MTI Világ

Világszerte 74 újságírót öltek meg idén

Ötvenhét hivatásos újságírót, köztük öt nőt öltek meg az idén munkavégzés közben, elsősorban háború sújtotta országokban, a tavalyi 67-tel szemben – derül ki a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi szervezet hétfőn nyilvánosságra hozott, év végi jelentése szerint.

hvg.hu Én és a Cégem

A céges blogolás hét főbűne

Azért mert tud valaki írni, még nem biztos, hogy tud jól blogolni. Márpedig a cégek gyakran beleesnek abba a hibába, hogy a „blogoláshoz mindenki ért” felkiáltással rábízzák a feladatot az első arra járó emberre, pedig egy hozzá nem értő több kárt okozhat, mint gondolnánk.

MTI Világ

Feketelistára kerültek neves bloggerek Kínában

Valótlan hírek terjesztése, a közvélemény félrevezetése és a kínai alkotmánnyal ellentétes publikációk közlése miatt több neves, tízmilliók által követett mikroblogger fiókját záratta be a kínai internetfelügyelet.

hvg.hu Gasztro

Gasztrobloggerek húsvéti tippjei – recept

A torma, a sonka, a tojás, a kalács az ünnepi asztal elengedhetetlen eleme, kétség nem férhet hozzá. De azért egy kicsit feldobhatjuk a húsvéti menüt, és kipróbálhatunk mást is a klasszikusok mellett.

MTI Világ

Félévi börtönre ítéltek egy bloggert Algériában

Félévi letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy algíri bíróság egy bloggert a hadsereg "megsértéséért" – írta a csütörtöki algériai sajtó. A férfi a büntetést már letöltötte, mert hét hónapot ül előzetes őrizetben.

MTI Világ

Tíz év börtönt és ezer korbácsütést kap egy szaúdi blogger

Raif Badavi honlapot alapított a vallás szerepének megvitatására, ami az ultrakonzervatív iszlám országban eretnekségnek számít. A férfit húsz héten keresztül heti egy alkalommal ötven korbácsütéssel sújtják majd a pénteki ima után egy mecset előtt.

MTI Tech

Őrizetbe vettek egy bloggert Vietnamban

Az "állami szolgáltatásokba vetett bizalom csökkentésére alkalmas rossz tartalom és téves információk" terjesztése miatt őrizetbe vettek egy bloggert Vietnamban - jelentette be közleményben hétfő hajnalban a hanoi közbiztonsági minisztérium.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk