Nagy Gergő Vállalkozás

Egyhamar nem jön vissza az aranykor

Lengyelország hatalmas piac, rendkívül jó lehetőségekkel, Magyarországon viszont a jelenlegi gazdasági, finanszírozási környezetben nem éri meg ingatlant fejleszteni a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója, Török Árpád szerint. A lakossági ingatlanpiac lassan erőre kaphat, de hosszadalmas lesz a felfutás, és a 2005-2007-es csúcsidőszakot nem jön el újra, és az irodafejlesztésekben sem tér vissza az aranykor. Az ukrán válság, illetve az Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciók nem sújtják a cégcsoportot, amely már Kína felé is tekintget. Interjú.

hvg.hu Vállalkozás

Jön a gigaberuházás Magyarországra?

Még továbbra sem eldöntött, hogy melyik kelet-európai országban építi fel a régióba tervezett gumiabroncsgyárát az indiai Apollo Tyres. A cég alelnöke-ügyvezetője szerint a lehetséges országokkal még mindig folynak az egyeztetések, így döntés eddig nem született.

hvg.hu Gazdaság

Még próbálkoznak a szocreál trükkökkel a vendéglátósok

A felvizezett sör sok vendéglátóhelyen már a múlté. Helyette a korsó sör csak 4 deci, és kevesebb halat tesznek a tányérunkra. A Balatonnál még mindig sok helyen a szocreál-érzés uralkodik. Zsúfolásig teli strandon délután 3-kor már nem lehet lángost kapni, penne arrabiata helyett erős pistás tésztát adnak. Zimmer Feri praktikái már nem igazán jellemzőek a fővárosban, ám vannak helyette más érdekes megoldások. A közösségi médiában gyorsan híre megy az átverős helyeknek. Tudják, miről ismerik meg a pincérek a magukat álcázó revizorokat? Pizzát rendelnek, mert az az olcsó.

MTI Vállalkozás

Sok dolgozóra lesz szükség Tolna megyében

A Tolna megyei Területi Operatív Program kérdőíves felmérésében részt vett vállalkozások kétharmada tervez beruházást és növelné a foglalkoztattak számát az elkövetkező három évben - derül ki a programot ismertető dokumentumból.

hvg.hu Vállalkozás

Önti a pénzt a magyar gazdaságba az Auchan

Idén közel 5 milliárd forint beruházást és 6 benzinkút nyitását tervezi az Auchan Magyarország – közölte az áruházlánc csütörtökön. Közben megnyitották a 12. hazai Auchan töltőállomást, Szolnokon.

hvg.hu Vállalkozás

Ész nélkül fejlesztenek a cégek

Megugrott a hazai vállalkozások beruházási kedve, jelenleg a cégvezetők közel kétharmada tervez valamilyen fejlesztést. A középvállalkozások esetében még ennél is jobb a helyzet, mivel közel tízből kilenc vállalkozás gondolkodik beruházásban. Továbbra is az informatikai fejlesztések a legnépszerűbbek a kkv-k körében, de nőtt a gépjárműpark korszerűsítésével kacérkodó vállalkozások aránya is.

hvg.hu Vállalkozás

Százötven milliárdddal térne vissza az Apollo gumigyár?

Két helyszínre, Magyarországra és Szlovákiára szűkítette keresését az indiai Apollo Tyres gumiabroncsgyártó – közölte a társaság európai, szubszaharai és amerikai piacaiért felelős vezetője. A döntés akár már 2-3 héten belül meg is lehet. Az Apollo célkeresztjében már 2008-ban is benne volt Magyarország, ám akkor kútba esett az üzlet.

hvg.hu Gazdaság

Csak bizalom kell a befektetőknek

Nem a pénzügyi teljesítményt, sokkal inkább a megbízhatóságot tartják szem előtt a befektetők, amikor befektetési alapot választanak – derül ki a CFA Institute és az Edelman Trust közös tanulmányából, amelyet öt ország 2100 válaszadójának véleménye alapján készítettek. Paradox módon a válaszadók fele nem bízik abban, hogy alapkezelőik az ő érdekükben cselekednek.

hvg.hu Gazdaság

Magyarországot szúrta ki a világ egyik leggazdagabb embere?

A világ egyik leggazdagabb embere, a mexikói Carlos Slim a Telekom Austriát használhatja fel arra, hogy betörjön a kelet-európai piacokra – írja a Reuters. Korábban Magyarország is szóba került, mint lehetséges piac az America Movil mobilcég számára, ám a mexikói vállalat nem erősítette meg, hogy érdeklődne régiós cégek iránt, vagy hogy hivatalos ajánlatot tett volna bármelyikre.

hvg.hu Én és a Cégem

Robbantanak a kis cégek

Az idén 30 százalékkal több beruházást terveznek a magyar cégek, mint tavaly, főként az üzemi berendezések megújítása, illetve cseréje várható. Ez olvasható ki egy friss, nemzetközi kutatásból. Meg az, hogy Nyugat-Európát stagnálás, Közép-Kelet-Európát inkább fellendülés jellemzi.

Egri Gergely Vállalkozás

Orbán: Magyarország még nem jár a saját lábán

Átadták a mezőtúri RAFI Hungaria Kft. harmadik gyártócsarnokát, amelynek megnyitóján Orbán Viktor hangsúlyozta a Németországgal való virágzó gazdasági kapcsolatunk fontosságát, ugyanakkor kijelentette: „Magyarország már a saját lábán áll”.

hvg.hu Vállalkozás

Még mindig félnek a cégvezetők, de már nem annyira

Hosszú idő után idén fordulat látszik a vállalatvezetők gazdasági kilátásaiban itthon és világszerte is. A globális és hazai vezérigazgatók egyaránt optimista várakozásokról számoltak be a saját cégük és a világgazdaság növekedésével kapcsolatban is. Gazdaságpolitikai kockázatokkal továbbra is számolnak, mindeközben mindinkább az ügyfelek és a piacok felé fordulnak, amiben a valódi kiutat látják.

1
4 5 6 7 8
25

A címlapról ajánljuk