I.N. Élet+Stílus

A portugieser megmutatja magát - interjú

Idén ötödik alkalommal rendezik meg Pécsett a közelmúltig még sokak által kissé lenézett, leginkább alig ismert fajta, a portugieser világversenyét. Az idei válogatóra már tucatnyi országból érkeztek minták, és az eddigiek alapján joggal feltételezhető: a portugieser is képes legalább olyan nagy borokat adni, mint a cabernet-k. Erről is kérdeztük Győrffy Zoltánt, a verseny fő szervezőjét, a Pécsi Borozó főszerkesztőjét.

I.N. Élet+Stílus

Bock kedvenceivel nyakig az életben - interjú

Közel tucatnyi óbort pattintott ki Bock József a minap Villányban egy exkluzív vacsora kísérőiként. Az este céljáról, az apa-fia barátságos boros pengeváltásról, a villányi muzeális tételekről és életmódváltásáról is faggattuk az ismert borászt.

hvg.hu Élet+Stílus

A tarcali filozófia palackozva

Több Tokaj-hegyaljai település után a borvidék legdélebbi pontján fekvő Tarcal is úgy döntött, közös termelői borban mutatja meg dűlőinek sajátos arculatát. Kilenc pincészet részvételével készült el a 2016-os évjáratú Tarcal Bor, amely az idei Tarcali Tavasz – Bűbájos Hétvége keretében kerül először poharakba.

hvg.hu Élet+Stílus

Egytőről fakadt kékfrankos

Egytőről - ez január óta egy borkulturális, leginkább borbár-kulturális szerveződés neve, mostantól pedig már egy szekszárdi boré is.

-in- Élet+Stílus

Húszmilliós merítés - kóstolójegyzet

Több, mint 20 millió forint értékű bort kínálgatnak szét az ezen a hétvégén zajló VinCE Budapest mesterkurzusain a Hotel Corinthiában. Jegyzetünkben igyekszünk bemutatni, milyen érdekességekre bukkanhatott a többé-kevésbé civilizált borissza.

hvg.hu Élet+Stílus

Balázsék élő adásban fitymálták le Donald Trump saját borát

Sebestyén Balázs és Vadon Jani a Reggeli Show pénteki adásában először kóstolhatta meg az amerikai elnök borászatának produktumait. A rádiósoknak nem igazán ízlett a nedű, ami szerintük kicsit íztelen, az pedig ki sem derült a hiányos feliratozásból, egyáltalán hány százalékban tartalmaz alkoholt.

hvg.hu Élet+Stílus

Tokaji toplista – dűlőszelektált furmintok

A jövő hét végi VinCe mega boros seregszemle után sem maradnak a torkok szárazon. Pláne nem a Corinthia Hotel Budapest termei. Tokaj-Hegyaljáé a terep március 25-én, nomen est omen, a Tokaji Március jegyében.

MTI Vállalkozás

Felpörgette a magyar borexportot a Lidl

Tavaly a Lidl Magyarország révén a magyar borászatok 6,1 millió palack bort exportáltak, ami mintegy 50 százalékkal több az előző évi 4 millió palackhoz képest - mondta Nepp Zoltán, a cég beszerzési ügyvezető igazgatója.

in Élet+Stílus

Erős programmal készül a VinCE Budapest

Minden évben ez idő tájt már felfokozott érdeklődéssel várják a szakma képviselői, szakújságírók és borkedvelők egyaránt, vajon sikerül-e a korábbi évek programjaihoz hasonló intenzitású mesterkurzusokkal, bemutatókkal, rangos kiállítókkal előrukkolnia a VinCE Budapestnek.

hvg.hu Vállalkozás

Azonnali stresszoldás szükséges? Akkor ettől tuti, hogy dob egy hátast

Francia stílusban nyomja, azaz ebédhez vagy utána vágyik egy pohár könnyű rozéra, vagy vörösre? Akkor is, ha épp nem vendéglőben eszik? Vagy stresszoldáshoz kellene azonnal pár korty? Akkor ilyen táskát mindenképpen be kell szereznie, így mindig kéznél lesz a rozé. Poharat persze tartson magánál!

hvg.hu Élet+Stílus

Top bortippek Valentin-napra

Gyertyafényes vacsora az alkalomhoz illő pohár borral, ami akár egy vallomással is felérhet. De mit válasszunk? Tuti tippjeink vannak. Azoknak is, akik csak most ismerkednek a borok világával, és olyanoknak is, akik már a címkével üzennének szerelmüknek.

Gy.Zs. Élet+Stílus

Vacsora északi fényben

"Egy olyan estét szeretnénk most, amit sosem fogtok elfelejteni" - ígérte a svéd, aki kiugrott messzeföldön híres nordic konyhájából és a budapesti Belvárosban landolt.

1 2 3 4 5 6 7
44
A címlapról ajánljuk