MTI Világ

Leborotválta a kis Koro szigetet az eddigi legerősebb ciklon

Lényegében a földdel tette egyenlővé a Fidzsi-szigetek egyikét a múlt hét végi ciklon – jelentette be Ewan Perrin, a helyi kormány szóvivője. A kis Koro szigeten tíz halálos áldozatot hagyott maga után a vihar, így a katasztrófa halottainak száma 29-re nőtt.

hvg.hu Időjárás

Nagy esők hoznak egy kis felmelegedést - figyelmeztetést adtak ki

Az október havi átlagos csapadékmennyiség lehullhat szerdán és csütörtökön, öt nyugati megyére figyelmeztetést is kiadtak emiatt. A jelenség magyarázata egy mediterrán ciklon, amely némi felmelegedést hoz, csütörtökön még 20 fok is lehet. Bárcsak a nap is kisütne! De nem fog.

MTI Időjárás

Megérkezett az orkán Németországba

Óránkénti 160 kilométeres sebességet is meghaladó széllökésekkel megérkezett kedden Németországba a Niklas orkán, a vihar az ország számos térségében közlekedési fennakadásokat okozott.

MTI Világ

Durva légörvény kapott el egy utasszállítót – 14 sérült

Az American Airlines Szöulból Dallasba tartó gépe Japán felett ciklonba került, és kényszerleszállást hajtott végre. Az előzőleg felszolgált vacsora maradékai szanaszét szóródtak, néhány utas pedig pánikba esett. Egy utaskísérőt a plafonnak lökte az egyik heves rázkódás.

hvg.hu Időjárás

Ciklon ér ide estére, így növekszik lépésről lépésre - térképek

Nyugat felől egy hidegfront éri el a hazánkat, illetve egy kisebb méretű ciklon is kifejlődik a Kárpát-medence déli, majd keleti felén - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), amely térképekkel szemléltette, hogyan ér ide ma estére a ciklon. Vasárnap a csapadékrendszer kelet felé távozik, mögötte sokfelé megerősödik a szél.

hvg.hu Időjárás

Narancsba fordult az ország, de most nem a Fidesz miatt

Kiterjesztette az egész Dunántúlra az érkező ciklon miatt délelőtt kiadott elsőfokú, citromsárga riasztását az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Holnapra már másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki a rengeteg eső és viharos szél miatt.

hvg.hu Időjárás

Videó: Ez zajlott a fejünk felett 2013-ban

12 perces szatelitfelvételekből álló videóban mutatja meg a német meteorológiai szolgálat a 2013-as év időjárási eseményeit. A YouTube-ra kikerült videó felvételeit az Afrika felett állomásozó METEOSAT-9 szatelit készítette Európáról.

1 2 3

A címlapról ajánljuk