MTI Gazdaság

Rengeteg dohányt akasztottak meg Antwerpenben

Rekordmennyiségű, 90 millió szál csempészett cigarettát foglaltak le az észak-belgiumi Antwerpen nemzetközi kikötőjében – közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió az internetes oldalán pénteken.

HVG Gazdaság

Egész országokból tűnhetnek el a dohányosok

Évente mintegy hatmillió ember hal meg a világon a dohányzás következtében, s a statisztikák szerint a cigarettázók átlagosan tíz évvel élnek kevesebbet, mint nem füstölő honfitársaik. A helyzet – legalábbis ami a dohányosok eloszlását illeti – fokozatosan változik: a fejlett országokban évről évre csökken a részarányuk, miközben a fejlődőkben még nem indult be a változás.

hvg.hu Itthon

Piálásban és cigizésben lenyomják az európai átlagot a magyar fiatalok

A magyar fiatalok majdnem 40 százaléka részegedett le a válaszadás előtti egy hónapban, és nem egészen harmaduknak cigi is járt a kezében – derül ki egy friss európai felmérés eredményeiből. Míg piálásban és cigizésben átlag feletti eredményeket produkáltak a magyar tinik, addig drogozásában átlag alattiakat.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a nyugdíjasoknak többé nem hoz pénzt a postás

Röpke 4 ezer milliárd forintnyi adót követel utólag Brüsszel az Apple-től, a magyar nyugdíjasokat pedig számlanyitásra ösztökélné a kormány. A cigi drágulhat, Mészáros Lőrinc és Orbán Ráhel pedig nagyot futott a médiában. Az IKEA kiállása a menekültek mellett úgy megakadhat a magyar kormány torkán, mint húsgombóc még soha. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

1 2 3 4 5 6 7
20
A címlapról ajánljuk