Gergely Zsófia Itthon

Benézték: az OTP mégsem követel milliókat az ártatlanul belekevert testvértől

„Váratlanul” jelezte az OTP Faktoring Zrt. a bírósági végrehajtónál, hogy még sincs követelése egy Nógrád megyei férfivel szemben. Miután a szembesítettük a céget azzal, hogy nem a kezesen, hanem az egyetlen forinttal sem tartozó ikertestvére ellen zajlik a végrehajtás, csak mert valaki elronthatott pár adatot.

Gergely Zsófia Gazdaság

Fura módon üldözik a szlovák rendszámos bliccelőket

Zavaros behajtási ügy bontakozott ki Szlovákiában abból, hogy sikerült utolérni olyan szlovák rendszámú autósokat, akik magyar területen bliccelték el a parkolási díjat. Többen kiakadtak rajta, hogyan találták meg őket, miközben a behajtási lánc végén magyar önkormányzatokat találtunk.

hvg.hu Hírek

Parkolójeggyel szívatják a mentőket a János-kórházban

Parkolójegyet kell váltania a szirénázó mentőnek a János-kórház portáján, csak ezután vihetik be a beteget a kórház udvarára. Egy hete vezették be az új parkolási rendszert. Fizetni nem kell ugyan a mentőknek, de a jegyet meg kell váltani, és kifelé a biztonságiaknak le kell adni. Mentők és több kórházi dolgozó sem érti, miért van szükség a szerintük fölösleges és értelmetlen szabályra – hangzott el a TV2 hírműsorában.

MTI Világ

Nem tudják behajtani Sanaderen a kenőpénzt

Egy 1967-ben gyártott Renault 8-as az összes vagyona Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek, ezért az állam nem tudja rajta behajtani az illegális tevékenységből szerzett 3,6 millió kunát – írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn internetes oldalán.

hvg.hu Gazdaság

Ezért dőlnek be a magyar vállalkozások

Nem sok jóra számíthatnak azok a magyar cégek, amelyeknek kintlevőségeik vannak, egy felmérés szerint nem nagyon csökken a fizetési kockázat, sőt a vállalkozások harmada növekedést vár. A nemfizetés a munkaerőpiacon is turbulenciákat okoz, mert nincs pénz új munkatársak felvételére. Magyarország továbbra is a veszélyzónában tartózkodik.

MTI Vállalkozás

Behajtások jönnek: önnél is kopogtathat a NAV

Hétezer vállalkozónál kopogtatott az elmúlt hetekben az adóhivatal: a szervezet emberei az elmaradt kamarai hozzájárulás összegét vonták el az érintett piaci résztvevőktől – írta hétfői számában a Magyar Nemzet, amely szerint még több tízezer gazdasági szereplő számolhat az ötezer forintos költséggel járó adóhivatali eljárással.

hvg.hu Vállalkozás

Így büntetik a vétlen vállalkozásokat

Aránytalanul nagy terhet róhat a késedelembe eső gazdálkodókra a Polgári törvénykönyv (Ptk.) tavaly július 1-jén hatályba lépett módosítása, amely szerint a késedelmesen fizető partnereknek kötelező késedelmi kamatot, s amellett minimum 40 eurónak megfelelő behajtási költségátalányt is felszámítaniuk. Különösen nehéz helyzetbe kerülhetnek az olyan jóhiszemű vállalkozások, amelyek azért nem tudnak alvállalkozóiknak pontosan fizetni, mert őket sem fizette ki a fővállalkozó.

hvg.hu Itthon

A külföldi rendszámú autók sofőrjei sem száguldhatnak büntetlenül

Eddig a külföldi rendszámú autósokon csak akkor tudták behajtani a gyorshajtásért kiszabott bírságot, ha a helyszínen megállították őket, és addig nem mehettek tovább, amíg ki nem pengették a büntetés összegét. November 7-től már nem biztos, hogy megmenekülnek, mert egy uniós megállapodás alapján az autósok adatai könnyen lekérdezhetőek lesznek, s ezáltal könnyebben beszedhetőek a bírságok.

1 2

A címlapról ajánljuk