hvg.hu Élet+Stílus

A horvátok Aranytolla egy magyaré

Formabontó, színes, igazi bor-és gasztronómiai kóstolnivaló - így harangozta be a helyi sajtó egy 2008 tavaszán Pécsett megjelenő magazin első számát. Azóta a regionális lapból országos médium lett, főszerkesztője pedig most életműdíjat kapott - a horvátoktól.

hvg.hu Élet+Stílus

Felvidéki borászok Pesten

Boros rendezvény sok van, de ilyen csak egy – a szezon egyik legizgalmasabb és legérdekesebb fővárosi eseményének ígérkezik 15 határon túli borász bemutatkozása május 19-én, pénteken a Pesti Vigadóban.

hvg.hu Élet+Stílus

A borbárok közös bora

Egytőről - tovább pörög a hazai borbárok projektje a Kárpát-medencei szőlőfajták és a kulturált borfogyasztás népszerűsítése jegyében. Kész a tagok közös bora, és a borbárokban már kóstolható.

hvg.hu Élet+Stílus

Az Alföld borai

Ismét bebizonyosodott, hogy a szőlőfajták, a borok "megmondják", hol érzik igazán jól magukat. A cserszegi fűszeres és az Irsai Olivér a Duna Borrégióban a legotthonosabb.

-izsák- Élet+Stílus

Eger igazi arca

„Nem tudunk mediterrán bort termelni, de egri bort igen.” S hogy az valójában milyen, bárki borkedvelő megtudhatja május 13-án három emblematikus pincészet közös Tavaszi Egri Borpiknikjén.

hvg.hu Élet+Stílus

Néró aranya

Idén 14. alkalommal rendezték meg a rozé borok világversenyét Cannes-ban. A Mondial du Rosén a több mint 400 díjazott között több magyar bort is elismertek a bírák, a Koch Pincészet rozéját pedig aranyéremre érdemesítették.

I.N. Élet+Stílus

A portugieser megmutatja magát - interjú

Idén ötödik alkalommal rendezik meg Pécsett a közelmúltig még sokak által kissé lenézett, leginkább alig ismert fajta, a portugieser világversenyét. Az idei válogatóra már tucatnyi országból érkeztek minták, és az eddigiek alapján joggal feltételezhető: a portugieser is képes legalább olyan nagy borokat adni, mint a cabernet-k. Erről is kérdeztük Győrffy Zoltánt, a verseny fő szervezőjét, a Pécsi Borozó főszerkesztőjét.

I.N. Élet+Stílus

Bock kedvenceivel nyakig az életben - interjú

Közel tucatnyi óbort pattintott ki Bock József a minap Villányban egy exkluzív vacsora kísérőiként. Az este céljáról, az apa-fia barátságos boros pengeváltásról, a villányi muzeális tételekről és életmódváltásáról is faggattuk az ismert borászt.

hvg.hu Élet+Stílus

A tarcali filozófia palackozva

Több Tokaj-hegyaljai település után a borvidék legdélebbi pontján fekvő Tarcal is úgy döntött, közös termelői borban mutatja meg dűlőinek sajátos arculatát. Kilenc pincészet részvételével készült el a 2016-os évjáratú Tarcal Bor, amely az idei Tarcali Tavasz – Bűbájos Hétvége keretében kerül először poharakba.

hvg.hu Élet+Stílus

Egytőről fakadt kékfrankos

Egytőről - ez január óta egy borkulturális, leginkább borbár-kulturális szerveződés neve, mostantól pedig már egy szekszárdi boré is.

-in- Élet+Stílus

Húszmilliós merítés - kóstolójegyzet

Több, mint 20 millió forint értékű bort kínálgatnak szét az ezen a hétvégén zajló VinCE Budapest mesterkurzusain a Hotel Corinthiában. Jegyzetünkben igyekszünk bemutatni, milyen érdekességekre bukkanhatott a többé-kevésbé civilizált borissza.

hvg.hu Élet+Stílus

Balázsék élő adásban fitymálták le Donald Trump saját borát

Sebestyén Balázs és Vadon Jani a Reggeli Show pénteki adásában először kóstolhatta meg az amerikai elnök borászatának produktumait. A rádiósoknak nem igazán ízlett a nedű, ami szerintük kicsit íztelen, az pedig ki sem derült a hiányos feliratozásból, egyáltalán hány százalékban tartalmaz alkoholt.

1 2 3 4 5 6 7
44
A címlapról ajánljuk