hvg.hu Itthon

Eltiltották egy csomó dologtól a BKK-ellenőröket

Kevesebb közteres kíséri egy új szabályozás szerint a BKK ellenőreit a bliccelők elleni harc során, és csak akkor avatkozhatnak közbe, ha erre az ellenőrök kérik őket. A szabályozás pontosan leírja azt is, hogy milyen ruhában kell járniuk az ellenőröknek.

MTI Közlekedés

A BKV csodafegyvert vet be a bliccelők ellen

A lebukott bliccelők száma egyre nő, részben a hatékonyabb ellenőrzésnek köszönhetően. A közlekedési vállalat azt reméli, hogy az elektronikus jegy év végi bevezetése után jelentősen csökken a potyautasok száma.

hvg.hu Gazdaság

Hallott már a bliccelésbiztosításról?

Elektromos-útdíj pénztáros? Rezsibiztos? Netalán bliccelési biztosítási alkusz? Bérutazó? Egy blog összeszedte, hogy melyek azok a munkák, melyek csak bizonyos országokban léteznek. Magyarországon is akadnak furcsa munkák.

hvg.hu Itthon

Sokkoló videó Budapestről: Idáig fajulhat egy bliccelés

Három egyenruhás nyom le egy nőt az oktogoni villamosmegállóban egy, a Facebookon terjedő felvételen. A közterületesektől magyarázatot is kaptunk a látottakra. Szerintük a videón szereplő nő előzőleg egy bliccelőt szabadított ki az intézkedők markából, és ezzel törvényt sértett – ezért tartották fogva.

hvg.hu Itthon

Újabb BKV-buszokon vezetik be az első ajtós felszállást

2013. január 19-étől, szombattól újabb nappali autóbuszjáratokon vezeti be a BKK az első ajtós felszállási rendet. Az utazásra jogosító jegy, bérlet vagy egyéb igazolvány érvényességét a járművezetők ellenőrzik, az utasok igény esetén náluk vásárolhatnak helyszínen váltott vonaljegyet.

MTI Itthon

Több kalauz lesz a vonatokon

A MÁV-START Zrt. a bliccelés visszaszorításra megnöveli a kalauzok számát a vasúti szerelvényein - közölte a társaság.

MTI Autó

Ellenőrök elől menekült a bliccelő, amikor elgázolták

A jegyellenőrök és közterület-felügyelők elől akart elmenekülni az a fiatal férfi, akit szerda reggel halálra gázolt egy furgon a budapesti Hungária körút és Thököly út kereszteződésében - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és Budapest Főváros Közterület-felügyelete.

1 2
A címlapról ajánljuk