hvg.hu Vállalkozás

Hamarosan durva pénzköltés kezdődik a cégeknél

Újra emelkedik a vállalkozások beruházási hajlandósága, jelenleg a cégvezetők 60 százaléka tervez valamilyen fejlesztést. A középvállalkozásoknál még ennél is jobb a helyzet, mivel több mint 80 százalékuk gondolkodik beruházásban. A célokat tekintve továbbra is az IT fejlesztések vannak az élen, de a kkv-k jelentős része tervezi a gépek, berendezések korszerűsítését is – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.

MTI Vállalkozás

A Spar behúzza a féket, de nem vonul ki

Az élelmiszerlánc felügyeleti díj és a kiskereskedelmet érintő jogszabálytervezetek érzékenyen érintik a Spar magyarországi tevékenységét, ezért a következő évekre tervezett beruházásaik jelentős részét elhalasztják. Erről a Spar Magyarország felügyelőbizottságának elnöke beszélt kedden újságíróknak. Rudolf Staudinger szerint kivonuláson ugyanakkor nem gondolkodnak.

hvg.hu Vállalkozás

A kkv-k még mindig kőbaltával dolgoznak

Bár az IT eszközeik lassú bővülésről számolnak be a kkv-k, árbevételüknek még mindig csak elenyésző részét, legfeljebb 2 százalékát költik ilyen jellegű beruházásokra.

Nagy Gergő Vállalkozás

Egyhamar nem jön vissza az aranykor

Lengyelország hatalmas piac, rendkívül jó lehetőségekkel, Magyarországon viszont a jelenlegi gazdasági, finanszírozási környezetben nem éri meg ingatlant fejleszteni a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója, Török Árpád szerint. A lakossági ingatlanpiac lassan erőre kaphat, de hosszadalmas lesz a felfutás, és a 2005-2007-es csúcsidőszakot nem jön el újra, és az irodafejlesztésekben sem tér vissza az aranykor. Az ukrán válság, illetve az Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciók nem sújtják a cégcsoportot, amely már Kína felé is tekintget. Interjú.

hvg.hu Vállalkozás

Jön a gigaberuházás Magyarországra?

Még továbbra sem eldöntött, hogy melyik kelet-európai országban építi fel a régióba tervezett gumiabroncsgyárát az indiai Apollo Tyres. A cég alelnöke-ügyvezetője szerint a lehetséges országokkal még mindig folynak az egyeztetések, így döntés eddig nem született.

hvg.hu Gazdaság

Még próbálkoznak a szocreál trükkökkel a vendéglátósok

A felvizezett sör sok vendéglátóhelyen már a múlté. Helyette a korsó sör csak 4 deci, és kevesebb halat tesznek a tányérunkra. A Balatonnál még mindig sok helyen a szocreál-érzés uralkodik. Zsúfolásig teli strandon délután 3-kor már nem lehet lángost kapni, penne arrabiata helyett erős pistás tésztát adnak. Zimmer Feri praktikái már nem igazán jellemzőek a fővárosban, ám vannak helyette más érdekes megoldások. A közösségi médiában gyorsan híre megy az átverős helyeknek. Tudják, miről ismerik meg a pincérek a magukat álcázó revizorokat? Pizzát rendelnek, mert az az olcsó.

MTI Vállalkozás

Sok dolgozóra lesz szükség Tolna megyében

A Tolna megyei Területi Operatív Program kérdőíves felmérésében részt vett vállalkozások kétharmada tervez beruházást és növelné a foglalkoztattak számát az elkövetkező három évben - derül ki a programot ismertető dokumentumból.

hvg.hu Vállalkozás

Önti a pénzt a magyar gazdaságba az Auchan

Idén közel 5 milliárd forint beruházást és 6 benzinkút nyitását tervezi az Auchan Magyarország – közölte az áruházlánc csütörtökön. Közben megnyitották a 12. hazai Auchan töltőállomást, Szolnokon.

hvg.hu Vállalkozás

Ész nélkül fejlesztenek a cégek

Megugrott a hazai vállalkozások beruházási kedve, jelenleg a cégvezetők közel kétharmada tervez valamilyen fejlesztést. A középvállalkozások esetében még ennél is jobb a helyzet, mivel közel tízből kilenc vállalkozás gondolkodik beruházásban. Továbbra is az informatikai fejlesztések a legnépszerűbbek a kkv-k körében, de nőtt a gépjárműpark korszerűsítésével kacérkodó vállalkozások aránya is.

hvg.hu Vállalkozás

Százötven milliárdddal térne vissza az Apollo gumigyár?

Két helyszínre, Magyarországra és Szlovákiára szűkítette keresését az indiai Apollo Tyres gumiabroncsgyártó – közölte a társaság európai, szubszaharai és amerikai piacaiért felelős vezetője. A döntés akár már 2-3 héten belül meg is lehet. Az Apollo célkeresztjében már 2008-ban is benne volt Magyarország, ám akkor kútba esett az üzlet.

hvg.hu Gazdaság

Csak bizalom kell a befektetőknek

Nem a pénzügyi teljesítményt, sokkal inkább a megbízhatóságot tartják szem előtt a befektetők, amikor befektetési alapot választanak – derül ki a CFA Institute és az Edelman Trust közös tanulmányából, amelyet öt ország 2100 válaszadójának véleménye alapján készítettek. Paradox módon a válaszadók fele nem bízik abban, hogy alapkezelőik az ő érdekükben cselekednek.

1
4 5 6 7 8
25

A címlapról ajánljuk