Windisch Judit Itthon

"2-3 évig otthon kell lenni a gyerekkel? Ez csak egy mítosz!"

A következő nemzeti konzultáció témájáról, a gyermekvállalás ösztönzéséről rendezett konferenciát a Társaság a Szabadságjogokért. Kiderült, attól, hogy több pénzt rak a kormány a rendszerbe, még nem születik automatikusan több gyerek. Számos kormányzati intézkedés hatásában nem kimutatható. A konferenciára meghívták Novák Katalin családügyi államtitkárt, de nem ment el. Pedig hallhatott volna pár ötletet.

hvg.hu Gazdaság

Mivel rukkol elő a kormány a családok számára?

A családi pótlék emelése, az adókedvezmény kiterjesztése, a csok bővítése - a Portfolio megpróbálta kideríteni, mi lehet a kormány nemrég belengetett demográfiai programjában, amelynek célja a gyermekvállalási hajlandóság növelése.

MTI Gazdaság

Változtak a családi adókedvezmény szabályai

Januártól bővült a családi adókedvezményre jogosultak köre, módosult az eltartottak körének meghatározása, emelkedett a két eltartott után járó családi kedvezmény, továbbá változtak az igénybevétel szabályai is - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján közzétett tájékoztatóból.

MTI Gazdaság

Megmarad a csok mellett a családi adókedvezmény is

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellett a családi adókedvezmény is megmarad, a kétgyermekesnek járó támogatás még emelkedni is fog - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára a köztévében.

MTI Gazdaság

280 ezer magyar szülő nem fizetett jövedelemadót 2014-ben

Minden negyedik adóbevallást készítő ember csökkentette közterheit gyerekkedvezményekkel. Ennek eredményeként tavaly nagyvárosnyi tömeg nem fizetett jövedelemadót. 2019-től minden kétgyermekes család negyvenezer forintos mérséklésre lesz jogosult havonta.

hvg.hu Gazdaság

Itt a gyerekesek által nagyon várt törvénymódosítás

Megváltoztatják az adótörvényt, mégsem kell adóazonosító kártya és adóazonosító jel a gyerekek után, hogy jövőre igénybe lehessen venni a családi kedvezményt. Csak 2017-től lesz ez, de addig gyakorlatilag mindenki után megképzi a NAV ezt.

hvg.hu Gazdaság

Varga elárulta, mekkora lesz a kétgyermekesek adókedvezménye

A kétgyermekesek gyermekenként járó adókedvezményének megnövelt összege volt az egyetlen újdonság a nemzetgazdasági miniszter jövő évi költségvetésről szóló sajtótájékoztatóján. Emellett még egyszer bejelentette ugyanazt az adócsomagot, amivel kedden előállt.

hvg.hu Vállalkozás

Pár adó csökkentését fontolgatják jövőre Orbánék

A társasági adó végre egykulcsos, 10 százalékos lehet, a bankadó és a telekommunikációs szektor adója is mérséklődhet, a kétgyerekes szülők több családi adókedvezményt kaphatnak – ezek az elképzelések a VS.hu értesülése szerint.

MTI Gazdaság

NAV: Megdöbbentően sokan elrontják az szja-bevallást

A március végéig benyújtott 800 ezer adóbevallásból 80 ezerben nem stimmelt valami. A típushibák: hiányzik az aláírás, nincs adószám, nem szerepel a bankszámlaszám, téves a helyesbítés, önellenőrzés jelölése a főlapon. Ugyancsak gyakori hiba, hogy nem jól számolják ki a családi kedvezmény keretösszegét.

MTI/Magyar Nemzet Gazdaság

Ennyi embernek kellett szja-t fizetnie tavaly

Tavaly összesen 1,1 millió szülő csökkentette adóját a gyermekek után igénybe vehető enyhítéssel, több százezer embernek pedig egyáltalán nem kellett adóznia – írja a hétfői Magyar Nemzet.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával