hvg.hu Itthon

Törött üveggel vágta el élettársa nyakát egy nő Baján

Az alkoholista, munkanélküli férfi a bajai nő házában élt, és nem akart kiköltözni, hiába kérte az élettársa. A nő a hatóságokhoz fordult, de végül nem várta ki a segítséget, elhatározta, hogy megöli a férfit. Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja.

Albert Ákos Itthon

A rokonverők többsége megússza a büntetést

Hiába vezették be két évvel ezelőtt a kapcsolati erőszak tényállását a büntetőtörvénykönyvbe, a bíróságok lassan dolgoznak, a bűnesetek többsége pedig valószínűleg el sem jut hozzájuk. Ugyan külön fejezet foglalkozik a hozzátartozójukat bántalmazók felelősségre vonásával, de az áldozatoknak ettől nem lesz jobb, nekik inkább több férőhelyre lenne szükség a krízisközpontokban. Az Abcúg cikke a hvg.hu-n.

hvg.hu Itthon

Agyonverte élettársát, majd feladta magát egy nő

A Bács-Kiskun megyei nő a rendőrség megállapítása szerint előre kitervelte tettét: leitatta a férfit, a magatehetetlen embert téglával és vodkásüveggel verte, majd nyakon is szúrta egy üvegdarabbal. A rendőrség lezárta a nyomozást a tavaly szeptemberi ügyben.

hvg.hu Itthon

Fogyatékos marad a kislány, akit anyja lökött ki az ablakon

Másodfokú ítélet várható annak a tatabányai nőnek az ügyében, aki paranoiás állapotban 2014 márciusában kilökte akkor hatéves kislányát az ablakon, majd ő is utánaugrott. Mindketten túlélték a zuhanást, de a kislány maradandó károsodást szenvedett.

hvg.hu Itthon

Pénzbírsággal megúszta a komondoros Balogh József

420 ezer forint pénzbüntetést és 256 ezer forintos bűnügyi költséget kell megfizetnie az élettársát megverő volt fideszes politikusnak, Fülöpháza polgármesterének - döntött első fokon a Kecskeméti Járásbíróság. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

hvg.hu Itthon

Anyagilag lecsúszott a gyermekét megölő rendőrnő?

Körzeti megbízottal vagy gazdag vállalkozóval élhetett korábban az a rendőrnő, aki kedden főbe lőtte kisfiát és saját magát. A bulvárlapok egymásnak némileg ellentmondó információkat szedtek össze a pesti esetről.

hvg.hu Itthon

Jó családból való kamaszlány ölte meg az anyját 96 késszúrással

Halálra késeltek egy asszonyt Zagyvarékason, a gyilkossággal a nő 14 éves lányát és annak barátját gyanúsítják. Lapértesülések szerint a lány katolikus iskolába jár, jó tanuló és jó sportoló. Néhány éve elhunyt édesapja a település alpolgármestere és háziorvosa volt.

Hercsel Adél Plázs

"Ötven lájkért fölteszek magamról egy félmeztelen képet"

Magyarországon a 11–17 éves tanulók több mint fele élt már át online bántalmazást a felmérések szerint, és az iskolai erőszak, amelynek szinte kivétel nélkül előbb-utóbb lesz online vetülete is, ma már a 11-12 éveseket is egyre jobban érinti. A generációs szakadék miatt a szülők többsége nem érti, hogy mi történik a gyerekével, az iskolák pedig tagadnak: a cyberbullying az ő iskolájukban egyáltalán nem jellemző. Pedig az alattomos jelenségről beszélni kell, állítják többek között azok a művészek, akik a témát színdarabban és regényben dolgozták fel.

hvg.hu Itthon

Gyerekkínzó nevelőapa okozta a 6 hónapos csecsemő halálát

A devecseri férfi rendszeresen bántalmazta élettársa gyermekeit, a nő hallgatással falazott neki. A nevelőapa a legkisebb, mindössze hat hónapos kisfiúnak csonttörést, égési sérüléseket, koponyaűri sérüléseket okozott, az anyának nem hagyta, hogy etesse a kicsit. A csecsemőt 2014 augusztusában olyan súlyosan bántalmazta, hogy a baba a klinikai halál állapotába került, két hónappal később a kórházban halt meg. A férfi és élettársa ellen vádat emelt az ügyészség.

hvg.hu Itthon

Mozgó autók elé löktek egy 16 éves lányt

Egy dunakeszi férfi a gyanú szerint többször megfenyegette és bántalmazta a szülői felügyelete alatt álló fiatalokat. Egyiküket, a lányt, egy veszkedés után kilökte az úttestre, de szerencsére nem történt baleset. Az ügyben lezárták a nyomozást.

hvg.hu Itthon

Háromszor kellett megtámadnia barátnőjét, hogy őrizetbe vegyék

A 30 éves férfi a gyanú szerint egy fadarabbal addig verte élettársa lábát, amíg el nem tört a csont, mindezt egy áruház mögött, az utcán. Később baltával bántalmazta, tegnap pedig a kórházban ment neki a lábtörése miatt kerekesszékben ülő nőnek. Őrizetbe vették.

MTI/hvg.hu Itthon

Agyonverte egy nő a volt férjét az éjjel

Egy tatabányai asszony addig verte volt férjét, míg meg nem halt. A nő később beismerő vallomást tett a rendőröknek. Nem ez volt az egyetlen családon belüli agyonverés kedd este Magyarországon.

hvg.hu Itthon

Agyonverte apját egy férfi tegnap este

Egy törökszentmiklósi házban az idős apa és 48 éves fia összeveszett. A fiatalabb férfi olyan súlyosan bántalmazta apját, hogy az a helyszínen meghalt.

hvg.hu Itthon

Életveszélyes sérülést okozott feleségének, mert nem végzett elég házimunkát

Tavaly karácsony környékén a 30 éves, háromgyerekes családapa azért ütötte meg a feleségét, mert úgy gondolta, az asszony nem végez otthon elég házimunkát. A nő lépe megrepedt, de az életét sikerült megmenteni. A férfi ellen vádat emeltek, szabadlábon védekezhet. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést javasolt kiszabni rá.

hvg.hu Itthon

Zsineggel akarta megölni kisgyermekeit egy nő Pest megyében

Vádat emelt az ügyészség egy százhalombattai nő ellen, aki nehéz körülmények között élt gyermekeivel. A gyerekek nevelését elhanyagolta, végül nehézségei miatt őket és magát is meg akarta ölni. A kisgyerekek csak azért nem haltak meg, mert fojtogatás közben anyjuk azt hitte, hogy már megfulladtak.

1 2 3 4 5 6 7
21
A címlapról ajánljuk