Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

A nagyfiú veszett össze az apával, de a kistestvér szúrta hátba a férfit

Zalaegerszegen történt családi dráma egy névnapi ünnepség után. Egy 22 éves fiút súlyos testi sértés kísérletével gyanúsít a rendőrség.

hvg.hu

Továbbra is esetleges, mi történik a szexuális erőszak áldozataival

Továbbra is esetleges, mi történik a szexuális erőszak áldozataival

Csak látszólag gondolkodik egységesen a társadalom a szexuális erőszakról - állítja a Virág György pszichológus, aki szerint az ilyen ügy nagy felháborodást kelt, az elkövetők még a börtönhierarchiában is mélyre kerül, eközben azonban sokan továbbra is felelősnek tartják például a megerőszakolt nőt is. A szakértő a gyermekek elleni szexuális erőszak jeleiről, következményeiről is beszél a HVG-nek.

12 év börtön a feleségét halálra szurkáló férfinak

A részeges vádlott többször bántalmazta feleségét a gyerekek szeme láttára is, majd tavaly nyáron három szúrással megölte nőt. Jogerősen elítélték.

MTI

13-szor csapta fejbe fejszével bántalmazóját egy pásztói nő – emberölés a vád

A vádlott és a férfi 4 éve éltek együtt jól-rosszul: sokat ittak és veszekedtek, ami gyakran a tettlegességig fajult. Egy alkalommal a nő kórházba került, majd miután kiengedték, fejszével megölte az ágyban fekvő férfit.

MTI

Nem kérte a feleség a kávét, gumikalapáccsal verte szét a férj

A válófélben lévő nő iratokat vitt a férjének, de nem ment be hozzá, ezért a férfi utánabiciklizett és megverte.

hvg.hu

Egyasszony, aki tudja, miért élvezi valaki a bántalmazást

Egyasszony, aki tudja, miért élvezi valaki a bántalmazást

Péterfy-Novák Éva 2013 májusában terapeuta tanácsára kezdte kiírni magából elhunyt gyermekének és saját abúzív kapcsolatának történetét, melyből egy olyan sikeres blog lett, hogy felfigyelt rá az egyik legnagyobb hazai kiadó is. Egyasszony címen most jelent meg a kötet, mely megdöbbentően őszinte, és tele van szarkazmussal, bánattal, de humorral és boldogsággal is.

Többen halnak meg családon belüli erőszakban, mint háborúkban

Az UNICEF adatai szerint 290 millió gyermek szenved erőszaktól otthon. Több ember veszíti életét a főként a nőket és a gyerekeket érő családi belüli erőszakban, mint háborúkban - közölte az Oxfordi és a Stanford Egyetem.

MTI

Gyermekbántalmazás Magyarországon

Gyermekbántalmazás Magyarországon

Óriási a szakadék a jogszabályok és a valóság között, a magyar rendszer nem képes megvédeni a bántalmazástól a gyerekeket – egyebek mellett emiatt számíthat kellemetlen percekre a kormány az ENSZ gyermekjogi bizottsága jövő heti raportján.

Felfüggesztett börtönt kérnek a komondoros Baloghra

Felfüggesztett börtönt kérnek a komondoros Baloghra

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kér Balogh József volt fideszes országgyűlési képviselő ellen, aki megverte élettársát – írja a Blikk.

hvg.hu

Halálra szurkálta fiát egy kerecsendi férfi

A 64 éves M. Sándor a gyanú szerint pénteken végzett fiával, vasárnap helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

hvg.hu

Különös kegyetlenséggel ölte meg barátnőjét

Egy tavaly augusztusi bűncselekmény ügyében nyomozott a rendőrség. Egy 21 éves férfi végezhetett 23 éves barátnőjével Békéscsabán. A rendőrség vádemelést javasol.

hvg.hu

Dühében halálra gázolta feleségét egy tárnoki férfi

A férfi bevodkázott, majd összevesztek a feleségével. A nő a kocsija mögé feküdt, hogy megakadályozza távozását, mire a férfi rátolatott az asszonyra és métereken át vonszolta magával. A nő meghalt, az ügyészség vádat emelt.

MTI

XII. kerületi munkahelye előtt akarta leszúrni a feleségét

Kedd reggel otthon összevesztek, majd a férfi a nő munkahelyéhez ment, ahol egy bicskával várta a feleségét. A rendőrök megakadályozták a késelést.

hvg.hu

Megölte a barátnőjét, aztán magára hívta a rendőrt

A mélykúti férfi ügyében pénteken zárták le a nyomozást vádemelési javaslattal.

hvg.hu

Kisfiukat megsüketítették, lányuknak a karját törték – börtönt kérnek a durva szülőkre

Két dormándi szülő ellen vádat emelt az ügyészség. Három gyermeküket annyira elhanyagolták, hogy a gyermekek fejlődése, értelmi képessége jól érezhetően elmaradt az életkori átlagtól.

MTI

"Ha hozzám érsz, eltöröm a karodat"

"Ha hozzám érsz, eltöröm a karodat"

Miért megy vissza a nő a bántalmazó férfihoz? Miért nem tud éveken át kiszakadni egy erőszakon, fenyegetettségen alapuló kapcsolatból? A hvg.hu a családon belüli erőszakról sorozatot kezdett, melyben újabb és újabb eseteken túl szakértők szólalnak meg a témában. Ezúttal Feldmár András pszichológus, pszichoterapeuta írását közöljük.

Őrizetbe vettek egy férjet és egy apóst a feleség elhurcolásáért

Személyi szabadság megsértése miatt őrizetbe vett a rendőrség két nyíregyházi férfit. Az apa és fia az utóbbi külön élő feleségét vitték el erőszakkal érpataki otthonából – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

MTI

Hasba szúrta élettársát egy nő Oroszlányban

A férfi kicsavarta a kést a 33 éves nő kezéből, az eszközt a kertben találták meg.

MTI

30 kilós nevelt lányát erőszakolta a 130 kilós juhász - 13 évre ítélték

A kislány még csak 9 éves volt, amikor nevelőapja molesztálni kezdte. Rögtön szólt az anyjának, de a nő azt mondta, hagyja csak a férfire, majd abbahagyja. De a juhász még évekig folytatta. Közben a gyereket bántalmazták és súlyosan el is hanyagolták, volt, hogy egy hétre magára hagyták élelem és pénz nélkül, miközben neki kellett ellátni az állatokat a ház körül. A kislány úgy menekült meg, hogy a polgármesteri hivatalhoz fordult.

MTI

Összeszurkálta feleségét egy férfi, mert a nő állítólag rátámadt

A férfi és a felesége a múlt éjjel összevesztek, majd verekedni kezdtek. A férj többször beledöfte a kést a nőbe. A bázakerettyei férfit a rendőrség őrizetbe vette.

MTI
12318

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X