MTI Gazdaság

Csődvédelem: Rétvári a bankokat hibáztatja

A KDNP alelnöke szerint a bankok nem segítik az adósokat, kevés információt adnak a csődvédelemről érdeklődő ügyfeleknek, és ez gátolja annak terjedését. Rétvári Bence a Magyar Időknek azt mondta, hogy már ősszel megváltozhatnak az előírás egyes paragrafusai.

Torontáli Zoltán Vállalkozás

Csődben a cég, amely palackozott ivóvízzel akarta meghódítani a világot

Nagy durranásnak harangozták be a Szigetközi Friss Vizet, de hamar kiderült, hogy önkormányzati tulajdonban nem képes fejlődni. A mosonmagyaróvári ivóvizet palackozó társaság ugyanis nem vehet fel hitelt, a városnak pedig nincs pénze felfuttatni a márkát, ezért csődvédelembe menekült, és csak egy új befektető menthetné meg.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Tarsoly felteszi a kormányzati lemezt

Tovább és még annál is tovább gyűrűző brókerbotrányra adott flexibilis kormányzat magyarázatok, Erste bankcsőd-álhír okozta pánik, Auchan gigabírság és egy brüsszeli koki a földtörvény miatt. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI Vállalkozás

Megkapta a kért csődvédelmet az Ulpius, lehettek előjelek

A Fővárosi Törvényszék elfogadta az Ulpius-ház Könyvkiadó csődeljárás iránti kérelmét, ezért a könyves céget a bíróság további döntéséig fizetési haladék illeti meg - olvasható a szerdán megjelent Cégközlönyben. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója szerint voltak jelei, hogy az Ulpiusnál baj van.

MTI Itthon

Harrach Orbánra "hagyja" a kormánytagok kijelölését

A KDNP frakcióvezetője a párt várható kormányzati szerepvállalásáról azt mondta a Hír Tv-ben, hogy a miniszterelnöknek van kormánya, ő fogja kijelölni a kabinet tagjait, de várhatóan a hagyományos KDNP-s tárcákat, államtitkárságokat továbbra is a politikusaik viszik majd.

MTI Kult

Lehúzhatja a rolót a New York City Opera

Bezárt és csődvédelmet kért helyi idő szerint kedden a New York City Opera. Az amerikai nagyváros második számú operaházát az interneten hirdetett adománygyűjtő kampány sem tudta megmenteni.

hvg.hu Vállalkozás

Csődben az egyik leghúzósabb férfi felnőttújság

Úgy fest, már a szexi csajok sem jelentenek garanciát a sikerre, nagyon komoly nehézségekkel küzd ugyanis az egyik legmenőbb férfi felnőtt kiadvány, a Penthouse. A magazin önerőből nem tudja tovább menedzselni adósságait, s csődvédelmet kért.

hvg.hu Gazdaság

Devizahiteles mentőcsomag: jön a családi csődvédelem?

Szerdai ülésén tárgyalhat a kormány a devizahitelesek megsegítéséről és a családi csődvédelem bevezetéséről is – értesült a Magyar Nemzet. A lap keddi számában közölte, hogy azokon segítenének ezzel az opcióval, akik elsősorban nem a jelzálogalapú devizahitelek miatt kerültek nehéz helyzetbe.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk