MTI Gazdaság

Felmérés: A húsnál csak a krumplit szereti jobban a magyar

Bár a húsfélék kedveltségének arányszámai meglehetősen magasak, a fogyasztás hosszú évek óta fokozatosan csökkenő tendenciát mutat, s várhatóan ez az elkövetkező időkben is folytatódni fog – derül ki az elemzésből. A baromfihús a magyarok kedvence, de a krumplit még annál is jobban szeretik.

hirado.hu Itthon

Kiűzik az itthoni boltokból a csírázó és a rothadt krumplit

Szabályozzák itthon a krumpli minőségét, rövidesen nem kerülhet forgalomba sérült, csírázó, foltos vagy éppen rothadt gumó. Azt is fel kell tüntetni majd a zsákon, honnan származik a krumpli, ki és hol csomagolta – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

MTI Gazdaság

KSH: siralmas volt a kukoricatermés

Tavaly 2 százalékkal nagyobb területen, az előző évinél 25 százalékkal kevesebb gabona termett. A búza termésmennyisége 3 százalékkal csökkent az előző évhez képest és valamennyi fontosabb őszi betakarítású növény termésmennyisége elmaradt az előző évitől - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. Kukoricából 4741 ezer tonnát, az utóbbi évek egyik legalacsonyabb termését takarították be.

hvg.hu Itthon

Fokozottan ellenőrzik a lengyel krumplit

Új, Magyarországon nem honos baktériumos betegség jelenlétét mutatták ki Lengyelországból származó burgonyaszállítmányokból - írta a heol.hu Heves megyei híroldal.

MTI Itthon

Fertőzött lengyel krumplit semmisített meg a Nébih

Száz tonna fertőzött lengyel burgonyát semmisített meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mert az októberben lefoglalt szállítmányban a burgonya gyűrűs rothadását okozó baktérium jelenlétét mutatta ki a hivatal bakteriológiai laboratóriuma - tájékoztatott a Nébih szerdán.

MTI Gazdaság

Jövő nyáron lehet csak olcsóbb a krumpli

Várhatóan csak a jövő év közepén - júliustól, vagyis az új termés megjelenésétől - csökkenhet a burgonya ára Magyarországon - mondta Kecskés Gábor, a Burgonya Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szerdán az MTI-nek.

MTI/Népszabadság Gazdaság

Történelmi magasságokba szökhet a krumpli ára

Bár tavaly ilyankor még csak 80 forint volt egy kiló burgonya, idén karácsonyra egy kiló krumpli ára elérheti a 200 forintot is - írja a Népszabadság az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács előrejelzésére hivatkozva.

Gy.Zs. Gasztro

Tökéletes tepsis hús vasárnapra - recept

Lassan szokjuk a többnapos hétvégéket, de pánikbetegek leszünk a gondolattól, ha nem sütünk-főzünk állandòan harmadnapra éhkoppon marad a familia. Lelki elsősegély és telefonos segítség helyett forduljunk bizalommal a sütőnkhöz. Beledugunk ezt-azt, és máris mehetünk körmöt reszelni.

Kovács István, Miskolc Itthon

Mindent lopnak: van termelő, aki már feladta Borsodban

Évente óriási károkat szenvednek el a Sajó-völgy mezőgazdasági vállalkozói a tolvajok miatt. Különösen Ózd térségében kritikus a helyzet, ott évről évre őrző-védő céget kell alkalmazni. Putnok mellett az egyik termelő emiatt már felhagyott a burgonya, kukorica és hagyma termesztésével.

MTI Itthon

Halünnep és burgonyafesztivál Keszthelyen

Halünnepet és burgonyafesztivált rendeznek Keszthelyen; a háromnapos rendezvénysorozat szegedi, bajai, győri és természetesen balatoni halételek kóstoltatásával pénteken este kezdődik el a Balaton-parton.

MTI Természet

Megfejtették a krumpli genomját

Nemzetközi együttműködésben elkészült a burgonya komplex genetikai állományának leírása: az eredményt a Nature tudományos magazinban vasárnap tették közzé.

1 2 3

A címlapról ajánljuk