság

Árvízi segítség: az MNB gyorsabban lecseréli az elázott bankjegyeket

A zökkenőmentes készpénzellátás biztosítása érdekében segítséget nyújt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az árvíz miatt kialakult helyzetben; a nagybani készpénzforgalomban szükség esetén meghosszabbított nyitva tartással, valamint az elázott forint bankjegyek cseréjének egyszerűsítésével áll az ügyfelek rendelkezésére - közölte a jegybank csütörtökön.

MTI Gazdaság

Több lett a hamis forintbankjegy

2013 első három hónapjában 661 darab hamis bankjegyet vontak ki a forgalomból, de ez elenyésző ahhoz képest, hogy 299,8 millió bankjegy forog közkézen.

hvg.hu Gazdaság

Idén jönnek a Matolcsy-bankjegyek

Idén 2000 és 500 forintos bankjegyeket gyártat az Magyar Nemzeti Bank (MNB), amelyeken már Matolcsy György új jegybankelnök kézjegye is látható lesz - írta a Napi Gazdaság.

hvg.hu Gazdaság

Nem zúzzák be a Matolcsy aláírása nélküli bankjegyeket

Még be sem iktatták új pozíciójába, de Matolcsy György máris módosította a Magyar Nemzeti Bank (MNB) belső szabályzatát – írta a Népszava. A lap szerint a mai nappal kinevezett elnök arról intézkedett, hogy mától csak a kézjegyével ellátott forint bankjegyek kerülhetnek forgalomba. A hvg.hu úgy tudja, az alapító okirat módosítása, az aláírási rend szabályozása hozzátartozik egy új elnök érkezéséhez kapcsolódó első döntésekhez. A furcsa benne az, hogy ezentúl elég lesz egy alelnök aláírása is az elnöki kézjegy mellé. De bankjegyek bezúzásáról szó sincs.


A címlapról ajánljuk