-gy- Élet+Stílus

Mitiszol – csak természetesen

Nyolc évvel ezelőtt mutatták meg magukat először azok a termelők, akik az "igaz borokban" hisznek, és csak tiszta forrásból merítkeznek. Most szombaton a Millenáris D csarnokában ismét várják azokat a borkedvelőket, akik tényleg szeretnék tudni, mit s honnan tölt a poharukba 11 borvidék 30 borásza.

-in- Élet+Stílus

Kortyokban a terroir – kóstoló a Nagy-Eged-hegyről

A nemzetközi bortérképre igyekszik felhelyezni az egri borvidék legmagasabban fekvő, és talán legrégebbi szőlőterületét, a Nagy-Eged-hegy dűlőt három borászat. A St. Andrea, Kovács Nimród és a Gróf Buttler közelmúltban megtartott mesterkurzusán kiderült: erre minden esélyük megvan.

hvg.hu Élet+Stílus

Junibor – frissek, fiatalok

Öt új taggal bővült a Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete –, megújult az elnökség és új elnököt is választottak Gál Tibor személyében. Az üzenet egyértelmű: a Junibor továbbra is a borászok új generációjának legfontosabb szervezete szeretne lenni, tömörítve az ország legtehetségesebb fiatal szakembereit.

Izsák Norbert Élet+Stílus

Mi a rizling titka? Válaszol: Jásdi István és Szászi Endre

Javában zajlik az Olaszrizling Október, ezért mi is megkérdeztünk két emblematikus Balaton-felvidéki borászt: mi a titka a jó rizlingnek? A két, spontán erjesztésben hívő szakember szerint a fajta kiválóan alkalmas a terroir megjelenítésére, sokszínű kísérője lehet a magyar konyhának, talán izgalmasabb is, mint a furmint és a hárslevelű, de legfontosabb tulajdonsága, hogy gondolkodás nélkül kérik belőle a második poharat…

SzJ Élet+Stílus

Gasztroturista – a bor fővárosában

“Vive la France!” – a bor francia fővárosában minden az élet szeretetéről szól. Gyönyörű épületek, könnyed francia elegancia, nagypolgári, de mégis bohém hangulat. Vörösbor, sajt, osztriga és libamáj végtelen mennyiségben, az isteni francia desszertekről nem beszélve. S ha nem lenne elég, van még mit felfedezni a borvidéken, a mi kedvencünk a festői kisváros, Saint-Émilion lett. Gasztroturista Bordeaux-ban járt.

-gy- Élet+Stílus

A juhfark ünnepe

Kiteljesedő kaland vagy tartós siker, szépen ívelő fejlődés? Többek között ezt is taglalják jeles borszakértők egy workshop keretében a szeptember 23-ai II. Somlói Juhfark Ünnepen, ahol 14 pince 26 juhfarkját kóstolhatják a borkedvelők.

I.N. Élet+Stílus

Merítés – borfesztivál jegyzet

Derék borkedvelők aligha panaszkodhatnak, hogy kevés a program, hovatovább már egész évben fesztiválozunk. De ha azt mondjuk: „aborfesztivál”, mindenki ugyanarra gondol. Szerény körképünkben a 26. Budapesti Borfesztivál újdonságait igyekszünk bemutatni.

Sz.M.I. Élet+Stílus

Tokaji Ősz – a legszebb borokkal

Ezen a hétvégén a budai Várban fesztiváloznak a borok, egy hét múlva pedig Tokaj-Hegyalján a borgasztronómia színe-java: szeptember közepén 14. alkalommal kerül sor az egyik legimpozánsabb borvidéki rendezvényre.

T.S. Élet+Stílus

Már 6000 éve boroztak

Az eddig ismerteknél jóval régebbi bormaradványokra bukkantak amerikai és olasz kutatók Szicíliában. A felfedezés akár felülírhatja a bortörténetet.

hvg.hu Élet+Stílus

Az Országos Borverseny dobogósai a cseheknél is taroltak

A nemrég lezajlott Országos Borverseny aranyérmes borai máris felhívták magukra a figyelmet határainkon túl. Az első nemzetközi megmérettetés mérlege a csehországi Oenoforumon: egy nagyaranyérem, nyolc aranyérem és két kategóriagyőzelem.

1 2 3 4 5 6 7
46

A címlapról ajánljuk