Muck Tibor Autó

Nyögvenyelős közlekedési beruházások

Hét év késedelmet és legalább húszmilliárd forint költségtúllépést hozott össze három budapesti, illetve főváros környéki nagyberuházás, prolongálva a nap mint nap arra járók kényelmetlenségeit.

hvg.hu Ingatlan

Még intelligensebb város lehet Kecskemét

A 2,155 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével egy közel 7480 m2 területű ipari innovációs-technológiai infrastruktúrafejlesztés valósul meg.

G. Tóth Ilda Gazdaság

Az államtitkár és a kétméteres gumiharcsa esete

Zűrös beruházások tucatja köthető Szabó Zsolthoz, a fejlesztési tárca államtitkárához. Hatvan városának udvari kivitelezőjeként a Fradi-tulajdonos Bástya Millennium Kft. jegyzi a fejlesztések jó részét.

hvg.hu Vállalat + Vezető

85 milliárdot költhetnek el a vállalkozások

Ha minden igaz, holnaptól, azaz július 9-től pályázhat a kkv-szektor a kapacitásbővítést, illetve a termelési kapacitás bővítését támogató pályázatokra, összesen 85 milliárd forint értékben. A pályázatok kifejezetten a feldolgozóipar vállalatait kívánják támogatni.

hvg.hu Én és a Cégem

Kifulladt a kis cégek fejlesztési lendülete

A Növekedési Hitelprogram év végi kifutásával nagy beruházási hullámra már nem lehet számítani a kkv-szektorban. Ezt mutatja a K&H kkv bizalmi index, amely szerint mélyponton van a vállalkozások beruházási kedve, a cégek kevesebb, mint fele gondolkodik fejlesztésben a következő egy év során. A beruházás tárgyát tekintve továbbra is az informatikai fejlesztések vannak az élen.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Talált pénz a KKV-knak adóbevallás előtt

Sok vállalkozás nem él a lehetőséggel, pedig csökkenthetik társasági adójuk alapját a kis- és középvállalkozások, ha számbaveszik beruházásaikat, és minden tekintetben megfelelnek e kedvezmény előírásainak.

hvg.hu Gazdaság

Százmilliárdokat veszíthetünk a sztrádamutyi miatt

Összesen 330 milliárd forintot bukhatunk a Figyelő szerint az M4-es és további három nagyprojekt miatt Brüsszelben. Nem kartellgyanú, hanem a beruházás megalapozatlansága miatt. De baj lehet a korrupció miatt is.

hvg.hu Gazdaság

Hamarosan elkezdhet dőlni a pénz hozzánk is

Közép- és Dél-Kelet-Európa kilenc vizsgált országa – köztük Magyarország – a gyenge euró és az olcsó kőolaj legfőbb haszonélvezője. Külön-külön kevéssé, de egyben akár jó terep is lehet a tőke számára a sokáig egy helyben toporgó régió. A szakértők azt azért hozzáteszik, hogy Magyarországon a kormányzat a törvénykezés segítségével hoz kedvezőbb helyzetbe cégeket és cégcsoportokat.

MTI Vállalkozás

Hasít az Auchan, de csak idén lehetnek újra nyereségesek

Az elmúlt években folyamatosan javultak az üzleti eredményeik, ezért is szavazott bizalmat a 2020-ig kialakított kiskereskedelmi stratégiájuknak az Auchan felügyelő bizottsága és a családi részvényesek csoportja - közölte a cég vezérigazgatója.

MTI Vállalkozás

Újabb autóipari befektető érkezik Magyarországra

Egy japán autóipari vállalat 50 millió eurós, azaz 15,25 milliárd forintos beruházást és kétszáz munkahely létrehozását tervezi a közeljövőben Magyarországon - mondta kedden telefonon Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, aki kétnapos munkalátogatáson vett részt Tokióban.

MTI Vállalkozás

Itt van az Opel nagy bejelentése

1,7 millió eurós befektetéssel új oktatóközpont épül Szentgotthárdon. A központ az Opel munkaerő-utánpótlását biztosítja, és támogatja a duális képzést.

Nagy Gergő Vállalkozás

Hűségprogram a válasza az Airbnb kihívására egy nagyágyú hotelláncnak

Nagy tervei vannak Magyarországon az Accor szállodáit nemrég megvásárló lengyel Orbisnak. A lengyel hotelláncnál fejlesztésekbe kezdenek, de a szállodák neve nem fog változni, az Accor hívószó, bűn lenne lecserélni. Magyarországon a fapados légitársaságokkal egy újfajta vendégkör is érkezik. Az új profilú versenytársak, mint például az Airbnb, eközben folyamatosan változtatják a piacot, ehhez az Orbis is igyekszik alkalmazkodni. A hvg.hu interjúja az Orbis vezérigazgatójával, Gilles Clavie-vel.

hvg.hu Gazdaság

Az új földtörvény pirosat mutat a zöldmezős beruházásoknak

Bár Magyarország stratégiai célja, hogy a régió vezető befektetési célpontjává váljon, a jogi szabályozási környezet egyelőre nem teremt ideális feltételeket zöldmezős beruházások megvalósításához – mutat rá a KCG Partners Ügyvédi Társulás. Az ügyvédi iroda szakértői szerint sem az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvény végrehajtási rendelete, sem pedig az új földtörvény tavaly májustól hatályos rendelkezései nem könnyítik meg a befektetők dolgát, akik a jelentős adminisztrációs terhek mellett sokszor találják magukat jogi ellentmondások között.

1 2 3 4 5 6 7
25

A címlapról ajánljuk