Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Babakocsis férfi vert meg egy buszvezetőt

A 33 éves győri férfi egy kereszteződésen tolta át a babakocsit, amikor egy helyi busz befordult mögötte. Az apa nekitámadt a buszsofőrnek, és ököllel többször megütötte. A rendőrség lezárta a nyomozást, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelhetnek ellene vádat.

Busz gázolt el egy gyalogost Zalaegerszegen

A kórházban meghalt az a gyalogos, akit egy menetrend szerinti busz gázolt el csütörtök este Zalaegerszegen – közölték a rendőrségtől.

MTI

Autók ütköztek busszal az M1-esen

A belső sávon rendőri irányítás mellett megindult a forgalom az M1-es autópálya országhatár felé vezető oldalán Lébény közelében, ahol vasárnap reggel halálos baleset történt – közölte a rendőrség.

MTI

Buszok ütköztek Somogy megyében, többen megsérültek

Két autóbusz ütközött péntek délután a Somogy megyei Bábonymegyeren, a balesetben többen megsérültek, de az első hírek szerint nem súlyosan.

MTI

Három buszt és hét villamost ad el a BKV

Három 280-as Ikarus csuklós buszt és hét Ganz csuklós villamost értékesít a BKV – derül ki a cég honlapján kedden olvasható felhívásból.

MTI

Új magyar Ikarus buszok készülnek – fotók

Új magyar Ikarus buszok készülnek – fotók

Újabb 15 vadonatúj, Magyarországon összeszerelt alacsonypadlós Ikarus autóbusz készül a BKV kelenföldi buszgarázsában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

hvg.hu

Videó: Porig ég a Vértes Volán busza

Videó: Porig ég a Vértes Volán busza

Csütörtökön kigyulladt egy menetrend szerinti busz. Az utasok poroltókkal próbáltak úrrá lenni a helyzeten, de a hatalmas tüzet nem sikerült megfékezniük.

hvg.hu

Menet közben kigyulladt egy utasokkal megrakott busz

A Vértes Volán járatának utasai legalább tíz poroltót hoztak egy közeli gyárból, de így sem tudták megfékezni a tüzet. Végül a tűzoltóknak sikerült eloltani a buszt.

MTI

Ismét videóra vették, ahogy ráhúzódott egy busz egy biciklisre

Egy újabb bringás vette fel, ahogy tekerés közben a mellette elhaladó busz kevés helyet hagyott neki.

MTI

Ellepik Budapestet a hibrid buszok

November elején áll forgalomba az első új hibrid csuklós autóbusz Budapesten - jelentette be a nemzeti fejlesztési miniszter vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.

MTI

Új busz indul hétfőn Budán

Hétfőn új, a kerület által finanszírozott buszjárat indul Budán 253-as jelzéssel, amellyel a Fehérló utcából és környékéből átszállás nélkül, közvetlenül juthatnak el az utasok az M4-es metróhoz.

MTI

Három új buszjárat indul hétfőtől Rákosmentén

Átalakítják a XVII. kerület buszhálózatát, hogy könnyebb legyen elérni a Bajcsy-Zsilinszky Kórházat és a hatvani vasútvonalat a kerületből. Három új járatot indítanak. A 195-össel Rákoskeresztúr központjából egészen a Puskás Ferenc Stadionig lehet majd utazni. A 297-es és a 298-as pedig félig telebuszok, félig fix menetrendű járatok lesznek Rákoscsabán – közölte a BKK pénteken.

hvg.hu

Fotó: Vegyünk érzékeny búcsút ettől az Ikarus-busztól

Fotó: Vegyünk érzékeny búcsút ettől az Ikarus-busztól

A 28 éves buszt a forgalomból szintén kiálló 205-ös pályaszámú (és amúgy szintén harmonikaajtós) trolibusszal együtt október 4-én lehet még egyszer utoljára megnézni.

hvg.hu

Igazi retróbuszt engednek ki utoljára a forgalomba

Kivonják a forgalomból az utolsó harmonikaajtós vagy más néven ráncajtós buszt ebben a hónapban a BKV-nál. Pénteken lehet utoljára ilyen járművel utazni a 7E vonalon, szombaton pedig lefotózhatják az érdeklődők a Városligetben egy ráncajtós trolival együtt.

hvg.hu

Figyeljen oda, több BKK-busz is máshogy jár

Figyeljen oda, több BKK-busz is máshogy jár

Több autóbuszjárat menetrendje is módosul októberben Budapesten, összevonják például a 8-as, a 8A és a 108-as járatot, új járatok is indulnak, a hajók esetében pedig életbe lép a téli menetrend.

MTI

Új Volvo a buszpiacon: Rock'n Roll! (videó)

Új Volvo a buszpiacon: Rock'n Roll! (videó)

Milyen lenne úgy buszocskázni, hogy se elégett földgázt, se dízelfüst nem kéne szívni, és a motor rázkódása és zaja sem zavarná az utazást? Hát olyan, mint amikor felszáll valaki az új Volvo buszra, és az elindul. Ez a legzöldebb busz ma a világon - és már azelőtt sikersztori, hogy sorozatgyártásba került volna.

hvg.hu

Hiába várják a vonatot a rajkaiak

Vasárnaptól kilenc napig busszal viszi az utasokat a GYSEV a Porpác és Rajka közötti szakaszon folyó munkálatok miatt. Jövő hétfőtől október 18-ig Szombathely és Csorna között az InterCity vonatok módosított útvonalon járnak.

MTI

Visszaengedik a forgalomba a buszt, amelynek kidőlt az ablaka – fotó

Visszaengedik a forgalomba a buszt, amelynek kidőlt az ablaka – fotó

A vizsgálat után megfelelő műszaki állapotúnak találták azt a buszt, amelynek kedd reggel kiesett az ablaka a 9-es vonalon, miután nekiesett egy utas – derül ki a BKV válaszából. A járműre új ablakkeretet építettek be, délután újra forgalomba állhat. A BKV kéri az utasokat, hogy mindig kapaszkodjanak a tömegközlekedési járműveken.

hvg.hu

Oldalára borult egy busz Makónál, 14-en megsérültek

14-en kerültek kórházba, miután egy Olaszországból Romániába tartó román felségjelzésű autóbusz balesetet szenvedett Makó közelében. A rendőrség tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt rendelt el nyomozást.

hvg.hu

37 tropára ment buszt vont ki a forgalomból a BKV

A 260-as, 280-as, 412-es és 435-ös Ikarusok 1,5-2 millió kilométert teljesítettek, átlagos életkoruk 21 év volt, a legidősebbet 1986-ban, a legfiatalabbat 2001-ben gyártották. A BKV augusztusban kivonta őket a forgalomból. 2015 tavaszától új Mercedes Conecto típusú buszok állhatnak forgalomba.

MTI
12329

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X