Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Már villanytaxis töltőállomás is van Budapesten

Már villanytaxis töltőállomás is van Budapesten

E-taxi dokkolót adtak át Budapesten a Graphisoft Parkban.

MTI

Hatalmas hotelboom Budapesten

Hatalmas hotelboom Budapesten

Sok belvárosi hotel építése kezdődött el Budapest centrumában. Sok helyen régi, eddig jórészt lakatlan bérházakból alakítanak ki új szálláshelyeket. Megnyit majd a főváros első tematikus hotele is.

hvg.hu

Ki látta utoljára a liberális Budapestet?

Ki látta utoljára a liberális Budapestet?

A Fidesz-KDNP adja a főpolgármestert, kétharmados többsége van a Fővárosi Közgyűlésben, ráadásul a 23-ból 17 kerületben is a kormánypártok delegálják a polgármestert. Egyértelműnek tűnik, hogy Tarlós Istvánnak igaza van, megdőlt a régi feltevés, amely szerint Budapest liberális. Vagy mégsem? Ignácz Károly történész a választói magatartások történeti összehasonlításával foglalkozik. Elemezte a múlt vasárnapi választások eredményét is.

Így képzeli el Tarlós az új Budapestet

Új fővárosi mamutcég alakul január 1-jéig Tarlós István tervei szerint, ami bekebelezi az összes fővárosi közműcéget, a BKK-t és valószínűleg a BKV-t is – írja az Index.

hvg.hu

Egy olasz férfi próbálta meg elrabolni egy nő autóját Budapesten

A 34 éves, olasz állampolgárságú P. Marco szombat délelőtt az Attila úton beült egy közlekedési okok miatt várakozó nő autójába, és azzal fenyegette meg őt, hogy megöli, ha nem adja neki oda a gépkocsit.

MTI

Gyurcsányt dicsérte, ólálkodó fasizmusról és diktatúráról beszélt Bokros

Gyurcsányt dicsérte, ólálkodó fasizmusról és diktatúráról beszélt Bokros

Majdnem olyan zavaros lett a baloldal szombati kampányzárója, mint az egész választási felkészülés. Rosszul megválasztott időpontban tartották, sokszor kusza beszédek hangzottak el, közös elem a Fidesz kritizálása volt: annak felemlegetése, hogy „diktatúrát” épít, amit helyben lehet vasárnap megállítani.

hvg.hu

Hont: Három választás Magyarországon

Hont: Három választás Magyarországon

A választási maraton utolsó állomása következik. Hont András magánendorsmentjét olvashatják.

Van hol aludniuk a rendőröknek Budapesten

Új rendőrszállót adtak át a XIII. kerületben. A Budapesten működő negyedik szálláshely megnyitásával azt szeretnék, hogy a rendőrök méltó körülmények között tudjanak pihenni, tanulni, felkészülni a szolgálatra.

MTI

Összeszedik a budapesti roncsautókat az utcákról

Az elszállított gépjárművek őrzött telephelyre kerülnek, erről a tulajdonos kap egy értesítést, majd ha arra sem reagál, még egyet. Hat hónap után értékesíthetők a gépjárművek. Ha nem jelentkezik vásárló, regisztrált hulladékbontóknál megsemmisítik az autókat.

MTI

Slukkoljon százat a Duna illatából

Slukkoljon százat a Duna illatából

Sex Pistols-os pólós srác, mellette matyó hímzéses kendős néni, a Vásárcsarnok parfümőr által sem kikeverhető szaga - jellegzetes pesti képek, figurák, sztrorik ihlették meg a 100 szóban Budapest pályázatra jeletnkező szerzőket. Megszületett az eredmény, és a zsűri kiválasztotta a legjobb 12+1 művet a beérkezett írások közül. Most mi is bemutatjuk a saját kedvenceinket.

