Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Ne a Wikipédiát nézze, menjen orvoshoz!

Ne a Wikipédiát nézze, menjen orvoshoz!

Egy amerikai kutatás egyértelművé tette: sok minden miatt érdemes a Wikipédiához fordulni, de orvosi tanácsért egyáltalán nem.

hvg.hu

Cserhalmi György váratlanul megbetegedett

Cserhalmi György váratlanul megbetegedett

Vasárnap este elmarad a Lear király a Vígszínházban, helyette Pownall: Mesterkurzus című műve kerül színre Gáspár Sándorral és László Zsolttal.

hvg.hu

Így kaphat vissza százezreket az adóhivataltól – évekre visszamenőleg is

Több betegség után is komoly adókedvezmény jár, például a cukorbetegek egy része idén havi ötezer forint kaphat. Sőt, az érintettek 2008-ig visszamenőleg kérhetik a pénzt.

hvg.hu

Paul McCartney rosszul van, elhalasztotta több koncertjét

Paul McCartney rosszul van, elhalasztotta több koncertjét

A Beatles egykori tagját vírusfertőzés döntötte le a lábáról májusban, de még mindig nincs egészen jól. Egyesült államokbeli turnéja látja kárát.

MTI

A betegek 40 százaléka meghal – már csaknem 700 fertőzött Szaúd-Arábiában

A MERS lázat, veseelégtelenséget és súlyos tüdőgyulladást okozhat, védőoltás egyelőre nem létezik. Szaúd-Arábiában már 282 ember belehalt.

MTI

Visszavitték a börtönbe a nagybeteg Stadlert

Visszavitték a börtönbe a nagybeteg Stadlert

Márciusban kiengedték az akaszóti vállalkozót, mert több súlyos betegség kínozta, de most mehet vissza.

hvg.hu

Megfejthették a spanyolnátha rejtélyét

Vélhetően megfejtették a spanyolnátha rejtélyét amerikai tudósok, akik szerint a spanyolnáthaként emlegetett járvány vírusa röviddel 1918 előtt jelent meg, és benne egy madárinfluenza-vírus olvadt össze egy emberi H1-vírussal, amely már 10-15 évvel korábban fertőzött. Nagy kérdés volt, hogy miért főleg a fiatalok estek áldozatul a kórnak.

MTI

A lakók félnek: azbeszt miatt halhatnak meg korábban Lőrinciben az emberek

Lőrinciben feltűnően magas egy igen ritka, évtizedekig lappangó daganatos betegség és a halálozás aránya - írja a Népszava. A polgármester szerint a 2004-ben lebontott cementgyár után maradt nagymennyiségű azbeszt okozhatja a megbetegedéseket, a tulajdonos Selyp Invest Kft. viszont állítja: a bontási hulladék nem veszélyezteti a település lakóit.

hvg.hu

Kiengedték a kórházból Gabriel García Márquezt

A 87 éves író orvosai kedden úgy döntöttek, kiengedik a kórházból Márquezt, akiről úgy tudják, hogy hazatért mexikóvárosi otthonába. Idős kora miatt az író egészségi állapota törékeny.

MTI

Blikk: Komoly betegsége lehet Schuster Lórántnak

Egy ideje már betegeskedik a P. Mobil vezetője, Schuster Lóránt, akiért sokan aggódnak – írja a Blikk. A lap szerint a zenésznek a tüdejével vannak problémái.

hvg.hu

"Rettegek a haláltól" – kórházban kezelik Zana Józsefet

Tíz napja kórházban ápolják a súlyos beteg Zana Józsefet a Blikk szerint. A 75 éves színművész hat kilót fogyott, és saját bevallása szerint is nagyon rossz állapotban van.

hvg.hu

Szájszagból diagnosztizálnak a japánok

Leheletelemző műszert mutatott be a héten a japán Toshiba cég. A mosogatógép méretű készülék harminc másodperc alatt képes kiszűrni egy sor betegséget.

Az idősebb apák gyermekei gyakrabban szenvedhetnek egyes betegségektől

A gyermek egyes betegségei és a késői apaság összefügghetnek egymással - állapította meg egy nagy léptékű nemzetközi kutatás.

MTI

"Fájdalmas, de nem súlyos" - kiengedték a kórházból Chiracot

Köszvényrohammal szállították kórházba Jacques Chirac volt francia elnököt, de hétfőn késő este haza is engedték.

MTI

Egész Európában tombol a járvány

Tizenegy európai ország számolt be kiterjedt influenzajárványról - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Csontsoványra fogyott, kórházba vitték a börtönből Stadler Józsefet

Csontsoványra fogyott, kórházba vitték a börtönből Stadler Józsefet

Egyre súlyosabb betegségekkel küzd Stadler József, akit az elmúlt pár hónapban kétszer is el kellett vinni a börtönből egy fővárosi kórházba. Legutóbb február elején látták az egészségügyi intézményben a milliárdossá lett juhászt, aki az elmúlt időszakot a tököli rabkórházban töltötte – írja a Blikk.

hvg.hu

Bajor Imre felesége: "az tenne most a legjobbat neki, ha békén hagynák"

Bajor Imre hetek óta gyengélkedik, állapotáról nem túl sok jó hír érkezik. Felesége szerint nyugalomra és pihenésre van szüksége.

hvg.hu

Még lassan terjed itthon az influenza, de egyre több a beteg

Az elmúlt egy hétben a fővárosban és 14 megyében is nőtt az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma – írták az Országos Epidemiológiai Központ szerdai jelentésében. Az influenza ugyanakkor továbbra is lassan terjed az országban.

MTI

Súlyos rákbeteg Henning Mankell

Rákot diagnosztizáltak Henning Mankell svéd írónál: a színházi rendezőként is tevékenykedő Mankell, aki elsősorban Kurt Wallander nyomozóról szóló detektívregényeivel vált ismertté, maga fedte fel betegségét, és elmondta, hogy dokumentálni fogja a rákkal folytatott küzdelmének tapasztalatait.

MTI

Csúnyán kikezdheti a szervezetet az éjszaki munka

Az éjszakai munka káoszt okoz az emberi szervezetben, és hosszú távú következményekkel is járhat – figyelmeztetnek brit szakemberek.

MTI
12317

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X