HVG Extra Business Business magazin

Miért akarunk másokon bosszút állni?

Az ember veleszületett igazságérzettel rendelkezik, és a bosszú jelentős szerepet játszik az emberek társadalmi rendjének fenntartásában. De tehetünk-e az ellen valamit, ha elfog minket a vágy, hogy másvalakit szenvedni lássunk?

hvg.hu Itthon

Orbánnak égszakadás kellene ahhoz, hogy ne bízzon tovább Matolcsyban

A Népszabadság szegedi tudósítójának sikerült megkérdeznie Békéscsabán a miniszterelnököt kedden arról, mit gondol a jegybank alapítványaitól támogatásként szétosztott állami pénzekről, illetve a történtek miatt megrendült-e a bizalma Matolcsy Györgyben. „Ahhoz égnek és földnek össze kell szakadnia, hogy ez bekövetkezzék” – válaszolta nevetve Orbán Viktor.

HVG Gazdaság

Mérő László a bizalomról

A HVG új rovatában, a Capitalyban Mérő László matematikus-pszichológus azt elemzi, miért nem tudjuk kiverni a fejünkből, hogy a kapitalizmus alapja a kizsákmányolás.

Dercsényi Dávid Itthon

Vannak még ötletei - megszólalt a "szingliadó atyja"

Szingliadó, az abortusz korlátozása, a gyermekvállalás gyökeresen más nézőpontból - hatalmas port kavart a HVG cikke, amely egy KDNP-hez közeli szociológus, Benda József demográfiai elképzeléseit mutatta be. Benda szerkesztőségünknek jelezte, szívesen megszólalna.

Nagy Gergő Gazdaság

A brit cégeknek kötelező felnyomni a korrupt magyarokat

Az Ökotárs ügyének fejleményeit nagyon figyelmesen követik - mondta a hvg.hu-nak az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, ha pedig azt kérdezik Jonathan Knott-tól, nekik beszéltek-e már brit cégek vezetői magyarországi korrupcióról, erre lakonikusan csak annyit válaszol: ezt kötelességük megtenni. Ami a bevándorlás szabályozását célzó londoni terveket illeti, szerinte csak azokat szűrnék ki, akik visszaélnének az ottani lehetőségekkel.

Cs. B. Itthon

Zavarná az ORFK működését, ha ismernénk a bűnügyi statisztikát?

Szakmai változtatások végrehajtását vonná maga után, és többek között módosításra szorulnának a fokozott ellenőrzésekkel érintett területek és időszakok – erre hivatkozva titkolja továbbra is az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), hogy mely falvak és városok szerepelnek a száz legrosszabb közbiztonságú település listáján, illetve, hogy mely önkormányzatok a legelégedettebbek, illetve legelégedetlenebbek a rendőrség munkájával. A testület vezetői egyébként fokozott ellenőrzéseket – az eltervezetteken felül is – szinte bármikor elrendelhetnek.

MTI Világ

Soha nem bíztak ilyen kevesen az amerikai kormányban

Mindössze az amerikaiak 13 százaléka véli úgy, hogy a kormányban mindig, vagy az esetek többségében meg lehet bízni - derült ki az ORC közvélemény-kutató intézet és a CNN hírtelevízió pénteken nyilvánosságra hozott közös felméréséből.

MTI Világ

Átment a bizalmi szavazáson az új cseh kormány

Bizalmat kapott kedden késő este a prágai képviselőházban Bohuslav Sobotka szociáldemokrata miniszterelnök kormánya. A cseh parlament felsőháza, a szenátus, ebben a kérdésben nem illetékes. A 200 tagú parlamenti alsóházban a bizalom megszerzéséhez a kormánynak legalább 101 igen szavazatra volt szüksége.

hvg.hu Karrier

Ezekben a szakmákban már alig bízik valaki

A GfK Hungária idén is felmérte a lakosság egyes szakmák iránti bizalmának mértékét hazánkban. Az átrendeződések ellenére az élbolyban számottevő változás nem történt 2008 óta, továbbra is a tűzoltók, a postások, valamint a pedagógusok élvezik a legtöbb válaszadó bizalmát.

hvg.hu Karrier

Nem alkalmasak főnöknek a nők a magyarok szerint

Magyarországon a vállalatvezetők 97 százaléka férfi, a munkavállalók többsége mégsem gondolja, hogy a munkahelyén több női vezetőre lenne szükség. Még a nők háromnegyede sem akar egy másik nő irányítása alatt dolgozni a Randstad 2013 tavaszi felmérése szerint.

MTI Itthon

Bajnai: a bizalom helyreállítása a nulladik feladat

A normális országot akaróknak kell győzniük azok felett, akik az ország megosztásából, az örökös harcból próbálnak maguknak hatalmat építeni - jelentette ki Bajnai Gordon volt kormányfő, a Haza és Haladás Egyesület alapító elnöke egy kedd esti győri fórumon.

MTI Gazdaság

Nyolc százalékkal nőhet idén a kínai gazdaság

A negyedik negyedévre 8,4, az egész évre pedig átlagosan 8 százalékos gazdasági növekedést jósol Kínában legújabb jelentésében a pekingi Népi Egyetem Gazdasági Kutatóintézete. A többi prognózis is optimista, emellett nő a vállalati és a fogyasztói bizalom is.

hvg.hu Karrier

"A munkaidőm 80 százaléka a kollegák ellenőrzéséről szólt"

Bizalom, kommunikáció és szemléletváltás - ezek a szavak hangzottak el leggyakrabban mint megoldási lehetőségek a várandósok és kisgyermekes szülők rugalmas foglalkoztatását vizsgáló felmérés hivatalos ismertetésén, a Magyar Távmunka Szövetség XIV. Távmunka Szakmai Műhelyén.

MTI Plázs

Egyre kevésbé bíznak a magyarok az egészségügyben

A GfK Hungária Piackutató Intézet és a Szinapszis Kft. felmérése szerint az elmúlt fél évben jelentősen romlott a lakosság magyar egészségügybe vetett bizalma. A GfK szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt is kiemelte: az egészségügyi bizalomindex csaknem tíz éve zajló felmérésében az egészségügy egyéves és ötéves jövőjével kapcsolatos várakozások eddigi mélypontjukra zuhantak.

1 2 3

A címlapról ajánljuk