Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Parlamenti határozattal lépne fel a nők védelmében az Együtt

Az Együtt politikusa szerint a helyzet javítása érdekében egyszerre kellene kidolgozni a családon belüli erőszak elleni védelmet és megelőzést, továbbá az elkövetők megfelelő felelősségre vonását biztosító jogintézményeket.

MTI

Kína vezetői hajlandóak elismerni a családon belüli erőszak létezését

Kínában törvény készül a családon belüli erőszak ellen. Ez azt jelenti, hogy az ország vezetői egy olyan probléma létezését ismerik el, amely hagyományosan tabunak számít ott – jelentette az állami média kedden.

MTI

Videó: TEK-esek nyomták le a kutyáját lelövő, feleségét fenyegető férfit

Az 53 éves férfi vasárnap este összeveszett a feleségével, majd a házuk udvarán őrjöngött, kutyájukat is lelőtte.

hvg.hu

"Nem vagyok bűnöző" – jogerős életfogytiglan az anyját és nagyanyját megölő férfinak

Az ügyészség tényleges életfogytiglant javasolt, de a Győri Ítélőtábla bírója szerint nem lehet elvenni a szabad élet esélyét egy olyan embertől, aki a gyilkosság idején még 21 éves sem volt. A dorogi férfi bozótvágó késsel és kalapáccsal ölte meg a két nőt egy veszekedés hevében.

MTI

Helyszíni fotó: Saját botjával verte agyon 87 éves nagynénjét egy férfi

Helyszíni fotó: Saját botjával verte agyon 87 éves nagynénjét egy férfi

A rendőrség lezárta a nyomozást és vádemelést javasol a 63 éves F. Szilveszter ellen, aki a gyanú szerint a nyáron annyira összeverte 87 éves nagynénjét, hogy az asszony a kórházban meghalt.

hvg.hu

Nem engedett a bíróság a komondoros Balogh kérésének

A Kecskeméti Járásbíróság első fokon elutasította a Fideszből már kizárt Balogh József fülöpházi polgármester azon kérését, hogy az élettársa bántalmazásával kapcsolatos ügyét közvetítői eljárásban tegye jóvá. Az ítélet nem jogerős, de eszerint Baloghnak bíróság elé kell állnia.

MTI

Szerelme gyerekeit erőszakolta meg egy férfi – 10 év börtönre ítélték

A békéscsabai rém a 11 éves lányt egy telefonfülkében molesztálta, az ötéves kisfiút lefogta és idősebb fiútestvére szeme láttára fajtalankodott vele. 2010 elején ismerte meg a gyerekek anyját, és júniusban már a legkisebb fiút bántalmazta. A bíróság jogerősen 10 évre ítélte.

MTI

Családon belüli erőszakkal gyanúsítanak egy 24 éves profi hokist

Őrizetbe vették családon belüli erőszak gyanújával hétfőn Szlava Vojnovot, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) bajnok Los Angeles Kings védőjét, az NHL pedig felfüggesztette játékjogát.

MTI

Sokkoló videó: A gyerekveréssel nincs vége a családon belüli erőszaknak

Sokkoló videó: A gyerekveréssel nincs vége a családon belüli erőszaknak

Megdöbbentően sok gyereket bántalmaznak Magyarországon, és minden 10. napon belehal a verésbe egy gyerek. A családon belüli erőszak következményei ráadásul hosszabb távon is hatnak: aki túléli, abban is meghal valami. A lefelé mutató spirálból azonban ki lehet lépni, ha a bántalmazott felnőtt képes kimászni szorult helyzetéből - derül ki a Pünkösdi Szeretetszolgálat filmjéből. A szervezet bántalmazott nőket és gyerekeket befogadó védett házra gyűjt.

hvg.hu

A nagyfiú veszett össze az apával, de a kistestvér szúrta hátba a férfit

Zalaegerszegen történt családi dráma egy névnapi ünnepség után. Egy 22 éves fiút súlyos testi sértés kísérletével gyanúsít a rendőrség.

hvg.hu

Továbbra is esetleges, mi történik a szexuális erőszak áldozataival

Továbbra is esetleges, mi történik a szexuális erőszak áldozataival

Csak látszólag gondolkodik egységesen a társadalom a szexuális erőszakról - állítja a Virág György pszichológus, aki szerint az ilyen ügy nagy felháborodást kelt, az elkövetők még a börtönhierarchiában is mélyre kerül, eközben azonban sokan továbbra is felelősnek tartják például a megerőszakolt nőt is. A szakértő a gyermekek elleni szexuális erőszak jeleiről, következményeiről is beszél a HVG-nek.

12 év börtön a feleségét halálra szurkáló férfinak

A részeges vádlott többször bántalmazta feleségét a gyerekek szeme láttára is, majd tavaly nyáron három szúrással megölte nőt. Jogerősen elítélték.

MTI

13-szor csapta fejbe fejszével bántalmazóját egy pásztói nő – emberölés a vád

A vádlott és a férfi 4 éve éltek együtt jól-rosszul: sokat ittak és veszekedtek, ami gyakran a tettlegességig fajult. Egy alkalommal a nő kórházba került, majd miután kiengedték, fejszével megölte az ágyban fekvő férfit.

MTI

Nem kérte a feleség a kávét, gumikalapáccsal verte szét a férj

A válófélben lévő nő iratokat vitt a férjének, de nem ment be hozzá, ezért a férfi utánabiciklizett és megverte.

hvg.hu

Egyasszony, aki tudja, miért élvezi valaki a bántalmazást

Egyasszony, aki tudja, miért élvezi valaki a bántalmazást

Péterfy-Novák Éva 2013 májusában terapeuta tanácsára kezdte kiírni magából elhunyt gyermekének és saját abúzív kapcsolatának történetét, melyből egy olyan sikeres blog lett, hogy felfigyelt rá az egyik legnagyobb hazai kiadó is. Egyasszony címen most jelent meg a kötet, mely megdöbbentően őszinte, és tele van szarkazmussal, bánattal, de humorral és boldogsággal is.

Többen halnak meg családon belüli erőszakban, mint háborúkban

Az UNICEF adatai szerint 290 millió gyermek szenved erőszaktól otthon. Több ember veszíti életét a főként a nőket és a gyerekeket érő családi belüli erőszakban, mint háborúkban - közölte az Oxfordi és a Stanford Egyetem.

MTI

Gyermekbántalmazás Magyarországon

Gyermekbántalmazás Magyarországon

Óriási a szakadék a jogszabályok és a valóság között, a magyar rendszer nem képes megvédeni a bántalmazástól a gyerekeket – egyebek mellett emiatt számíthat kellemetlen percekre a kormány az ENSZ gyermekjogi bizottsága jövő heti raportján.

Felfüggesztett börtönt kérnek a komondoros Baloghra

Felfüggesztett börtönt kérnek a komondoros Baloghra

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kér Balogh József volt fideszes országgyűlési képviselő ellen, aki megverte élettársát – írja a Blikk.

hvg.hu

Halálra szurkálta fiát egy kerecsendi férfi

A 64 éves M. Sándor a gyanú szerint pénteken végzett fiával, vasárnap helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

hvg.hu

Különös kegyetlenséggel ölte meg barátnőjét

Egy tavaly augusztusi bűncselekmény ügyében nyomozott a rendőrség. Egy 21 éves férfi végezhetett 23 éves barátnőjével Békéscsabán. A rendőrség vádemelést javasol.

hvg.hu
12318

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X