hvg.hu Tech

Új divatot kell megtanulniuk a cégeknek, itt a hibrid IT

A hibrid informatika fogalma már nem egészen újkeletű a szakmai informatikai berkekben, a valódi üzleti előnyt eredményező alkalmazása azonban még jókora megmérettetések elé állítja a cégeket. A Gartner jelentése szerint a felhőszolgáltatások növekedése és a hagyományos adatközponti szolgáltatások kiszervezésének csökkenése a hibrid infrastruktúra-szolgáltatások felé mozdítja el a piacot, melynek következtében 2020-ra a szervezetek 90 százaléka fog hibrid infrastruktúrákat használni.

hvg.hu Tech

Vége a türelmi időnek, nem lehet tovább lazsálni: minden vállalkozásnál eljött a digitális átalakulás kora

Nincs kivétel, a versenyképesség fenntartásához és a nyereségesség növeléséhez elengedhetetlen, hogy az üzemek digitális alapokra helyezzék működésüket – vélik a Schneider Electric szakértői. A digitalizáció azonban összetett fogalom, amely számos, egymásra épülő folyamatot foglal magában, és szinte minden szervezet esetében eltérő lépésekből áll. Más eszközök teszik eredményesebbé az üzemeltetést egy elektronikai gyártónál vagy éppen egy élelmiszeripari vállalatnál. Létezik azonban néhány olyan alapvető trend, amelyek követése minden esetben sikeresebbé és hatékonyabbá teszi a működést.

hvg.hu Tech

SAP-t használ a munkahelyén? Itt egy apró meglepetés, ingyen letöltheti

Magyarországon is egyre többen kerülnek október végén halloweeni hangulatba. Van, aki ennek örül, van, aki kevésbé, sőt van olyan is, aki kifejezetten ellenzi az ünnep térhódítását. De bárhogy is, a Halloween kapcsán mindenki feldobhatja most egy kicsit megszokott munkakörnyezetét, melyet sokan napi 6-8 órában néznek.

Balogh Csaba Tech

Nem kirakódarabokat akarunk venni, hanem egy egész doboz puzzle-t – ha lehet, már kirakva

A vállalati informatikai infrastruktúra újragondolásával és egy erős partnerprogrammal szeretne minél több iparágban versenyelőnyt jelentő megoldásokat biztosítani a Dell. A vállalat keddi sajtótájékoztatóján elhangzott: a cégek ma már nem érnek rá innen-onnan tanácsokat és hardvereket kérni, mindenki komplett informatikai megoldásokat keres a problémáira.

hvg.hu Vállalkozás

Csak 3 betű, de jelentősen megdobhatja egy cég bevételeit – mi az?

Áfa? Btk.? NAV? Egyik sem. Miközben sok vállalkozásnál még mindig az Excel-táblákra esküsznek, valójában szabad szemmel alig látható azon kisebb-nagyobb cégek köre, amelyek megúszhatják valamilyen CRM-szoftver nélkül. Legalábbis akkor, ha növekedni akarnak. No meg, ha nem szeretnék, hogy egyetlen alkalmazottuk elvihesse az egész boltot.

Balogh Csaba Tech

A papírmentes iroda sci-fi, de lenne itt egy másik jó ötlet

A papírmentes iroda víziója nagyon jól hangzik, de a mindennapok valóságát elnézve egy jó ideig még egészen biztosan csak vízió marad. Erre a következtetésre jutva gondolkoztak el az Epsonnál azon, mit is lehetne tenni mégis a papírügyben, és amire jutottak, az egészen szimpatikus.

hvg.hu Tech

Majd az SAP tudja, hogy fel kell-e venni valakit

Az SAP felhőalapú vállalatirányítási rendszerének új verziója a gépi tanulás, a memóriaalapú technológia, a digitális asszisztens képességek kombinációja révén megpróbál minden döntési helyzetet előkészíteni, legyen szó egy számla gyors kifizetéséről, a büdzsé kialakításáról vagy a létszám esetleges bővítéséről.

hvg.hu Tech

Na, ezért mondana fel a fiatalok 42%-a

Az Y generáció tagjainak elsöprő többsége az alapján is dönt leendő munkahelye kiválasztásáról, hogy milyen technikai eszközök vannak a környezetében. Ha az irodai környezet felszereltsége elavult, az rengeteg fiatal számára már elég indok lehet a felmondáshoz. Kínosnak tartják, ha otthon jobb eszközeik vannak, mint amit a munkahelyük megengedhet magának.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk