hvg.hu Ingatlan

Mit lehet kezdeni egy százéves, háborús bunkerrel? Például ezt

Strasbourgban, a 19-ik század utolsó harmadában, amikor a város német uralom alatt állt, épült egy földalatti bunker. Sok nagy csatában biztosított menedéket a várost éppen birtokló sereg harcosainak. De aztán, a francia-német megbékélés következtében szükségtelenné vált.

MTI Világ

Lengyel bunkerben keresik a borostyánszoba nácik által ellopott darabjait

A legendás borostyánszoba nácik által elrabolt kincsei után kutatnak az északkelet-lengyelországi Wegorzewo környékén található mamerki bunkerkomplexumban, ahol talajradar segítségével egyelőre egy eddig fel nem fedezett földalatti teremre bukkantak - közölte pénteken a Wirtualna Polska lengyel hírportál.

MTI Világ

Tíz évet kapott a svéd Fritzl

A stockholmi bíróság tíz év börtönbüntetéssel sújtotta azt az orvost, aki elrabolt egy nőt, és egy héten át fogva tartotta őt egy hangszigetelt földalatti helyiségben.

MTI / hvg.hu Itthon

Itt vannak az újabb fotók a csepeli óvoda udvarán kiásott háborús bunkerről

Kissé ijesztő látványt nyújt az a világháborús betonbunker, amelyet az egyik felújítás alatt álló csepeli óvoda udvarán ástak ki. A Csepel.hu a dolgozóktól úgy tudja, hogy a menedékhelyet 1942-ben építették, később betemették, a hetvenes években felépítették az óvodát, aztán pedig megfeledkeztek a bunkerről. Az önkormányzat most valószínűleg végleg felszámolja.

MTI Világ

Nem tolongtak a látogatók Mussolini bunkerjében

Restaurálták és megnyitották a nagyközönség előtt a Benito Mussolini bunkerjét, amely egykori római villája alatt húzódik. A földalatti termekre egyelőre kevesen voltak kíváncsiak.

MTI Itthon

Különleges bunkert számolnak fel a jászberényi városháza pincéjében

A hidegháborús évek hat évtizedes maradványát számolják fel a jászberényi városháza felújításakor. Az épület alatt lévő pincében egy olyan bunkert alakítottak ki annak idején, amely az akkori szóhasználat szerint a nyugati nagyhatalmak katonai támadása esetén helyi irányítóközpontként, illetve légoltalmi óvóhelyként szolgált volna a városban.

hvg.hu Ingatlan

Nézzen körül a szupertitkos kormánybunkerben

Igazi építészettörténelmi csemege a széles nyilvánosság előtt máig nem megnyitott kormányóvóhely a budai Várhegyben. Az eredetileg Horthy Miklós és mindenkori kormányainak védelmére épült bunkerből irányították Budapest védelmét a német-magyar parancsnokságok a város ostroma idején. Kádárnak külön lakosztályt is kialakítottak a gigantikus méretű objektumban.

Tossenberger Adél Itthon

Bunkertúra: egy kibelezett szovjet vasszörnynél expedícióztunk - galéria

Sötét bunkerek, elhagyott óriásgarázsok, rádióvevő-állomások. Mivel az oroszok kedvelték ezt a terepet, a Bakonyban túrázva jó eséllyel botlunk bele volt szovjet katonai objektumokba. Mi a hajagtetői bunker gyomrába ereszkedtünk le, ami harminc éve egy esetleges atomtámadás ellen is védve volt.

1 2 3

A címlapról ajánljuk