Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

37 tropára ment buszt vont ki a forgalomból a BKV

A 260-as, 280-as, 412-es és 435-ös Ikarusok 1,5-2 millió kilométert teljesítettek, átlagos életkoruk 21 év volt, a legidősebbet 1986-ban, a legfiatalabbat 2001-ben gyártották. A BKV augusztusban kivonta őket a forgalomból. 2015 tavaszától új Mercedes Conecto típusú buszok állhatnak forgalomba.

MTI

Eltüntettek több BKK-buszt nyár óta – fotók

Eltüntettek több BKK-buszt nyár óta – fotók

Számos régi Ikarust vontak ki a forgalomból Budapesten a nyár végén – jelentette a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Kigyulladt egy távolsági busz Nagykanizsán

Menet közben kigyulladt egy menetrend szerinti autóbusz motortere Nagykanizsán. A járművön senki sem sérült meg – közölték a katasztrófavédelemtől.

MTI

Ilyen új busz csak Magyarországon fut – fotók

Ilyen új busz csak Magyarországon fut – fotók

Forgalomba állt itthon a Modulo, amely a világ első kompozit, vagyis műanyagból készült elektromos busza – hangzott el a köztévé hétfő esti Híradójában. A speciális anyagnak köszönhetően a karosszéria két tonnával könnyebb a hagyományoshoz képest, ami sokkal kisebb terhelést jelent az utaknak is.

hvg.hu

Kigyulladt egy busz az Árpád-hídnál, de már eloltották

Kigyulladt egy menetrend szerint közlekedő autóbusz motortere vasárnap reggel az Árpád híd pesti hídfőjénél - közölte a katasztrófavédelem.

MTI

Figyelem, módosítják a KRESZ-t!

Figyelem, módosítják a KRESZ-t!

Kismértékű KRESZ-módosításra kerül sor, amely megtiltja az álló gyermekszállító buszok melletti elhaladást, pontosítja a gyerekülések első ülésre szerelésének szabályait, viszont megengedi az autósoknak, hogy az oktatási intézmények előtt bizonyos időszakokban ne kelljen csökkentett sebességgel hajtaniuk.

hvg.hu

Kigyulladt egy német busz az M1-esen

Délután eloltották azt a német buszt, amely az M1-es autópályán gyulladt ki korábban a Győr felé vezető oldalán, Biatorbágynál. Az útzárat feloldották, de még torlódnak a járművek mindkét irányban – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője csütörtök délután.

MTI

Két embert elütött a 105-ös busz, egyikük meghalt

Két embert elütött a 105-ös busz, egyikük meghalt

Egy idős férfi és egy idős nő került valahogy a busz elé az Alagút utca és az Attila út kereszteződésében. Az asszony a jármű alá szorult és meghalt. A férfi életveszélyes sérülést szenvedett.

MTI

Rakéta csapódott menekültek buszkonvojába Kelet-Ukrajnában

Az ukrán lázadók rakétavetőből kilőtt lövedékkel találtak el hétfőn egy buszkonvojt, amely menekülőket szállított a kelet-ukrajnai Luhanszkból – közölte egy ukrán katonai szóvivő.

MTI

Menetrend szerinti busz csúszott az árokba Borsodban

Pálháza és Füzérradvány között egy menetrend szerinti autóbusz csúszott az árokba, de senki nem sérült meg.

MTI

Menetrend szerint busszal karambolozott egy autó a 22-esen

Busszal ütközött egy személyautó a 22-es főúton Érsekvadkertnél csütörtökön délelőtt, a balesetben az autó vezetője megsérült - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

MTI

Az Alba Volánnál is rendes utastájékoztatást ígérnek ősztől

A Borsod és a Vértes Volán után az Alba Volánnál is beindítják szeptembertől az elektronikus utastájékoztatási rendszert, igaz, egyelőre tesztüzemben, a társaság 240 járművének bevonásával.

MTI

Busz gázolt el egy kerékpáros nőt Békéscsabán

Meghalt egy nő, akit busz ütött el Békéscsabán.

MTI

Buszgarázsait árulja a BKV

Buszgarázsait árulja a BKV

A BKV egy troligarázsán kívül az összes buszgarázsára várja a vételi ajánlatokat, aztán azt adná el, amelyikkel a legjobban jár – írja a Népszabadság.

hvg.hu

Tűzoltók mentették ki egy megfeneklett BKV-busz utasát - fotók

Tűzoltók mentették ki egy megfeneklett BKV-busz utasát - fotók

Tűzoltók mentettek ki egy utast a XVIII. kerületi Méta utcában az egyik budapesti buszról, amely a szerda délutáni felhőszakadásban egy vízelvezető árokba hajtott.

MTI

Saját busza ütötte el - életveszélyben a pécsi sofőr

Két busz közé szorult egy sofőr a kertvárosi buszpályaudvaron. Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

hvg.hu

Menetrend szerinti busz borult árokba – tűzoltók vágják ki a sofőrt

A 6-os utat a 29-es kilométernél teljes szélességben lezárták, miután egy menetrend szerinti busz teherautóval ütközött. A busz utasokat nem szállított.

MTI

Buszmegállókban is lehet majd töltetni a Volvo buszait

Globális együttműködést alakított ki a svájci ABB gépipari konszern és a svéd Volvo Buses járműgyártó vállalat tisztán elektromos és villamos-hibridhajtású autóbuszok gyorstöltésére, valamint töltőállomás-hálózatok városi telepítésére.

MTI

A buszsáv mellett kódolva van a biciklisgázolás

A buszsáv mellett kódolva van a biciklisgázolás

A Thököly út felújítása óta, öt éve veszélyes az a helyenként megszakadó bicikliút, ahol június végén egy BKV-busz elsodort egy, a bicikliúton szabályosan közlekedő biciklistát. A szakemberek szerint az a legfőbb probléma, hogy túl keskeny a Thököly út és az autós forgalom miatt nem mertek belevágni nagyobb átalakításba, de arról megoszlanak a vélemények, hogy szabad-e a buszsávba küldeni a bicikliseket.

hvg.hu

Kirúgják a biciklist gázoló buszsofőrt

Kirúgják a biciklist gázoló buszsofőrt

A Thököly úton leszorított és elsodort biciklis súlyos sérüléseket szenvedett. A továbbhajtó BKV-buszsofőr, aki azt állítja, nem látta a bringást, mától nem vezethet a közösségi közlekedésben. A BKV a videó megjelenéséig sima kerékpáros-balesetként kezelte az ügyet. A rendőrség is nyomoz az ügyben.

hvg.hu
12328

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X