MTI Vállalkozás

Eltűnik az MKB Bank két korábbi biztosítója

Az MKB Biztosítók pénteki közgyűlései arról határoztak, hogy az MKB Életbiztosító Zrt. neve Pannónia Életbiztosító Zrt.-re, az MKB Általános Biztosító Zrt. neve pedig Pannónia Általános Biztosító Zrt.-re változik.

hvg.hu Vállalkozás

Egyre menőbbek a kis részvények

Egyre többen fedezik fel a BÉT-en forgó kisebb társaságokat, a stabil osztalékfizetés vonzóvá teszi a közepes papírokat. Az átlagosnál jobban mennek a Budapesti Értéktőzsdén lévő kis- és közepes cégek részvényei az utóbbi hónapokban, és a régióban is több kisebb kapitalizációjú cég az intézményi befektetők érdeklődésének homlokterébe került. Míg az ANY Biztonsági Nyomda stabil osztalékfizetése miatt már sokak favoritja, addig a CIG Pannónia inkább a fel nem fedezett sztorik közé tartozik.

MTI/hvg.hu Vállalkozás

Járai biztosítója beszáll az egészségbiztosításba

A válság ellenére is növekvő üzletágba, az egészségbiztosításba száll be a CIG Pannónia, és a 400 milliárd forintos piacból minél nagyobb rész kihasítására törekszik - mondta Horváth Béla, a társaság igazgatóságának elnöke, a Best Doctors nemzetközi egészségügyi szolgáltatóval kötött stratégiai együttműködés csütörtöki aláírása után.

MTI Gazdaság

Megugrott Járai biztosítójának díjbevétele

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. az idei első kilenc hónapban 19,011 milliárd forint bruttó díjbevételt ért el az előző évi bázisidőszak 14,148 milliárdjához képest, a 34 százalékos növekedést az újonnan értékesített életbiztosítások nagy száma mellett döntően a meglévő életbiztosítási portfólióból érkező megújítási díjak eredményezték - közölte a cég szerdán.

MTI Gazdaság

Svájci befektető száll be Járai biztosítójába

Három év alatt legfeljebb 20 millió eurót fektet a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-be a GEM Global Yield Fund Limited és a GEM Management Ltd. Az erről szóló, korábban aláírt szerződés hétfőn lépett hatályba – közölte a CIG Pannónia Életbiztosító a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MTI Gazdaság

Kilép a MABISZ-ból a CIG

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. menedzsmentje, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) utóbbi időben folytatott tevékenységét értékelve arra az elhatározásra jutott, hogy kilép a szövetségből - közölte a biztosító, jelezve egyúttal azt is, hogy egy másik szövetség életre hívását tervezi. A MABISZ tudomásul veszi a biztosító menedzsmentjének döntését.

Gazdaság

BÉT: enyhe korrekció

Enyhén korrigálta az elmúlt napok meredek esését kedden délelőtt a BUX. A vezető részvények kivétel nélkül emelkedtek, a kis papírok közül azonban több számottevően esett.

Papp Emília HVG Hetilap

Viszik a bankot

Lehet, hogy a személyi jövedelemadó bevallásához elég lesz egy söralátét, a banki különadóéhoz viszont minimum egy...

hvg.hu Gazdaság

CIG Pannónia elemzés: elkerülhetetlen a lakossági megtakarítások növekedése

A CIG Pannónia Életbiztosító nemzetközi összehasonlító vizsgálatban elemezte a magyar lakosság pénzügyi helyzetét. Eszerint a 2002-2008 között uralkodó hitelfelvételi hullámot követően – aminek köszönhetően a magyar lakosság eladósodottsága elérte az európai átlagot – a következő években már a megtakarítások és a felelős pénzügyi gondolkodás erősödése várható.


A címlapról ajánljuk