-gy- Élet+Stílus

A juhfark ünnepe

Kiteljesedő kaland vagy tartós siker, szépen ívelő fejlődés? Többek között ezt is taglalják jeles borszakértők egy workshop keretében a szeptember 23-ai II. Somlói Juhfark Ünnepen, ahol 14 pince 26 juhfarkját kóstolhatják a borkedvelők.

I.N. Élet+Stílus

Merítés – borfesztivál jegyzet

Derék borkedvelők aligha panaszkodhatnak, hogy kevés a program, hovatovább már egész évben fesztiválozunk. De ha azt mondjuk: „aborfesztivál”, mindenki ugyanarra gondol. Szerény körképünkben a 26. Budapesti Borfesztivál újdonságait igyekszünk bemutatni.

Sz.M.I. Élet+Stílus

Tokaji Ősz – a legszebb borokkal

Ezen a hétvégén a budai Várban fesztiváloznak a borok, egy hét múlva pedig Tokaj-Hegyalján a borgasztronómia színe-java: szeptember közepén 14. alkalommal kerül sor az egyik legimpozánsabb borvidéki rendezvényre.

T.S. Élet+Stílus

Már 6000 éve boroztak

Az eddig ismerteknél jóval régebbi bormaradványokra bukkantak amerikai és olasz kutatók Szicíliában. A felfedezés akár felülírhatja a bortörténetet.

hvg.hu Élet+Stílus

Az Országos Borverseny dobogósai a cseheknél is taroltak

A nemrég lezajlott Országos Borverseny aranyérmes borai máris felhívták magukra a figyelmet határainkon túl. Az első nemzetközi megmérettetés mérlege a csehországi Oenoforumon: egy nagyaranyérem, nyolc aranyérem és két kategóriagyőzelem.

hvg.hu Élet+Stílus

Bor, ritmus és a torkos panda

„A Rádióról huszonnégyben feljegyezhették/ Hogy az Állatkertből sugározta az első koncertjét/ És a lemezgyártók átkozták a konkurenciát/ Mely profit nélkül árulta a Kék rapszódiát”.

hvg.hu Élet+Stílus

VinAgora – a legjobb borok versenye

Júniusban ismét a borvilág fókuszába került Budapest. Ezúttal nem egy fesztivál, hanem az egyetlen nemzetközi akkreditációval rendelkező nagyszabású hazai borverseny, a VinAgora okán. Az idén 15 országból 556 nevezés érkezett. Az eredménylistát a minap hozták nyilvánosságra.

hvg.hu Élet+Stílus

Budapesti Borbár Túra – országjárás helyben

Közel 30 helyszínen 100 pincészet várja a bortúrázókat július 6-án a fővárosban. Az először tavaly nyáron meghirdetett program sikere nyomán az idén nem is lehetett kérdés, ismét megrendezi-e a Budapesti Borbár Túrát a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Wineglass Communication. Újdonság máris van.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Opera a pohárban

A pécsi operafesztiválon vendégszereplő Plácido Domingo főként a nagy operaszínházak ünnepelt művészeként ismert, kevesen tudják róla, hogy több étterem tulajdonosa. Szívesen kóstolja és fogyasztja a jó borokat és ételeket. S most már saját bora is van Magyarországon.

hvg.hu Élet+Stílus

Trendi a fröccskoktél

Kisfröccs, nagyfröccs, házmester, maflás és még vagy tucatnyi spriccer kerülhet a poharakba, attól függően, mennyi a szóda-bor aránya. De ha igazán menők akarunk lenni, az idén nyáron fröccskoktélozunk.

hvg.hu Élet+Stílus

Trófea a juhfarknak - világsiker

Világviszonylatban is ritka eredményt ért el egy somlói pincészet Londonban a 34. International Wine Challenge-en. A Tornai 2015-ös Prémium Juhfark Trófea díjat kapott, és ezzel megszakítás nélkül harmadik alkalommal érdemelte ki a versenyen a legmagasabb elismerést.

hvg.hu Élet+Stílus

Pannon borok Pozsonyban

Mintegy száz borral igyekeznek meghódítani a szlovák piacot a Magyarország legjobb családi pincészeteit tömörítő Pannon Bormíves Céh tagjai e hét csütörtökön. Nem lesz könnyű dolguk a sörszerető szomszédoknál, ám a szervezők bíznak a sikerben.

1 2 3 4 5 6 7
45

A címlapról ajánljuk