Hercsel Adél Kult

Álmodozzatok csak, kislányok, de éljétek túl! – Megnéztük a Lány a vonatont

A brutálisan sikeres Paula Hawkins-regényből készült ellentmondásos film nem más, mint egy véres melodráma, ami azt bizonyítja, hogy még mindig görcsösen ragaszkodunk a romantikus szerelmi házasság hamis tündérmeséjéhez. Holott ez könnyen a bántalmazó kapcsolat és a tragédia melegágya lehet.

MTI Itthon

Rettegésben tartotta lányait az erőszakos, molesztáló rém - tíz év fegyházra ítélték

A Pest megyei férfi csak a fiát nem bántotta; két nevelt és két saját lányának életét pokollá tette, csakúgy, mint az élettársáét. Többször előfordult, hogy kutyáikat felakasztotta a házuk gerendájára, amit a gyerekeknek végig kellett nézniük, sőt olykor a tetemeket is velük ásatta el a kertben. Volt, hogy két nővel szeretkezett a gyerekek előtt, az egyik kislányt molesztálta is. A vádlott védője felmentésért fellebbezett.

hvg.hu Világ

Kivégezte négy gyermekét egy amerikai férfi

A michigani apa két tizenéves mostohagyermekét lelőtte a pincében, a két kicsit szén-monoxiddal mérgezte meg. Gyermekei anyját is csaknem megölte, azután felhívta a rendőrséget.

hvg.hu Itthon

Rettegésben tartotta lányait a pilismaróti apa

A pilismaróti apa folyamatosan fenyegette, alázta, leköpdöste lányait, egyikükre ráborította az asztalt, miközben a lány gyertyafénynél tanult. Az ügyészség börtönbünetést javasol a családfőnek.

hvg.hu Itthon

Faléccel verte csaknem halálra részeges volt férjét egy nő

Az elmúlt években egyre többet ivott és fokozatosan lecsúszott a tatabányai vállalkozó. Elvált felesége megengedte neki, hogy nála lakjon, de gyakran veszekedtek. Egy nap a nő egy nem is túl nagy faléccel annyira összeverte volt férjét, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyészség vádat emelt.

Hercsel Adél Kult

A kötelezőkön túl - mit olvasson a gyerek a nyáron?

A tündérmesék kora végképp lejárt: a kortárs gyerekkönyvszerzők egyre fontosabbnak tartják, hogy a gyerekek olvasmányaiba beszűrődön a valóság, tele bántalmazással, káros szenvedéllyel és családi konfliktusokkal. Mindemellett a mai gyerekkönyvek írói rendkívül érzékenyen közelítenek mindehhez. Nem véletlen, hogy idén nyárra különösen színvonalas kínálat született.

1 2 3 4 5 6 7
22
A címlapról ajánljuk