hvg.hu

Itt lesz Budapest új plázája

Itt lesz Budapest új plázája

Újabb megállapodást kötött a zuglói önkormányzat a Bosnyák tér fejlesztőjével. A Mundo Center bevásárlóközpont építését várhatóan jövő év elején kezdi meg a beruházó és – a tervek szerint – 2018-ra készülhet el a komplexum.

hvg.hu

Pezsgés vs. kilátástalanság – gyűlöljük és imádjuk Budapestet

Pezsgés vs. kilátástalanság – gyűlöljük és imádjuk Budapestet

Megkértük olvasóinkat, írják meg három szóban, mit is jelent számukra Budapest. A 100 szóban Budapest pályázathoz kapcsolódó felhívásunkra sokan reagáltak, az eredmény a fővárosi hétköznapokat tükrözi: elkeseredettség és rajongás keveredik bennük.

hvg.hu

Felrobbant a magyar ingatlanpiac

Szinte 5 éve nem látott szintre erősödött a magyar ingatlanpiac, emellett trendszerű az áremelkedés az egész országban.

hvg.hu

Már egy éve nem tudják, hogy ki támadt és ki védekezett

Mit szólna hozzá, ha egy reggel arra ébredne, hogy gyermekéért kell mennie a rendőrkapitányságra, mert egy bulit követően garázdasággal gyanúsították meg, pedig épphogy ő volt az, akire rátámadtak? És az miként érintené, ha a nyomozás még egy év után sem tisztázná őt?

Díszvilágítást kap 41 fővárosi szobor és emlékhely

A mostani program alapján elkészülő díszvilágítások beépített többletteljesítménye 7 kilowatt, ami éves szinten 14 000 kilowattóra többlet-energiafogyasztást jelent. Ez évente mintegy félmillió forintos költséggel jár.

MTI

Budapest az 50. az élhetőségi világranglistán

Nincs szoros kapcsolat a városok élhetősége és a lakásárak között – derült ki egy kutatásból. London például az 55. az élhetőségi rangsorban, ugyanakkor itt kerül legtöbbe a lakás Európában.

MTI

Tarlós: mindenki tudja, hogy Budapest közigazgatási struktúrája nem jó

A főpolgármester szerint a budapesti közigazgatás esetleges átalakítását legalább egyéves vitának kell megelőznie.

MTI

Tarlós nyert a címeres csatában

A Nemzeti Választási Bizottság szerint a Fővárosi Választási Bizottságnak érdemi vizsgálat nélkül el kellett volna utasítania a Tarlós István fővárosi címeres plakátjait sérelmező kifogásokat. Az NVB pénteki, másodfokú határozatában - megváltoztatva az első fokon eljáró FVB döntését - maga utasította el érdemi vizsgálat nélkül az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Magyar Liberális Párt kifogásait. Pénteken megkezdték Tarlós második körös plakátjainak kihelyezését.

Garabits-ügy: pácban a VII. kerület baloldali polgármesterjelöltje is

Garabits-ügy: pácban a VII. kerület baloldali polgármesterjelöltje is

A napokban botrányos felvétel jelent meg, amelyen Garabits Károly erzsébetvárosi vállalkozó, az MSZP, a DK, az Együtt-PM és két helyi civilszervezet közös önkormányzati képviselőjelöltje beszél többek között arról, miként kell lopni. De szót ejt arról is, hogy csak névleg van bejelentve a kerületbe. Az eset után a baloldali pártok elhatárolódtak, ám kiderült, még a polgármesterjelöltjük is egy lakásban "lakik" Garabitscsal. Farkas Ferenc egy újabb fordulattal közölte: elővásárlási joga van a lakásra, csak még nem sikerült nyélbe ütni az üzletet. Arról pedig fogalma sem volt, hogy Garabits is oda van bejelentve.

hvg.hu

Tarlós a budapestiek kényelmére hajt

A főpolgármester számára a budapestiek elégedettsége a legfontosabb, kényelmes város kialakítását nevezte egyik céljának.

MTI
123183

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X