hvg.hu Itthon

Menyecskéket tapizó busók: ez a hagyomány része?

Miután a hírek szerint két nőt is zaklattak az idei busójáráson, Kovács Patrícia színésznő kiállt a nyilvánosság elé, és azt írta, őt 12 évesen tapogatták meg a busók. A szervezők és egy résztvevő szerint is a hagyomány része "a menyecskék fogdosása".

hvg.hu Nagyítás

Gravitációs hullámok, álarcok és tragédiák - a hét képekben

Megszületett az idei év, vagy talán az évszázad legnagyobb tudományos felfedezése, a fél világon a tűzmajom évét ünnepelték, a tanárok tárgyaltak, de közben tüntetésre készültek, Rióban pedig ismét a maszkok és a tánc ünnepét tartották. A hét eseményei képekben.

Hont András Kult

Busójárás 2015: mohácsi vész

A mohácsi polgármester szerint a busójárás azért egyedi, mert "itt van", de volt ennél rosszabb beszéd is. Hagyományőrzés, rablóvendéglátás, télzavarás, eszement zsúfoltság. Hétvégi tapasztalataink szerint ezekben a napokban arrafelé a legjobb busónak lenni. A húshagyókeddi máglyagyújtással és koporsóégetéssel véget ér az ötnapos buli.

MTI Kult

Idén is koporsóégetéssel zárul a mohácsi busójárás

Csütörtökön indul a mohácsi busójárás: hat napon át minden eddiginél több, 1200 jelmezes űzi majd a telet a Duna-parti városban. Hegedűs Emese, az esemény egyik fő szervezője szerint a busójáráson nagyjából 30 helyszínen reggeltől estig több mint 70 programra várják az érdeklődőket.

Baksa Roland - Nagy Gergő Gazdaság

Minden bokor mögött adóellenőrök állnak lesben

Végbéltükrözést is bevállalnak, keresztül-kasul szelik az országot egy telekocsissal, őt is megbüntetik, de útközben is megállnak több helyen, azokat is megszórják bírságokkal, papnak öltöznek be, és így mennek egy jót enni étterembe, majd jön a sok tízezres vagy százezres büntetés. A revizorok bárhol felbukkannak, de nem tudják, hogy a zumbát nők űzik. Csodálkoznak, hogy sokan megvetik őket. A karakán ügyvédekkel meggyűlik a bajuk.

hvg.hu Gazdaság

Nagyot kaszált a NAV a busójáráson

A NAV ellenőrei a mohácsi busójárás alatt 28 esetből 12-ben állapítottak meg szabálytalanságokat. Volt, aki kiabált velük, más kitalált történettel próbálta kihúzni magát – számolt be a bama.hu.

MTI Shake

Áder János és a busók lesznek a fő attrakció ma Mohácson

Busók egy csoportja délután fél egytől a Sokác-révnél szeli át a folyót vízi járművel, majd a város különböző pontjain a látogatókat ijesztgető, szórakoztató társaikkal együtt a Kóló térről a Széchenyi térre vonulnak.

BD Kult

Jöttek a busók, mint a Fradi-tábor egy újpesti vereség után

A busójárás hajdanán nem tisztes kispolgárok délutáni klubja volt. Csattogtak a pofonok, tört a csont, folyt a pálinka és visítoztak az asszonyok, ha egy szőrös kéz a szoknyájuk alá tévedt. Törökűző vitézektől ez volt a minimum. Csütörtökön kezdődik az idei télűzés Mohácson.

MTI Kult

Nyolcvanezren voltak kíváncsiak a mohácsi busójárásra

A szervezők becslései szerint körülbelül 80 ezren kísérték figyelemmel a busójárás fő programjait vasárnap Mohácson, ahol csütörtöktől rekordlétszámú jelmezes űzi a telet és köszönti a közelgő tavaszt.

MTI Kult

Önnek Mohács kell ezen a hétvégén

A busójárás nagyobb érdeklődésre számot tartó, látványosabb programjai következnek a hétvégén Mohácson, ahol csütörtök óta ezer jelmezes részvételével űzik a telet és köszöntik a közelgő tavaszt.

1 2

A címlapról ajánljuk