hvg.hu Itthon

Törött üveggel vágta el élettársa nyakát egy nő Baján

Az alkoholista, munkanélküli férfi a bajai nő házában élt, és nem akart kiköltözni, hiába kérte az élettársa. A nő a hatóságokhoz fordult, de végül nem várta ki a segítséget, elhatározta, hogy megöli a férfit. Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja.

Albert Ákos Itthon

A rokonverők többsége megússza a büntetést

Hiába vezették be két évvel ezelőtt a kapcsolati erőszak tényállását a büntetőtörvénykönyvbe, a bíróságok lassan dolgoznak, a bűnesetek többsége pedig valószínűleg el sem jut hozzájuk. Ugyan külön fejezet foglalkozik a hozzátartozójukat bántalmazók felelősségre vonásával, de az áldozatoknak ettől nem lesz jobb, nekik inkább több férőhelyre lenne szükség a krízisközpontokban. Az Abcúg cikke a hvg.hu-n.

hvg.hu Itthon

Agyonverte élettársát, majd feladta magát egy nő

A Bács-Kiskun megyei nő a rendőrség megállapítása szerint előre kitervelte tettét: leitatta a férfit, a magatehetetlen embert téglával és vodkásüveggel verte, majd nyakon is szúrta egy üvegdarabbal. A rendőrség lezárta a nyomozást a tavaly szeptemberi ügyben.

hvg.hu Itthon

Fogyatékos marad a kislány, akit anyja lökött ki az ablakon

Másodfokú ítélet várható annak a tatabányai nőnek az ügyében, aki paranoiás állapotban 2014 márciusában kilökte akkor hatéves kislányát az ablakon, majd ő is utánaugrott. Mindketten túlélték a zuhanást, de a kislány maradandó károsodást szenvedett.

hvg.hu Itthon

Pénzbírsággal megúszta a komondoros Balogh József

420 ezer forint pénzbüntetést és 256 ezer forintos bűnügyi költséget kell megfizetnie az élettársát megverő volt fideszes politikusnak, Fülöpháza polgármesterének - döntött első fokon a Kecskeméti Járásbíróság. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

hvg.hu Itthon

Anyagilag lecsúszott a gyermekét megölő rendőrnő?

Körzeti megbízottal vagy gazdag vállalkozóval élhetett korábban az a rendőrnő, aki kedden főbe lőtte kisfiát és saját magát. A bulvárlapok egymásnak némileg ellentmondó információkat szedtek össze a pesti esetről.

hvg.hu Itthon

Jó családból való kamaszlány ölte meg az anyját 96 késszúrással

Halálra késeltek egy asszonyt Zagyvarékason, a gyilkossággal a nő 14 éves lányát és annak barátját gyanúsítják. Lapértesülések szerint a lány katolikus iskolába jár, jó tanuló és jó sportoló. Néhány éve elhunyt édesapja a település alpolgármestere és háziorvosa volt.

Hercsel Adél Plázs

"Ötven lájkért fölteszek magamról egy félmeztelen képet"

Magyarországon a 11–17 éves tanulók több mint fele élt már át online bántalmazást a felmérések szerint, és az iskolai erőszak, amelynek szinte kivétel nélkül előbb-utóbb lesz online vetülete is, ma már a 11-12 éveseket is egyre jobban érinti. A generációs szakadék miatt a szülők többsége nem érti, hogy mi történik a gyerekével, az iskolák pedig tagadnak: a cyberbullying az ő iskolájukban egyáltalán nem jellemző. Pedig az alattomos jelenségről beszélni kell, állítják többek között azok a művészek, akik a témát színdarabban és regényben dolgozták fel.

hvg.hu Itthon

Gyerekkínzó nevelőapa okozta a 6 hónapos csecsemő halálát

A devecseri férfi rendszeresen bántalmazta élettársa gyermekeit, a nő hallgatással falazott neki. A nevelőapa a legkisebb, mindössze hat hónapos kisfiúnak csonttörést, égési sérüléseket, koponyaűri sérüléseket okozott, az anyának nem hagyta, hogy etesse a kicsit. A csecsemőt 2014 augusztusában olyan súlyosan bántalmazta, hogy a baba a klinikai halál állapotába került, két hónappal később a kórházban halt meg. A férfi és élettársa ellen vádat emelt az ügyészség.

hvg.hu Itthon

Mozgó autók elé löktek egy 16 éves lányt

Egy dunakeszi férfi a gyanú szerint többször megfenyegette és bántalmazta a szülői felügyelete alatt álló fiatalokat. Egyiküket, a lányt, egy veszkedés után kilökte az úttestre, de szerencsére nem történt baleset. Az ügyben lezárták a nyomozást.

hvg.hu Itthon

Háromszor kellett megtámadnia barátnőjét, hogy őrizetbe vegyék

A 30 éves férfi a gyanú szerint egy fadarabbal addig verte élettársa lábát, amíg el nem tört a csont, mindezt egy áruház mögött, az utcán. Később baltával bántalmazta, tegnap pedig a kórházban ment neki a lábtörése miatt kerekesszékben ülő nőnek. Őrizetbe vették.

MTI/hvg.hu Itthon

Agyonverte egy nő a volt férjét az éjjel

Egy tatabányai asszony addig verte volt férjét, míg meg nem halt. A nő később beismerő vallomást tett a rendőröknek. Nem ez volt az egyetlen családon belüli agyonverés kedd este Magyarországon.

1 2 3 4 5 6 7
21
A címlapról ajánljuk
Wales-Belgium 2-1 ÉLŐ

Wales-Belgium 2-1 ÉLŐ

A magyar válogatottat kiejtő Belgium Wales ellen lép ma pályára az Eb második negyeddöntőjében. Mindkét ország aranygenerációként jellemzi saját válogatottját, ma kiderül, melyiküknek van igaza. Kövesse velünk a meccset percről percre!