hvg.hu Itthon

Ezt a gyorséttermi krumplit szeretik a legjobban az emberek

Lerohanták egy budapesti bevásárlóközpont négy gyorséttermét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai, hogy kiderítsék: megfelelő alapanyagból és a szabályoknak megfelelő módon állítják-e elő, illetve kezelik a sült burgonyát. Arra is kíváncsiak voltak, melyik a legfinomabb.

hvg.hu/MTI Instant tudomány

NASA: Lehet-e krumplit termeszteni a Marson?

A NASA kutatóit is megihlethette a marsi körülmények közötti növénytermesztés gondolata, melyet a Mentőexpedíció című Matt Damon-filmben is láthattunk. A kutatók egyben arra is kíváncsiak, hogy a Földön milyen körülményeket visel el a növény.

Haulitus Anikó Gasztro

Karácsonyozik a rántott sajt - recept

Az utolsó pillanatban kiderült, hogy az egyik vendég vega? Ne essünk pánikba, mert rántott sajtot biztos eszik. Ennek is meg lehet adni a módját. S ha ráadásul még nem antialkoholista, akkor a körettel is okozhatunk kellemes ünnepi meglepetést.

MTI Gazdaság

Nem minden krumplit lehet majd eladni a jövőben

A földművelésügyi tárca tervei szerint csak olyan étkezési burgonya kerülhet kereskedelmi forgalomba, amely ép, nincs eltávolított része és nem hiányos, tiszta és kemény, legkisebb átmérője pedig nem lehet kisebb 3,5 centiméternél.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes hideg krémleves hőségben - recept

Ha nem ostromolná a hőmérő higanyszála fölfelé a 40-et, akkor ezt a receptet igazából egy másik recepttel kellene kezdeni, nevezetesen a marhahúslevesével. Az adja meg ugyanis az ilyesfajta, nem gyümölcsből készülő tányérba valóknak a gerincét, noha fejlődéstanilag ez egy értelmetlen majdnem-metafora, hiszen a leves soha nem tartozott a gerincesek rendjébe.

MTI Gazdaság

9 tonna veszélyes krumplira csapott le a Nébih

9 tonna ellenőrizetlen vetőburgonyát talált ellenőrzésén az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság. A jelöletlen vetőkrumplit eredetileg étkezésre szánták. A lefülelt eljárás nem csak tilos, de veszélyes is - hívta fel a figyelmet a Nébih.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes nyári fogások újkrumpliból - recept

Érdekes, hogy nyáron sosem burgonyát emlegetünk, hanem póriasan krumplizunk. Mert új. Hamvas, rózsaszín ruhában érkezik, sokkal nedvdúsabb, zamatosabb a réginél, és vitamintartalma is jóval magasabb, mint ilyenkorra már a szezonális divatból kiment társáé.

MTI Vállalkozás

Magyar csodakrumpli készülhet egy klónból másfél milliárdért

Közel 1,5 milliárd forintot fordíthat egy új, úgynevezett multirezisztens burgonyafajta kinemesítésére a Debreceni Egyetem Nyíregyházi Kutató Intézete és a Dr. Sárvári és Csendes Agrárgazdálkodó és Fejlesztő Kft. - közölte a kutatási projekt kommunikációjáért felelős társaság szerdán.

1 2 3

A címlapról ajánljuk