Bejelentkezés  

A lakók félnek: azbeszt miatt halhatnak meg korábban Lőrinciben az emberek

Lőrinciben feltűnően magas egy igen ritka, évtizedekig lappangó daganatos betegség és a halálozás aránya - írja a Népszava. A polgármester szerint a 2004-ben lebontott cementgyár után maradt nagymennyiségű azbeszt okozhatja a megbetegedéseket, a tulajdonos Selyp Invest Kft. viszont állítja: a bontási hulladék nem veszélyezteti a település lakóit.

hvg.hu

Kiengedték a kórházból Gabriel García Márquezt

A 87 éves író orvosai kedden úgy döntöttek, kiengedik a kórházból Márquezt, akiről úgy tudják, hogy hazatért mexikóvárosi otthonába. Idős kora miatt az író egészségi állapota törékeny.

MTI

Blikk: Komoly betegsége lehet Schuster Lórántnak

Egy ideje már betegeskedik a P. Mobil vezetője, Schuster Lóránt, akiért sokan aggódnak – írja a Blikk. A lap szerint a zenésznek a tüdejével vannak problémái.

hvg.hu

"Rettegek a haláltól" – kórházban kezelik Zana Józsefet

Tíz napja kórházban ápolják a súlyos beteg Zana Józsefet a Blikk szerint. A 75 éves színművész hat kilót fogyott, és saját bevallása szerint is nagyon rossz állapotban van.

hvg.hu

Szájszagból diagnosztizálnak a japánok

Leheletelemző műszert mutatott be a héten a japán Toshiba cég. A mosogatógép méretű készülék harminc másodperc alatt képes kiszűrni egy sor betegséget.

Az idősebb apák gyermekei gyakrabban szenvedhetnek egyes betegségektől

A gyermek egyes betegségei és a késői apaság összefügghetnek egymással - állapította meg egy nagy léptékű nemzetközi kutatás.

MTI

"Fájdalmas, de nem súlyos" - kiengedték a kórházból Chiracot

Köszvényrohammal szállították kórházba Jacques Chirac volt francia elnököt, de hétfőn késő este haza is engedték.

MTI

Egész Európában tombol a járvány

Tizenegy európai ország számolt be kiterjedt influenzajárványról - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Csontsoványra fogyott, kórházba vitték a börtönből Stadler Józsefet

Csontsoványra fogyott, kórházba vitték a börtönből Stadler Józsefet

Egyre súlyosabb betegségekkel küzd Stadler József, akit az elmúlt pár hónapban kétszer is el kellett vinni a börtönből egy fővárosi kórházba. Legutóbb február elején látták az egészségügyi intézményben a milliárdossá lett juhászt, aki az elmúlt időszakot a tököli rabkórházban töltötte – írja a Blikk.

hvg.hu

Bajor Imre felesége: "az tenne most a legjobbat neki, ha békén hagynák"

Bajor Imre hetek óta gyengélkedik, állapotáról nem túl sok jó hír érkezik. Felesége szerint nyugalomra és pihenésre van szüksége.

hvg.hu

Még lassan terjed itthon az influenza, de egyre több a beteg

Az elmúlt egy hétben a fővárosban és 14 megyében is nőtt az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma – írták az Országos Epidemiológiai Központ szerdai jelentésében. Az influenza ugyanakkor továbbra is lassan terjed az országban.

MTI

Súlyos rákbeteg Henning Mankell

Rákot diagnosztizáltak Henning Mankell svéd írónál: a színházi rendezőként is tevékenykedő Mankell, aki elsősorban Kurt Wallander nyomozóról szóló detektívregényeivel vált ismertté, maga fedte fel betegségét, és elmondta, hogy dokumentálni fogja a rákkal folytatott küzdelmének tapasztalatait.

MTI

Csúnyán kikezdheti a szervezetet az éjszaki munka

Az éjszakai munka káoszt okoz az emberi szervezetben, és hosszú távú következményekkel is járhat – figyelmeztetnek brit szakemberek.

MTI

A napokban meghalhat Ariel Saron

Orvosai szerint Ariel Saron nem szenved, de olyan gyorsan kezdett el romlani létfontosságú szerveinek állapota, hogy nagy valószínűséggel az utolsó napjait éli.

MTI

Az utolsó infúziót is megkapta Gyurcsány Ferenc

Megkapta az utolsó infúziót is Gyurcsány Ferenc, miután pénteken idegbecsípődéssel szállították kórházba.

hvg.hu

Atyaég, eltűnhet a banán?

Atyaég, eltűnhet a banán?

Bogarak és gombák is veszélyeztetik a világ banánkínálatát, ez pedig tudósok szerint katasztrofális hatással lehet, ha tovább terjed a fertőzés. Costa Rica, mely a gyümölcs legnagyobb termelője a világon, "nemzeti vészhelyzetet" hirdetett.

hvg.hu

Pacemakert ültettek be Kern Andrásnak

Megvárja, amíg a heg begyógyul, és egy hét múlva újra játszani fog Kern András, akinek pacemakert kellett beültetni – számolt be a Hír24.

hvg.hu

Nem engedik ki a kórházból Helyey Lászlót

Még legalább három hétig kórházban marad Helyey László, az Újszínház színművésze, akit tüdőembóliával kezelnek.

hvg.hu

Fotó: ritka bőrbetegségtől szenvedő férfit ölelt magához Ferenc pápa

Fotó: ritka bőrbetegségtől szenvedő férfit ölelt magához Ferenc pápa

Ferenc pápa egy rendkívül ritka bőrbetegségtől szenvedő férfit áldott meg, és imádkozott érte. A férfi a pápa kezeibe temette fejét, a ritka pillanatról készült fotón jól látszanak a férfi betegségének jelei: tumorok lepik el az egész fejét – számol be a BBC.

hvg.hu

"A vírus még nem tűnt el teljesen"

Bár a járványos gyermekbénulás hazánkban már a múlté, a betegség bizonyos országokban, például Pakisztánban, Afganisztánban és néhány afrikai országban, ahol nem tudnak beoltani minden gyermeket, még mindig jelen van.

hvg.hu
12316

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X