Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

Utoléri valaha a magyar sör a belgát?

A világhírű belga sör a világörökség része, a magyar ettől fényévekre van még. Tamáska János, a belga sörök legnagyobb hazai importőre legalább a kultúráját igyekszik átadni a magyaroknak. Olyan extremitásokkal együtt, mint a kókuszos vagy a csokis sör.

hvg.hu Gasztro

Száznegyven féle sör a Vajdahunyad várban

2013 júniusát akár át is lehetne keresztelni a kalendáriumokban a sör havává. Minden hétvégéjére jut egy sörfesztivál, a hónap második felében pedig már folyamatosan fesztiválozhatunk a hétköznapokon is. Szezonnyitás május 31-től június 2-ig a Belga Sörfesztivállal a városligeti Vajdahunyad várban.

V.Gy. Gasztro

Sörboltjárás: Budát bevették a belgák

Válogatós sörissza a pesti oldal kínálatának áttekintése után szétnéz Budán is. Itt is akad néhány olyan üzlet, amelyet érdemes felkeresni, ha az átlagostól eltérő sörválasztékból szeretnénk töltekezni.

Vétek György Gasztro

Miért fordulunk el a régi söröktől?

Szeptember utolsó hétvégéjén második alkalommal rendezték meg a belga sörök fesztiválját a budapesti Vajdahunyad várban. Tavaly majdnem zendülésbe csapott a korai záróra miatti látogatói elégedetlenség, ezért az idén már este tízig lehetett kóstolgatni a huszonnégy sörfőzde körülbelül száztíz sörét.

hvg.hu Gasztro

Belga sörök a Városligetben

Egy évvel ezelőtt, az aktuális soros uniós elnökséghez kapcsolódva belga sörfesztivált tartottak a Vajdahunyad várában. Az előzetes várakozásokat alaposan felülmúló sörszomj arra késztette a szervezőket, hogy az idén, és a tervek szerint ezentúl minden év szeptember utolsó hétvégéjén megrendezzék a fesztivált.


A címlapról ajánljuk