hvg.hu Autó

Fura dolgokat írt a kormány az iskolai buszos jogszabályba

A köznevelési törvény módosítójában köteleznék a szülőket vagy az iskolát, hogy kössenek személyre szóló felelősségbiztosítást, és csökkentik az intézményre háruló felelősséget. Az átírt törvény legkülönösebb eleme, hogy kötelező lenne nyilvántartani minden diáknál, járt-e már a külhoni magyarság lakta területeken.

hvg.hu Gazdaság

Index: mutyigyanús az újabb fővárosi használtbusz-tender

Az Index szerint a semmiből bukkant elő hirtelen az a közvetítőcég, amellyel használt buszok vásárlásáról írt alá szerződést a napokban a BKV. Kétmilliárdos üzletről van szó, és üzleti körökben meglepetést keltett a győztes pályázó kiválasztása.

hvg.hu Itthon

Megint foltozzák a Széll Kálmán teret

A vízelvezető rendszer, a csúszós burkolat, a meghibásodott mozgólépcső és óra után egy túl szűkre sikeredett buszforduló a következő javítanivaló a felújított Széll Kálmán téren.

hvg.hu Autó

Pécsen sem egyszerű a buszsofőröknek, simán bevágnak eléjük – videó

Sokszor úgy vágnak be autók a pécsi helyi buszok elé is, mintha nem is lennének tele utasokkal – írja a PécsiStop. A portál videót tett közzé néhány húzós helyzetről, és emlékeztet: hirtelen fékezéskor sokkal inkább ki vannak téve sérüléseknek a buszon lévők, mint egy autóban, biztonsági övvel bekötve utazó ember.

hvg.hu Közlekedés

Groteszk csigafutammá vált a buszozás a keményen számon kért menetrend miatt

Néhány hete tachográffal ellenőrzik, betartják-e a buszsofőrök az évtizedes menetrendet Kübekháza és Szeged között. A falu két megállója közötti 600 métert például 3 perc alatt kell megtennie a busznak (12 km/h-s sebességgel), és olyan is előfordult, hogy a sofőr megállt cigiszünetet tartani, nehogy túl gyorsan Szegedre érjen.

MTI Vállalkozás

Száz új magyar busz érkezik az ország útjaira – fotók

A Kravtex-Kühne leszállította azt a száz új Credo buszt, amelyet a Volán-társaságok közös beszerzőcége rendelt meg még decemberben. A járművek négy régióba, négy közlekedési központhoz kerültek – közölte Szombath Imre, a Kühne Zrt. kutatás-fejlesztési vezérigazgató-helyettese.

MTI / hvg.hu Autó

Tömegkarambol az M43-ason: négyre nőtt a halottak száma

Befejezték a mentést a tűzoltók az M43-as autópályán, a reggeli tömegkarambol helyszínén. Az M43-as autópályán szerda reggel történt tömegbalesetben két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, a rendőrség eljárást indított. A sztráda érintett szakaszán továbbra is teljes útzár van.

MTI Vállalkozás

Legendás magyar márka térhet vissza Iránba

Már több megállapodás is született a magyar–iráni gazdasági vegyes bizottság első ülésén – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a bizottság ülését követő sajtótájékoztatón. Teheránban több száz Ikarus-buszt vásárolhatnak.

1 2 3 4 5 6 7
40
A címlapról ajánljuk