Műértő Műértő

Az emlékezet morzsái

A művészettörténészek kedvelik, ha egy művész munkáiban felismerhető változást vagy változásokat egymásra épülő lépésekből álló folyamatként (korábban: „fejlődésként”) írhatnak le; s valóban, Imre Mariann életművében is felismerhető egyfajta váltás a 2010-es évek körül. Ez azonban nem jelent radikális szakítást korábbi formanyelvével (mint például Birkás Ákos esetében), hiszen munkáira továbbra is jellemző – többek közt – a minimalizmus, a redukció, a fakturális kérések felvetése vagy a már művészi védjegyének tekinthető hímzett beton használata.

Közlekedés

Nemsokára nyoma sem lesz a Fővám téri gigagödörnek

Feltöltötték betonnal, nemsokára eltűnik az a hatalmas gödör, amely a múlt heti felhőszakadáskor keletkezett a Fővám tér Kálvin tér felé vezető oldalán, közvetlenül a villamospálya mellett – derül ki a Cink beszámolójából.

hvg.hu Ingatlan

Egyáltalán nem aszfaltból lesz a jövő járdája

Több nagyvárosban is azzal kísérleteznek, hogy lecseréljék a járdák anyagát, de nem térkőre, vagy aszfaltra mint ahogy az Magyarországon szokás, hanem teljesen más anyagokra, megoldásokra, melyekkel adott esetben energiát is lehet termelni például.

hvg.hu Hírek

Videó: méregdrága kocsi ragadt a friss betonba Kínában

Jobb lett volna, ha hallgat az útépítő munkásokra, és a fékre a lép az a sofőr, aki meggondolatlansága miatt könnyen elveszítheti 60 ezer fontot érő Mercedesét. A figyelmeztetés ellenére nem állt meg ugyanis egy frissen lebetonozott útszakasz előtt Guangdong tartományban, hanem úgy gondolta, hogy végighajt gyorsan ezen a részen. Kétszáz métert haladt.

MTI Ingatlan

Megdöntötték a betonöntés rekordját Los Angelesben

Világrekordot jelentő ideig és mennyiségben öntötték egy huzamban a betont hétvégén egy Los Angeles-i felhőkarcoló talapzatának kialakításakor. A 73 emeletesre tervezett torony a tervek szerint a Mississippi folyótól nyugatra fekvő terület legmagasabb épülete lesz.

hvg.hu Kult

Szeresse a betont

Mire jó a betonretró kiállítás? Megmutatja a KÉK – Kortárs Építészeti Központ, amely vasárnap estig várja az érdeklődőket.

1 2

A címlapról ajánljuk