Zelki Benjámin Itthon

Miért kavarnak összevissza a budapesti kerékpárutakkal?

Nem csak a Bálnánál, hanem a Várkert Bazárnál és a Batthyány térnél is sorra kerültek ki az utóbbi hetekben a kerékpáros forgalmat újra és újra átszervező útjelző táblák. Utánakérdeztünk, mi indokolta őket, és mit szól hozzá a kerékpárosklub.

hvg.hu Én és a Cégem

Bicajozik? Ennek örülni fog!

Képzelje el, hogy nem kell leizzadnia, mire felfújja bringája lapos kerekét, egyszerűen csak megnyom egy gombot, a gumiban pedig másodpercek alatt helyreáll a megfelelő nyomás.

hvg.hu Instant tudomány

Életmentő lehet a bicajosoknak kitalált spray

A Volvo és kreatív partnere, a Grey reklámügynökség egy svéd startup révén akár életeket is mentő fényvisszaverő spray-t dobnak piacra. Az Albedo100 nevű cég LifePaint nevű terméke a kerékpárosok ruházatára, vagy akár a bringára fújva láthatatlan festékréteget képez, a sötétben azonban úgy világít az autófényszórók fényében, mintha szellembiciklisek tekernének az úton. Ez pedig kétségtelenül sokkal feltűnőbb, mint egy pislákoló LED-izzó. A sprayből pénteken kétezer darab került angliai kerékpárboltokba.

hvg.hu Plázs

Ilyen biciklitárolókat szeretnénk Budapestre

Több tárolót Budapestnek! - ez is lehetne a Magyar Kerékpárosklub jelmondata a tavaszra, mert bár azok építését a tavaly végre elkezdte a MÁV a budapesti pályaudvarokon, számuk mégsem kielégítő.

MTI Itthon

Így kerekeznek a budapesti biciklisek

A budapesti kerékpárosok 27 százalékának már volt balesete, az ütközések több mint egyharmada autóval történt - derült ki a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Kutatóközpontjának felméréséből.

hvg.hu Itthon

Megugrott a biciklisek száma Budapesten

Budapesten a lakosság 14 százaléka használt biciklit közlekedési eszközként márciusban, ez jóval magasabb volt a tavaly ugyanekkor mért 8 százaléknál - közölte a TNS-Hoffmann piackutató cég adatai alapján a Magyar Kerékpárosklub.


A címlapról ajánljuk