Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Nem kérte a feleség a kávét, gumikalapáccsal verte szét a férj

A válófélben lévő nő iratokat vitt a férjének, de nem ment be hozzá, ezért a férfi utánabiciklizett és megverte.

Egyasszony, aki tudja, miért élvezi valaki a bántalmazást

Egyasszony, aki tudja, miért élvezi valaki a bántalmazást

Péterfy-Novák Éva 2013 májusában terapeuta tanácsára kezdte kiírni magából elhunyt gyermekének és saját abúzív kapcsolatának történetét, melyből egy olyan sikeres blog lett, hogy felfigyelt rá az egyik legnagyobb hazai kiadó is. Egyasszony címen most jelent meg a kötet, mely megdöbbentően őszinte, és tele van szarkazmussal, bánattal, de humorral és boldogsággal is.

Többen halnak meg családon belüli erőszakban, mint háborúkban

Az UNICEF adatai szerint 290 millió gyermek szenved erőszaktól otthon. Több ember veszíti életét a főként a nőket és a gyerekeket érő családi belüli erőszakban, mint háborúkban - közölte az Oxfordi és a Stanford Egyetem.

MTI

Gyermekbántalmazás Magyarországon

Gyermekbántalmazás Magyarországon

Óriási a szakadék a jogszabályok és a valóság között, a magyar rendszer nem képes megvédeni a bántalmazástól a gyerekeket – egyebek mellett emiatt számíthat kellemetlen percekre a kormány az ENSZ gyermekjogi bizottsága jövő heti raportján.

Felfüggesztett börtönt kérnek a komondoros Baloghra

Felfüggesztett börtönt kérnek a komondoros Baloghra

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kér Balogh József volt fideszes országgyűlési képviselő ellen, aki megverte élettársát – írja a Blikk.

hvg.hu

Halálra szurkálta fiát egy kerecsendi férfi

A 64 éves M. Sándor a gyanú szerint pénteken végzett fiával, vasárnap helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

hvg.hu

Különös kegyetlenséggel ölte meg barátnőjét

Egy tavaly augusztusi bűncselekmény ügyében nyomozott a rendőrség. Egy 21 éves férfi végezhetett 23 éves barátnőjével Békéscsabán. A rendőrség vádemelést javasol.

hvg.hu

Dühében halálra gázolta feleségét egy tárnoki férfi

A férfi bevodkázott, majd összevesztek a feleségével. A nő a kocsija mögé feküdt, hogy megakadályozza távozását, mire a férfi rátolatott az asszonyra és métereken át vonszolta magával. A nő meghalt, az ügyészség vádat emelt.

MTI

XII. kerületi munkahelye előtt akarta leszúrni a feleségét

Kedd reggel otthon összevesztek, majd a férfi a nő munkahelyéhez ment, ahol egy bicskával várta a feleségét. A rendőrök megakadályozták a késelést.

hvg.hu

Megölte a barátnőjét, aztán magára hívta a rendőrt

A mélykúti férfi ügyében pénteken zárták le a nyomozást vádemelési javaslattal.

hvg.hu

Kisfiukat megsüketítették, lányuknak a karját törték – börtönt kérnek a durva szülőkre

Két dormándi szülő ellen vádat emelt az ügyészség. Három gyermeküket annyira elhanyagolták, hogy a gyermekek fejlődése, értelmi képessége jól érezhetően elmaradt az életkori átlagtól.

MTI

"Ha hozzám érsz, eltöröm a karodat"

"Ha hozzám érsz, eltöröm a karodat"

Miért megy vissza a nő a bántalmazó férfihoz? Miért nem tud éveken át kiszakadni egy erőszakon, fenyegetettségen alapuló kapcsolatból? A hvg.hu a családon belüli erőszakról sorozatot kezdett, melyben újabb és újabb eseteken túl szakértők szólalnak meg a témában. Ezúttal Feldmár András pszichológus, pszichoterapeuta írását közöljük.

Őrizetbe vettek egy férjet és egy apóst a feleség elhurcolásáért

Személyi szabadság megsértése miatt őrizetbe vett a rendőrség két nyíregyházi férfit. Az apa és fia az utóbbi külön élő feleségét vitték el erőszakkal érpataki otthonából – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

MTI

Hasba szúrta élettársát egy nő Oroszlányban

A férfi kicsavarta a kést a 33 éves nő kezéből, az eszközt a kertben találták meg.

MTI

30 kilós nevelt lányát erőszakolta a 130 kilós juhász - 13 évre ítélték

A kislány még csak 9 éves volt, amikor nevelőapja molesztálni kezdte. Rögtön szólt az anyjának, de a nő azt mondta, hagyja csak a férfire, majd abbahagyja. De a juhász még évekig folytatta. Közben a gyereket bántalmazták és súlyosan el is hanyagolták, volt, hogy egy hétre magára hagyták élelem és pénz nélkül, miközben neki kellett ellátni az állatokat a ház körül. A kislány úgy menekült meg, hogy a polgármesteri hivatalhoz fordult.

MTI

Összeszurkálta feleségét egy férfi, mert a nő állítólag rátámadt

A férfi és a felesége a múlt éjjel összevesztek, majd verekedni kezdtek. A férj többször beledöfte a kést a nőbe. A bázakerettyei férfit a rendőrség őrizetbe vette.

MTI

A szilikont is kiverte barátnőjéből egy férfi

A verés következtében másfél centis szilkondarabok kerültek a nő nyirokkeringésébe. A bántalmazott nő szakított, elköltözött és könyvet írt tapasztalatairól. A lábadozás közben írt könyvben 12 nő története szerepel, bántalmazóik közül csak egy van börtönben.

hvg.hu

A nyílt utcán verte és taposta agyon barátnőjét

A 22 éves férfi és barátnője gyakran veszekedtek. A nő kijelentette, hogy elhagyja a férfit, mire az a nyílt utcán agyonverte.

hvg.hu

Előzetesban az apa, aki koponyaűri vérzést okozott két hónapos gyerekének

Előzetes letartóztatásba került az a férfi, aki két hónapos, síró gyermekét úgy bántalmazta, hogy a kicsi koponyaűri vérzést szenvedett.

MTI

Videó: Ha egy férfit vernek az utcán, az kit érdekel?

Videó: Ha egy férfit vernek az utcán, az kit érdekel?

A családon belüli erőszakot 40 százalékban férfiak szenvedik el – ez az üzenete annak a kampánynak, amelyet a Mankind nevű civil szervezet készített. A férfiak ellen irányuló családon belüli erőszakos esetekre fókuszáló jogvédők filmjében először egy nőre támad rá partnere a nyílt utcán, majd ugyanez megismétlődik, de immár a férfi a szenvedő fél. Az első esetben többen közbelépnek, de amikor a férfit veri barátnője, a legtöbben csak mosolyogva nézik az esetet.

hvg.hu
12317

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X