hvg.hu Itthon

Pocsék idő jön, sokfelé ónos esővel és erős széllel

Nyugaton havazásra, az ország középső részén inkább ónos esőre van kilátás szerdán, indulás előtt érdemes tájékozódni az utakról annak, aki autóba ül. A csütörtök is csapadékosnak ígérkezik, némi enyhülésre csak hétvégén van kilátás.

MTI Világ

Leborotválta a kis Koro szigetet az eddigi legerősebb ciklon

Lényegében a földdel tette egyenlővé a Fidzsi-szigetek egyikét a múlt hét végi ciklon – jelentette be Ewan Perrin, a helyi kormány szóvivője. A kis Koro szigeten tíz halálos áldozatot hagyott maga után a vihar, így a katasztrófa halottainak száma 29-re nőtt.

hvg.hu Időjárás

Nagy esők hoznak egy kis felmelegedést - figyelmeztetést adtak ki

Az október havi átlagos csapadékmennyiség lehullhat szerdán és csütörtökön, öt nyugati megyére figyelmeztetést is kiadtak emiatt. A jelenség magyarázata egy mediterrán ciklon, amely némi felmelegedést hoz, csütörtökön még 20 fok is lehet. Bárcsak a nap is kisütne! De nem fog.

MTI Időjárás

Megérkezett az orkán Németországba

Óránkénti 160 kilométeres sebességet is meghaladó széllökésekkel megérkezett kedden Németországba a Niklas orkán, a vihar az ország számos térségében közlekedési fennakadásokat okozott.

MTI Világ

Durva légörvény kapott el egy utasszállítót – 14 sérült

Az American Airlines Szöulból Dallasba tartó gépe Japán felett ciklonba került, és kényszerleszállást hajtott végre. Az előzőleg felszolgált vacsora maradékai szanaszét szóródtak, néhány utas pedig pánikba esett. Egy utaskísérőt a plafonnak lökte az egyik heves rázkódás.

hvg.hu Időjárás

Ciklon ér ide estére, így növekszik lépésről lépésre - térképek

Nyugat felől egy hidegfront éri el a hazánkat, illetve egy kisebb méretű ciklon is kifejlődik a Kárpát-medence déli, majd keleti felén - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), amely térképekkel szemléltette, hogyan ér ide ma estére a ciklon. Vasárnap a csapadékrendszer kelet felé távozik, mögötte sokfelé megerősödik a szél.

hvg.hu Időjárás

Narancsba fordult az ország, de most nem a Fidesz miatt

Kiterjesztette az egész Dunántúlra az érkező ciklon miatt délelőtt kiadott elsőfokú, citromsárga riasztását az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Holnapra már másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki a rengeteg eső és viharos szél miatt.

1 2 3

A címlapról ajánljuk