hvg.hu Vállalkozás

Peking kiütötte Brüsszelt: bor, mámor, Kína…

A napokban rendezték meg a 25. brüsszeli nemzetközi borversenyt. Ez az egyik legnagyobb presztízsű rendezvény ebben a műfajban. Csakhogy idén a helyszín nem a belga főváros volt, a rendezvényt áthelyezték Pekingbe.

hvg.hu Élet+Stílus

Fogkrém helyett vörösbor

A brit tudósok mostanában kevesebbet hallatnak magukról, de a spanyolokban bízhatunk. Igazán jó hírrel lepték meg a borisszákat.

hvg.hu Élet+Stílus

Botrány Bordeaux-ban

Rossz hírünk van. Lehet, hogy némelyek otthon féltve őrzött bordeaux-i bora nem is az, ami. Legalábbis, ha a Grands Vins de Gironde kereskedőház készletéből származik.

MTI Gazdaság

Drágulhat idén a bor

Az erősödő külföldi kereslet és a termelési költségek emelkedése miatt a borok drágulására számít a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

T.S. Élet+Stílus

30 éves fennállását ünnepelte az olasz borásznők szövetsége

Remélhetőleg ma már nálunk sem vitatja senki, hogy a szebbik nem képviselői nemcsak kedvelik a bort, hanem legalább annyira értenek is hozzá, mint a férfiak. Egyre többször mutatják meg magukat együtt a hazai női borászok, még ha nincs is önálló szövetségük, mint az olaszoknak.

hvg.hu Élet+Stílus

Közép-Európa tőkéiről – portugieser

Hét országból 56 pincészet 91 bora került a bírálók elé a 6. Portugieser du Monde borversenyen a legutóbbi hétvégén Pécsett. A portugieser, azaz hagyományos nevén kékoportó fajta egyetlen nemzetközi versenyén idén 4 champion-díjat és 28 aranyérmet osztottak ki.

in Élet+Stílus

Dionüszoszi napok - kóstolójegyzet

Champagne-mesterkurzusokkal, újgenerációs villányi bisztróborok bemutatójával, a világ legjobbnak tartott borával és termelőjével, valamint Európa egyik legkülönlegesebb kékfrankosának premierjével várta többek között az idei VinCE Budapest a látogatókat.

hvg.hu Élet+Stílus

VinCE szerint a legjobbak

Az ötletgazdák célja az volt a VinCE Awards alapításával, hogy megtalálják és felmutassák a hazai borvilágban és a borhoz kapcsolódó területeken (kereskedelem, turizmus) a legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat.A díjakat nyolc kategóriában hirdették ki.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Borok Buñuelnek

Egyszerre két bort is szentel egy spanyol pincészet a botrányairól és misztikus filmjeiről híres Luis Buñuel emlékének. Ami azt illeti, az 1983-ban 83 évesen elhunyt filmrendezőt éppenséggel a májzsugor vitte el...

hvg.hu Élet+Stílus

Így is lehet – borral az autizmus alapítványért

Idén először mutatkozik be az Autistic Art Alapítvány a VinCE Budapest Wine Show-n április 5. és 7. között. A Várkert Bazárban autizmussal élő fiatalok rajzai alapján készült címkék díszítik számos kiállító boros palackjait, amelyek a helyszínen megvásárolhatók. A limitált darabszámú palackok eladásából az alapítvány autistáknak fenntartott tíz lakóotthont támogat.

I.N./hvg.hu Élet+Stílus

Borvilágos napok Budapesten

Új helyszínen, 160 magyar és külföldi pincészet, húsz mesterkurzus, világhírű borászok, borszakértők és borszakírók részvételével tartják a VinCE Budapest 2018 Wine Show-t április 5. és 7. között a Várkert Bazárban.

hvg.hu Élet+Stílus

Magyar borok sikere

Már javában készül a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a 2018. évi Országos Borversenyre, miközben a tavalyi díjnyertes borok újabb sikereket érnek el külföldön.

hvg.hu Élet+Stílus

Borkikötő - az első tavaszi randi a Balatonnál

A poharakba már tavaszi szelek fújnak és tizenhét, főként balatoni borászatot terelnek a Borkikötőbe, egészen pontosan a balatonfüredi Silver udvarba. Borászatok és borkedvelők, Balaton-fanok, gasztronauták randevúja március 15-én sétáló borkostoló keretében.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Cherchez la femme - formabontó nőnap

Avagy keresd a nőt! Ezúttal egy különleges borkóstolón, amit csütörtökön este a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben rendeznek. Az est borászai kivétel nélkül nők lesznek, akik egy férfiasnak hitt szakmában találták meg helyüket az életben.

1 2 3 4 5 6 7
48

A címlapról ajánljuk