Nagy Gábor Világ

A korrupció ára: bukás extrákkal

Az eddigi legnagyobb, korrupció miatti büntetést szabták ki Latin-Amerika vezető építőipari cégére, amely kontinensnyi méretű kenőpénzhálózatot épített ki.

Hercsel Adél Kult

Nem tetszett: kiátkozták a modern szoborparkot a veszprémi gimnáziumból

„A gyűjtemény bizonytalan művészeti értékkel bír” – egyebek közt erre hivatkozott a veszprémi Vetési Albert Gimnázium igazgatónője, mikor arra kérte a városvezetést, hogy tüntessék el az iskola udvaráról a neves külföldi és Kossuth-díjas magyar szobrászművészek munkáiból álló szoborparkot.

hvg.hu Gazdaság

Egy öleb és egy sértett szerető rendítette meg Ázsia sikerországát?

20 milliárd wont, vagyis 17 millió dollárt adott a dél-koreai cégóriás, a Samsung alapítójának unokája a sámánasszonynak, aki cserébe elintézte neki az elnök asszony jóváhagyását egy zavaros üzleti ügyben. A sámánasszonyt 40 éves barátság fűzte Dél-Korea elnök asszonyához, Park Gun Hje-hez, akit a parlament kétharmados többséggel leváltott államfői posztjáról a korrupciós botrány miatt.

hvg.hu Gazdaság

Sokba kerül a Samsungnak a befolyásos unoka németországi lovastúrája

A Samsung Electronics főhadiszállására toppant be az ügyészség, hogy gyanús szponzori pénzek után tudakozódjon. A világhírű multi szóvivője semmit sem mondott, de a sajtó megírta: az ügyészség azt a korrupciós botrányt vizsgálja, mely megrengette Park elnök asszony hatalmát Dél-Koreában.

hvg.hu Gazdaság

Félmillióval elsimítva az államfői luxusbalhé

Jacob Zuma dél-afrikai elnök a magánszámlájáról félmillió eurónyi összeget utalt át az államkasszának. Ezzel lezárult a Dél-afrikai Köztársaság évek óta húzódó legnagyobb pénzügyi botránya.

Windisch Judit Itthon

Nyomoz a rendőrség a botrányos érettségi ügyében

A Paulay Alapítványi Középiskolában zajlott érettségiknél nagyon sok szabálytalanságot talált a vizsgákat ellenőrző kormányhivatal, rendőrségi feljelentést tettek. Elindult a nyomozás.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Sztriptízre és nyaralásra költötték az adakozók pénzét

Csődöt jelentett a forradalmi bukósisakot gyártó cég miután kiderült: a közösségi finanszírozáson összekalapozott majd két és félmillió dollárt, plusz további befektetői milliókat az alapítók hawaii nyaralásra, sztiptízbárra és egyéb magánköltségeik fedezésére költötték.

1 2 3 4 5 6 7
17
A címlapról ajánljuk