MTI Világ

Oroszországot idézi a török kormány újabb húzása

Török ellenzéki csoportok sora tiltakozott szombaton Isztambulban az ellen, hogy a török belügyminisztérium terrorizmussal kapcsolatos vádakkal betiltotta 370 civil szerveződés, köztük szakmai szervezetek, nőjogi és gyermekjogi csoportok működését.

hvg.hu Itthon

Ma csak a technósok, holnap már a brácsások és a zongoristák

Betiltották a Több Technót a Parlamentbe május 29-re tervezett demonstrációját, pedig technóstadiont is építenének - írják a mozgalom Facebook-oldalán. A rendőrség szerint a rendezvény nem tartozik a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá, így a rendőrség ebben az ügyben nem hozhatott és nem is hozott tiltó határozatot.

hvg.hu Én és a Cégem

Megint ingyen lehet uberezni

Ma és szombat este hét és éjfél között ingyen utazhatnak azok, akik kamera előtt hajlandóak nyilatkozni, hogy miért szeretik a szolgáltatást.

hvg.hu Itthon

Kormány vs Uber: “Betiltásról szó sincs”

Kedden vitáztak először a parlamentben arról a kormányjavaslatról, amely blokkolná az Uber applikációját és egyúttal keményen szankcionálná az uberező sofőröket. Az MSZP szerint a kormány lusta megfelelően szabályozni a területet, ezért inkább betiltja a közösségi taxizást. A Jobbik álláspontja szerint a javaslat egyenesen gyermeteg. A kormány állítja, az Uber egy kiváló innováció, és szó sincs betiltásról.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk