hvg.hu Élet+Stílus

Top bortippek Valentin-napra

Gyertyafényes vacsora az alkalomhoz illő pohár borral, ami akár egy vallomással is felérhet. De mit válasszunk? Tuti tippjeink vannak. Azoknak is, akik csak most ismerkednek a borok világával, és olyanoknak is, akik már a címkével üzennének szerelmüknek.

Gy.Zs. Élet+Stílus

Vacsora északi fényben

"Egy olyan estét szeretnénk most, amit sosem fogtok elfelejteni" - ígérte a svéd, aki kiugrott messzeföldön híres nordic konyhájából és a budapesti Belvárosban landolt.

-izsák- Élet+Stílus

Kis halak nagy ötlettel – kommunikál a pezsgőspalack

Nemrégiben kezdtek szállingózni a hírek, amelyekre tech-mániások és borbarátok egyaránt felkapták a fejüket: már Magyarországon is van NFC-technológiával ellátott pezsgősüveg. A pezsgő készítőjét, Jelena Szavercsenkót és párját, a rádiós kommunikációkat fejlesztő mérnököt, Kern Pált kérdeztük.

hvg.hu Élet+Stílus

Kincsünk a furmint

Még két hét, s ha -sajnos- nem is a vízcsapból fog folyni, de töménytelen sok pohár megtelik furminttal februárban. A fajta eredete ugyan nem tisztázott, de a sajátunknak tekinthetjük.

hvg.hu Élet+Stílus

Bornaptár 2017

Már csak három szombatunk van januárban, de négy kihagyhatatlan program is kínálkozik a borbarátoknak. Az éves válogatásban pedig ötven kóstolás a minimum.

hvg.hu Élet+Stílus

Új nagydíj a magyar boroknak - szavaztak a szakírók

A tavaly áprilisban megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre még az óesztendőben különleges borversenyt szervezett saját berkeiben Super 12 elnevezéssel. Nem mintha a „tizenkettő egy tucat” borokat keresték volna. Épp ellenkezőleg. Fehérből, vörösből azt a 12-12 legjobbat, amelyekből 1-1 aztán csúcsra kerülhetett a szigorú, ám igazságos és igencsak borkedvelő-értő ítészek szerint. Kiérdemelve a Magyar Bor Nagydíjat.

hvg.hu Gazdaság

Borból készít rúzst egy koreai cég

Az ajakpirosítók csomagolásukban is borosüvegre emlékeztetnek, a színek pedig fajtánként választhatók: például cabernet vagy shiraz vörös, esetleg malbec bordó.

Gy.Zs. Élet+Stílus

Karácsonyi gasztrokönyvespolc

Nem nagyon kell törni a fejünket, mit tegyünk a fa alá gasztronauta rokonainknak, barátainknak, de még szégyellnünk sem kell, hogy már megint egy könyv jut eszünkbe frappáns megoldásként. Amióta a gasztroforradalom a kiadóknál is kirobbant, ilyen tájt szinte felrobban a könyvpiac. Karácsony előtt egész konyhát tölthetünk meg a különböző kiadványokkal.

hvg.hu Élet+Stílus

Par Excellence 2016

A Magyar Sommelier Szövetség harmadik alkalommal hirdette ki Par Excellence díjasainak névsorát. A 2014-ben alapított elismerést olyan szakembereknek ítélik oda, akik termelőként, kereskedőként, vendéglátóként, oktatóként vagy szakíróként eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, a sommelier szakma elismertetéséhez és népszerűsítéséhez.

hvg.hu Élet+Stílus

Adj nevet a bornak!

Nyolc borbár, egy pince, egy borkereskedés és egy bormédium fogott össze, hogy közös kezdeményezésükkel felhívják a figyelmet a Kárpát-medence egyik legfontosabb szőlőfajtájára, a kékfrankosra.

I.N. Élet+Stílus

Ars Sacra - ikonikus borászok

A mínuszos hír a következő: Szepsy István és Lőrincz György közös adventi borcsomaggal rukkolt elő. A lényeg azonban – mint annyiszor, úgy most is – a tények mögött van.

hvg.hu Gazdaság

Állami feladatot kapott a borászat, amit Mészáros Lőrinc vásárolt meg

Tokaj-hegyaljai borászatot vett Mészáros Lőrinc. Az 1,2 milliárd forintos törzstőkéjű céget 120 millióért szerezte meg – derült ki a cégbírósági adatokból. A bodrogkisfaludi vállalkozás már állami megbízást is kapott, az 1956-os évjáratú tokaji aszúkat palackozták át a forradalom évfordulójára. A birtokigazgató azt állítja: szakmai elhivatottságból, ingyen végezték a munkát – hangzott el a hétfői RTL Híradóban.

1 2 3 4 5 6 7
43
A címlapról ajánljuk