-in- Élet+Stílus

Húszmilliós merítés - kóstolójegyzet

Több, mint 20 millió forint értékű bort kínálgatnak szét az ezen a hétvégén zajló VinCE Budapest mesterkurzusain a Hotel Corinthiában. Jegyzetünkben igyekszünk bemutatni, milyen érdekességekre bukkanhatott a többé-kevésbé civilizált borissza.

hvg.hu Élet+Stílus

Balázsék élő adásban fitymálták le Donald Trump saját borát

Sebestyén Balázs és Vadon Jani a Reggeli Show pénteki adásában először kóstolhatta meg az amerikai elnök borászatának produktumait. A rádiósoknak nem igazán ízlett a nedű, ami szerintük kicsit íztelen, az pedig ki sem derült a hiányos feliratozásból, egyáltalán hány százalékban tartalmaz alkoholt.

hvg.hu Élet+Stílus

Tokaji toplista – dűlőszelektált furmintok

A jövő hét végi VinCe mega boros seregszemle után sem maradnak a torkok szárazon. Pláne nem a Corinthia Hotel Budapest termei. Tokaj-Hegyaljáé a terep március 25-én, nomen est omen, a Tokaji Március jegyében.

MTI Vállalkozás

Felpörgette a magyar borexportot a Lidl

Tavaly a Lidl Magyarország révén a magyar borászatok 6,1 millió palack bort exportáltak, ami mintegy 50 százalékkal több az előző évi 4 millió palackhoz képest - mondta Nepp Zoltán, a cég beszerzési ügyvezető igazgatója.

in Élet+Stílus

Erős programmal készül a VinCE Budapest

Minden évben ez idő tájt már felfokozott érdeklődéssel várják a szakma képviselői, szakújságírók és borkedvelők egyaránt, vajon sikerül-e a korábbi évek programjaihoz hasonló intenzitású mesterkurzusokkal, bemutatókkal, rangos kiállítókkal előrukkolnia a VinCE Budapestnek.

hvg.hu Vállalkozás

Azonnali stresszoldás szükséges? Akkor ettől tuti, hogy dob egy hátast

Francia stílusban nyomja, azaz ebédhez vagy utána vágyik egy pohár könnyű rozéra, vagy vörösre? Akkor is, ha épp nem vendéglőben eszik? Vagy stresszoldáshoz kellene azonnal pár korty? Akkor ilyen táskát mindenképpen be kell szereznie, így mindig kéznél lesz a rozé. Poharat persze tartson magánál!

hvg.hu Élet+Stílus

Top bortippek Valentin-napra

Gyertyafényes vacsora az alkalomhoz illő pohár borral, ami akár egy vallomással is felérhet. De mit válasszunk? Tuti tippjeink vannak. Azoknak is, akik csak most ismerkednek a borok világával, és olyanoknak is, akik már a címkével üzennének szerelmüknek.

Gy.Zs. Élet+Stílus

Vacsora északi fényben

"Egy olyan estét szeretnénk most, amit sosem fogtok elfelejteni" - ígérte a svéd, aki kiugrott messzeföldön híres nordic konyhájából és a budapesti Belvárosban landolt.

-izsák- Élet+Stílus

Kis halak nagy ötlettel – kommunikál a pezsgőspalack

Nemrégiben kezdtek szállingózni a hírek, amelyekre tech-mániások és borbarátok egyaránt felkapták a fejüket: már Magyarországon is van NFC-technológiával ellátott pezsgősüveg. A pezsgő készítőjét, Jelena Szavercsenkót és párját, a rádiós kommunikációkat fejlesztő mérnököt, Kern Pált kérdeztük.

hvg.hu Élet+Stílus

Kincsünk a furmint

Még két hét, s ha -sajnos- nem is a vízcsapból fog folyni, de töménytelen sok pohár megtelik furminttal februárban. A fajta eredete ugyan nem tisztázott, de a sajátunknak tekinthetjük.

hvg.hu Élet+Stílus

Bornaptár 2017

Már csak három szombatunk van januárban, de négy kihagyhatatlan program is kínálkozik a borbarátoknak. Az éves válogatásban pedig ötven kóstolás a minimum.

hvg.hu Élet+Stílus

Új nagydíj a magyar boroknak - szavaztak a szakírók

A tavaly áprilisban megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre még az óesztendőben különleges borversenyt szervezett saját berkeiben Super 12 elnevezéssel. Nem mintha a „tizenkettő egy tucat” borokat keresték volna. Épp ellenkezőleg. Fehérből, vörösből azt a 12-12 legjobbat, amelyekből 1-1 aztán csúcsra kerülhetett a szigorú, ám igazságos és igencsak borkedvelő-értő ítészek szerint. Kiérdemelve a Magyar Bor Nagydíjat.

hvg.hu Gazdaság

Borból készít rúzst egy koreai cég

Az ajakpirosítók csomagolásukban is borosüvegre emlékeztetnek, a színek pedig fajtánként választhatók: például cabernet vagy shiraz vörös, esetleg malbec bordó.

Gy.Zs. Élet+Stílus

Karácsonyi gasztrokönyvespolc

Nem nagyon kell törni a fejünket, mit tegyünk a fa alá gasztronauta rokonainknak, barátainknak, de még szégyellnünk sem kell, hogy már megint egy könyv jut eszünkbe frappáns megoldásként. Amióta a gasztroforradalom a kiadóknál is kirobbant, ilyen tájt szinte felrobban a könyvpiac. Karácsony előtt egész konyhát tölthetünk meg a különböző kiadványokkal.

hvg.hu Élet+Stílus

Par Excellence 2016

A Magyar Sommelier Szövetség harmadik alkalommal hirdette ki Par Excellence díjasainak névsorát. A 2014-ben alapított elismerést olyan szakembereknek ítélik oda, akik termelőként, kereskedőként, vendéglátóként, oktatóként vagy szakíróként eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, a sommelier szakma elismertetéséhez és népszerűsítéséhez.

1 2 3 4 5 6 7
43
A címlapról ajánljuk