MTI / hvg.hu Világ

Bunkó beszólása miatt menesztik a szerb védelmi minisztert

Nem maradhat pozíciójában a szerb védelmi miniszter, aki szexista megjegyzést tett egy riporternőre. Bratislav Gasic menesztését Aleksandar Vucic szerb kormányfő jelentette be – számolt be a szerbiai közszolgálati televízió hétfőn.

MTI Világ

Berlusconi nem indulhat az EP-választáson, de beszólásokkal kampányol

Giorgio Napolitano olasz államfőt önkényes uralkodónak nevezte, Beppe Grillót, az olaszországi 5 Csillag Mozgalom vezérét Hitlerhez hasonlította, Angela Merkel német kancellárt pedig ismét Helmut Kohllal helyettesítené Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, aki kedden saját televíziócsatornáján nyilatkozott.

hvg.hu Sport

Dajcstomi ma is beszólt Csányi Sándornak

„A magyar válogatott visszaesett a Zöld-foki-szigetek mögé – gratulálunk Csányi Sanyi bácsinak!” – így kommentálta a Twitteren Deutsch Tamás néppárti európai parlamenti képviselő azt, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a 30-ról a 43. helyre esett vissza Nemzetközi Labdarúgó Szövetség friss világranglistáján.

Domány András Itthon

Balhé, botrány, beszólás – Kossuth tér anno

A pulpitust elfoglaló jobbikosok, szamurájkarddal az épületben hadonászó képviselő, az LMP-seket "lekisanyámozó" fideszes, a középső ujját mutogató szocialista – úgy tűnik, ebben a ciklusban minden korábbinál alpáribbra vették a figurát a parlamenti képviselők. Balhék, botrányok természetesen korábban is voltak. Domány András 19 évig volt parlamenti tudósító, amire ő nem emlékszik, talán meg sem történt. A hvg.hu most az ő segítségével idézi fel a rendszerváltás politikatörténetének néhány emlékezetes esetét.

MTI Világ

Botrány és beszólások az Oroszországi Újságíró Szövetség kongresszusán

A hatalom rövid pórázon tartja az orosz sajtót – így bírálta a Kremlt az Oroszországi Újságíró Szövetség titkára a szervezet csütörtöki kongresszusán, amelyet éppen Putyin elnök is köszöntött. Borisz Reznyik úgy vélte, hogy egyre rosszabb a helyzet a tájékoztatáspolitikában, és tovább kell tökéletesíteni a médiaszabályozást.

hvg.hu Itthon

Hangfelvétel: így szólt be Tarlós a szociknak

A Fővárosi Közgyűlést rendszeresen követőket már meg sem lepi, amikor Tarlós István és Horváth Csaba indulatosan egymásnak esik, de a főpolgármester szerdai megszólalása – „Ne pofázzon közbe!” – még a sokat tapasztalt „közgyűlőket” is meglepte. A hvg.hu birtokába került hangfelvételen meg is hallgathatja, amiről szerdán már beszámoltunk.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával