hvg.hu Nagyítás

Bezárja kapuit Amerika legnagyobb vándorcirkusza

A világhírű Ringling Brothers and Barnum & Bailey Circus társulatának tagjai 146 sikeres év után hagyják ott a porondot. A vándorcirkusz bezárása a csökkenő nézőszámmal, az üzemeltetés magas költségeivel, valamint az elefántos számok elmaradásával magyarázható. Utolsó előadásuk május 21-én New Yorkban lesz. Képeink egy előadásról.

hvg.hu Élet+Stílus

Tigrisek égtek halálra Romániában

Egy cirkuszi karám gyulladt ki csütörtök hajnalban Bukarestben. Sok állatot nagy nehezen sikerült kiszabadítani, de tigrisek, vietnami sertések, kutyák és macskák pusztultak el.

Gergely Zsófia Itthon

Éhes oroszlánokkal akadt el egy cirkusz Somogyban

Egy olasz család vándorcirkusza vesztegel a Somogy megyei Nagyatádon, a kocsijukkal kapcsolatos probléma miatt nem tudnak hazatérni, viszont a pénzük elfogyott. Így az oroszlánjaik – köztük kisoroszlánok –, tevék, lámák élelmezése megoldatlan, állatvédők indultak segíteni, mert nemcsak embertelen, veszélyes is, ha a vadállatok éheznek. A polgármester segítséget ígért. A rendőrség szerint a gumiabroncsokkal és a műszaki engedélyekkel is gond volt.

hvg.hu Kult

Nagy cirkusz lesz a Szigeten

Jövő héten indul a Sziget, ami persze elsősorban a buliról, a zenékről szól. De lesz ott más is. Például különleges színházi és cirkuszi produkciók.

hvg.hu Itthon

Az Emmi meglepije idén már minden színötös diáknak járt

A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. idén már az ország valamennyi általános iskolás korú, kitűnő tanulmányi eredményt elérő diákját cirkuszjeggyel jutalmazta – válaszolta Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre.

MTI/hvg.hu Itthon

A MÁV oldhatja meg a gyerekek jutalomjegye körüli cirkuszt

Utazási kedvezményt ígér a MÁV azoknak a diákoknak, akik kitűnő bizonyítványuk miatt ingyen cirkuszjegyet kaptak a Kliktől, de a magas utazási költségek miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy az előadásra felutazzanak Budapestre. Az MSZP szerint a 112 ezer megjutalmazott gyerekből eddig mindössze 4 ezren éltek a lehetőséggel.

MTI Itthon

MSZP: El lett rontva a jól tanuló gyerekek jutalma

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője szerint eddig közel 4000 gyermek regisztrált az előadásra, és ez "köszönő viszonyban sincs" azzal a 112 ezerrel diákkal, akik a kitűnő bizonyítvány mellé ajándék cirkuszjegyet kaptak a Fővárosi Nagycirkuszba, vagyis beigazolódni látszik az a félelem, hogy a szülők nem tudják igénybe venni az ajándékot.

MTI Világ

Minden idők legnagyobb légi oroszlánmentő akciója

Harminchárom perui és kolumbiai cirkuszi oroszlánt szállítottak repülőgéppel Dél-Amerikából a dél-afrikai Johannesburgba, hogy a cudar körülmények közül kimentett állatok méltó módon, természetes környezetükben élhessék le hátralévő életüket.

MTI Világ

Kétezer hajléktalannak csinált egy jó délutánt a pápa

Cirkuszba hívott meg 2000 hajléktalant Ferenc pápa. A római Rony Roller cirkusz teljes nézőterét lefoglalták a csütörtök délutáni előadásra. Az előadást azok a cirkuszművészek ajánlották fel, akiket nemrég fogadott általános kihallgatáson Ferenc pápa – mondta a katolikus egyházfő főalamizsnása, Konrad Krajewski püspök.

1 2 3 4 5 6
A címlapról ajánljuk