I.N. Élet+Stílus

Pezsegve és csöndesen – pinceszeren

A Magyar Borszakírók Köre nemrégiben felállította a magyar borok Super 12-es listáját, és kihirdette fehér-vörös kategóriában a legek legjeit is. Vörösben egy hajós-bajai cuvée vitte el a nagydíjat. Utánajártunk.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Boroskupák királynői – interjú Barcelonából

Egy erdélyi fiatalember könyve eléggé nagy visszhangot keltett a napokban a spanyol borvilágban és médiában. Kötete a borászatban egyre nagyobb szerepet játszó szebbik nemről szól. Úgy véli, hogy a bornak női lelke van.

I.N. Élet+Stílus

Pincéről pincére – áldomás Vincére a villányi borvidéken

A múlt ködébe vesző népszokásokat is felelevenítettek a hétvégén a villányiak a Vince-nap megünneplésével, amelyet a borturisták számára más vonzó programokkal, koncertekkel, hordómintás kóstolókkal egészítettek ki. A szemfüles borisszák egészen különleges tételeket is a poharukba tudhattak.

hvg.hu Élet+Stílus

Megvan a legjobb 2017-es rozé

Igencsak szoros volt a mezőny az idei Országos Rozé Borversenyen. Végül a 332 beküldött rozé mintából 73 arany- és 190 ezüstérmet érdemelt ki, de sok termelő örülhetett a bronz díjazásnak is.

-gy- Élet+Stílus

Mitiszol – csak természetesen

Nyolc évvel ezelőtt mutatták meg magukat először azok a termelők, akik az "igaz borokban" hisznek, és csak tiszta forrásból merítkeznek. Most szombaton a Millenáris D csarnokában ismét várják azokat a borkedvelőket, akik tényleg szeretnék tudni, mit s honnan tölt a poharukba 11 borvidék 30 borásza.

1 2 3 4 5 6 7
47

A címlapról ajánljuk