hvg.hu Nagyítás

Állatságok - A majom évétől a kakasig

Hajlamosak voltunk 2016-ot rossz évként elkönyvelni, de szilveszter napján talán megengedhető, hogy a világpolitika vagy a hazai közélet helyett a piti ügyeinkre fittyet hányó állatvilág vidítson fel minket. Galériánkban megdöbbentő vagy épp mókás pillanatokat élhet át, az embert felöklelő bikától a szelfibe tolakodó tevéig. Nagyításunkhoz hasonlóan színes és izgalmas 2017-et kívánunk olvasóinknak is!

MTI Világ

Pamplona: ma két embert ökleltek fel a bikák

Két férfit, köztük egy amerikai turistát ökleltek fel bikák szerdán, a pamplonai bikafuttatás harmadik napján. A 32 éves amerikai férfinak a combjába, egy 32 éves spanyol férfinak pedig a mellkasába döfte bele a szarvát egy bika. A spanyol férfit kórházba vitték.

MTI Világ

Négy embert ökleltek fel bikák Pamplonában

Négy embert ökleltek fel bikák pénteken, a pamplonai futtatás hatodik napján. A vasárnap kezdődött fieszta futtatásain az elmúlt napokban ugyan történtek kisebb balesetek, de először fordult elő, hogy többeket is felökleltek a bikák, és ez pánikot okozott az észak-spanyolországi városka utcáin összegyűlt tömegben.

hvg.hu Nagyítás

Menekülés fél tonna megvadult hús elől – Nagyítás-fotógaléria

Szombaton kezdődött a San Fermín fesztivál Pamplonában. A spanyol város védőszentjének tiszteletére 1591 óta évente megrendezett kilencnapos fiesta egyik fő attrakciója a reggelenkénti bikafuttatás, amelynek során férfiak százai teszik próbára bátorságukat azzal, hogy az arénába hajtott állatok előtt végigszaladnak Pamplona utcáin. Idén is több ezren tették próbára bátorságukat, közülük eddig egy spanyol és három külföldi turista kalandja végződött kórházban. Jövő vasárnapig minden reggel nyolc órakor kiengednek hat erre a célra tenyésztett bikát. A futóknak a macskaköves szűk utcákon csaknem 850 métert kell megtenniük az aréna felé hajtott, több mint 600 kilogramm súlyú bikák előtt. A cél, hogy a résztvevők a lehető legközelebb kerüljenek a bikákhoz anélkül, hogy megsérülnének. 1911 óta 15 halottja volt a bikafuttatásnak, legutóbb 2009-ben halt meg egy 27 éves spanyol férfi.

MTI Világ

38 sérült a pamplonai bikafuttatáson

Az idei pamplonai bikafuttatás során összesen 38-an sérültek meg, beleértve az utolsó, szombati eseményt, amikor négy férfit kellett kórházba vinni könnyű sérüléssel.

MTI Világ

Senki sem sérült meg súlyosan a pamplonai bikafuttatáson

Mindössze két ember sérült meg könnyebben a spanyolországi Pamplonában rendezett bikafuttatás, a San Fermín-ünnep második napján. Vasárnap a hagyományoknak megfelelően a Miura tenyészetből származó, különösen termetes és veszedelmes állatokat engedtek szabadjára.

MTI Világ

Holnaptól futnak a bikák Pamplonában

Megkezdődött pénteken Spanyolországban a pamplonai bikafuttatás, a San Fermín-ünnep, amelyre idén is legkevesebb egymillió turistát várnak, a legbátrabbak pedig a bikák előtt rohanva tehetik próbára magukat szombattól kilenc napon át.

Nagyítás

Fergeteges utcai fesztivál Pamplonában - Nagyítás-fotógaléria

A San Ferminnek, Pamplona város védőszentjének tiszteletére 1591 óta évente megrendezett kilencnapos fiesta egyik fő attrakciója a reggelenkénti bikafuttatás, amelynek során férfiak százai teszik próbára bátorságukat az arénába hajtott állatok előtt Pamplona utcáin. Az Ernest Hemingway amerikai író A Nap is felkel című 1926-os regénye által híressé tett fesztiválra évente több ezer turista érkezik a világ minden tájáról.

1 2

A címlapról ajánljuk
Véget ér a Papa focija

Véget ér a Papa focija

Hosszú agóniát követően elköszön a modern futball legérdekesebb betege. Ő ugyan nem beszél róla, rajta kívül azonban mindenki érteni véli, mi történt egy felülmúlhatatlannak tűnő edzői pályafutással.