Gyükeri Mercédesz Kult

A cirkuszban egy biztos: a halálos szaltó nélkül nem megy

Temetni kell a hagyományos cirkuszt? Az új cirkusz veheti át a helyét, vagy az lesz csupán múló divat? És mit gondol az egyik irányzat a másikról? A FINA vizes vb vasárnapi záróünnepsége után beszélgettünk a Recirquel újcirkusz-társulat művészeti vezetőjével, Vági Bencével, Kristóf Krisztián artistaművésszel, a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál alapítójával és volt főrendezőjével és Urs Pilzcel, a világ legnagyobb cirkuszi seregszemléjének, a Monte-Carló-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválnak a művészeti vezetőjével.

hvg.hu Itthon

Büdös cirkuszra panaszkodnak a balatonalmádiak

A lakók szerint egész nap lehet érezni a cirkusz állatainak szagát, az előadások idején zaj van, az út szélére kikötött állatokat fotózó autósok pedig közlekedési káoszt okoznak.

hvg.hu Nagyítás

Bezárja kapuit Amerika legnagyobb vándorcirkusza

A világhírű Ringling Brothers and Barnum & Bailey Circus társulatának tagjai 146 sikeres év után hagyják ott a porondot. A vándorcirkusz bezárása a csökkenő nézőszámmal, az üzemeltetés magas költségeivel, valamint az elefántos számok elmaradásával magyarázható. Utolsó előadásuk május 21-én New Yorkban lesz. Képeink egy előadásról.

hvg.hu Élet+Stílus

Tigrisek égtek halálra Romániában

Egy cirkuszi karám gyulladt ki csütörtök hajnalban Bukarestben. Sok állatot nagy nehezen sikerült kiszabadítani, de tigrisek, vietnami sertések, kutyák és macskák pusztultak el.

Gergely Zsófia Itthon

Éhes oroszlánokkal akadt el egy cirkusz Somogyban

Egy olasz család vándorcirkusza vesztegel a Somogy megyei Nagyatádon, a kocsijukkal kapcsolatos probléma miatt nem tudnak hazatérni, viszont a pénzük elfogyott. Így az oroszlánjaik – köztük kisoroszlánok –, tevék, lámák élelmezése megoldatlan, állatvédők indultak segíteni, mert nemcsak embertelen, veszélyes is, ha a vadállatok éheznek. A polgármester segítséget ígért. A rendőrség szerint a gumiabroncsokkal és a műszaki engedélyekkel is gond volt.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk