hvg.hu Élet+Stílus

Az Országos Borverseny dobogósai a cseheknél is taroltak

A nemrég lezajlott Országos Borverseny aranyérmes borai máris felhívták magukra a figyelmet határainkon túl. Az első nemzetközi megmérettetés mérlege a csehországi Oenoforumon: egy nagyaranyérem, nyolc aranyérem és két kategóriagyőzelem.

hvg.hu Élet+Stílus

Bor, ritmus és a torkos panda

„A Rádióról huszonnégyben feljegyezhették/ Hogy az Állatkertből sugározta az első koncertjét/ És a lemezgyártók átkozták a konkurenciát/ Mely profit nélkül árulta a Kék rapszódiát”.

hvg.hu Élet+Stílus

VinAgora – a legjobb borok versenye

Júniusban ismét a borvilág fókuszába került Budapest. Ezúttal nem egy fesztivál, hanem az egyetlen nemzetközi akkreditációval rendelkező nagyszabású hazai borverseny, a VinAgora okán. Az idén 15 országból 556 nevezés érkezett. Az eredménylistát a minap hozták nyilvánosságra.

hvg.hu Élet+Stílus

Budapesti Borbár Túra – országjárás helyben

Közel 30 helyszínen 100 pincészet várja a bortúrázókat július 6-án a fővárosban. Az először tavaly nyáron meghirdetett program sikere nyomán az idén nem is lehetett kérdés, ismét megrendezi-e a Budapesti Borbár Túrát a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Wineglass Communication. Újdonság máris van.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Opera a pohárban

A pécsi operafesztiválon vendégszereplő Plácido Domingo főként a nagy operaszínházak ünnepelt művészeként ismert, kevesen tudják róla, hogy több étterem tulajdonosa. Szívesen kóstolja és fogyasztja a jó borokat és ételeket. S most már saját bora is van Magyarországon.

hvg.hu Élet+Stílus

Trendi a fröccskoktél

Kisfröccs, nagyfröccs, házmester, maflás és még vagy tucatnyi spriccer kerülhet a poharakba, attól függően, mennyi a szóda-bor aránya. De ha igazán menők akarunk lenni, az idén nyáron fröccskoktélozunk.

hvg.hu Élet+Stílus

Trófea a juhfarknak - világsiker

Világviszonylatban is ritka eredményt ért el egy somlói pincészet Londonban a 34. International Wine Challenge-en. A Tornai 2015-ös Prémium Juhfark Trófea díjat kapott, és ezzel megszakítás nélkül harmadik alkalommal érdemelte ki a versenyen a legmagasabb elismerést.

hvg.hu Élet+Stílus

Pannon borok Pozsonyban

Mintegy száz borral igyekeznek meghódítani a szlovák piacot a Magyarország legjobb családi pincészeteit tömörítő Pannon Bormíves Céh tagjai e hét csütörtökön. Nem lesz könnyű dolguk a sörszerető szomszédoknál, ám a szervezők bíznak a sikerben.

Balla István - Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt - Czeglédi Fanni Kult

Nyár, bor, szóda – hol igyunk fröccsöt Budapesten (és hol ne)?

"Fölfelé megy borban a gyöngy; jól teszi. Tőle senki e jogát el nem veszi" – írta Vörösmarty Mihály, a nyár érkeztével pedig mi sem vennénk el senki jogát a felhőtlen fröccsözéstől. Nyolc, a fröccskedvelők körében népszerű budapesti helyet próbáltunk ki, és értékeltük őket hangulat, na és persze a frissítő ital minősége alapján. A legrosszabbtól a legjobbakig megyünk – a skála elég széles.

hvg.hu Élet+Stílus

A horvátok Aranytolla egy magyaré

Formabontó, színes, igazi bor-és gasztronómiai kóstolnivaló - így harangozta be a helyi sajtó egy 2008 tavaszán Pécsett megjelenő magazin első számát. Azóta a regionális lapból országos médium lett, főszerkesztője pedig most életműdíjat kapott - a horvátoktól.

hvg.hu Élet+Stílus

Felvidéki borászok Pesten

Boros rendezvény sok van, de ilyen csak egy – a szezon egyik legizgalmasabb és legérdekesebb fővárosi eseményének ígérkezik 15 határon túli borász bemutatkozása május 19-én, pénteken a Pesti Vigadóban.

hvg.hu Élet+Stílus

A borbárok közös bora

Egytőről - tovább pörög a hazai borbárok projektje a Kárpát-medencei szőlőfajták és a kulturált borfogyasztás népszerűsítése jegyében. Kész a tagok közös bora, és a borbárokban már kóstolható.

1 2 3 4 5 6 7
45
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával