Czeglédi Fanni Élet+Stílus

A szülésnek nem kellene rémálomnak lennie

Nem a vajúdás fájdalmai, hanem a megalázó kórházi bánásmód teszi traumává a szülést, a nők pedig rendszerint nem mernek visszajelezni, ha lekezelően bánnak velük. Egy civil szerveződés viszont most felemeli a hangját.

hvg.hu Gazdaság

Hiába a családbarátság, gyerekeket nem tud szülni a japán kormány

Egymilliónál kevesebb gyerek születik az idén a távol-keleti szigetországban, és ez sokkolja a közvéleményt. Különösen azóta, hogy az örök vetélytárs Kína egyik vezetője kerek-perec kimondta: Japán népessége már az egytizedét sem teszi ki a Mennyei Birodalom lakosságának, így a távol-keleti szigetország nem tekintheti magát egyenrangú nagyhatalomnak.

MTI-OS Itthon

"A kisgyerekes anyák könnyített kirúgására szavazott a családbarát kormány"

Jelenleg a munkáltatónak csak a rugalmatlan részmunkaidőre vonatkozó kérést kell teljesítenie. Egy törvényjavaslat ezen változtatott volna, kimondva, hogy ha az anyák kérik, olyan munkaidő-beosztásban dolgozhassanak, ami mellett el tudják vinni a gyereküket bölcsődébe. A foglalkoztatási bizottságban azonban a kormánypárti képviselők leszavazták a javaslatot – írta két LMP-s politikus.

Kundermann Balázs Plázs

Nyári szünet, a gyerek otthon – tippek elfoglalt szülőknek

Hétfőn a legtöbb diák nyakába szakadt a perzselő szünidő. A szülőkébe meg a probléma, hogy most akkor mi is lesz augusztus végéig a gyerekkel. Néhány egyszerű, de hatásos tippet ajánlunk azon családoknak, amelyekben a szülők dolgoznak, de a gyerekek közös nyári élményekre vágynak velük a hétköznapokon is.

kadarm Shake

Élmények a Balaton partján - a családbarát Szigliget

A Balaton szó hallatán többnyire az önfeledt gyerekkor, az órák hosszig tartó pancsolások jutnak az eszünkbe. A pancsolásra pedig ideális színhely a nemcsak gyönyörű fekvésű, de gazdag kulturális örökségű és változatos programokat ígérő Szigliget, a tó északi partján, Badacsony és Keszthely között, ahol végre nem csak a zajos turisták kapnak helyet, és ahol tartalmas pihenésben lehet részünk.


A címlapról ajánljuk