hvg.hu Világ

Kivégezte négy gyermekét egy amerikai férfi

A michigani apa két tizenéves mostohagyermekét lelőtte a pincében, a két kicsit szén-monoxiddal mérgezte meg. Gyermekei anyját is csaknem megölte, azután felhívta a rendőrséget.

hvg.hu Itthon

Rettegésben tartotta lányait a pilismaróti apa

A pilismaróti apa folyamatosan fenyegette, alázta, leköpdöste lányait, egyikükre ráborította az asztalt, miközben a lány gyertyafénynél tanult. Az ügyészség börtönbünetést javasol a családfőnek.

hvg.hu Itthon

Faléccel verte csaknem halálra részeges volt férjét egy nő

Az elmúlt években egyre többet ivott és fokozatosan lecsúszott a tatabányai vállalkozó. Elvált felesége megengedte neki, hogy nála lakjon, de gyakran veszekedtek. Egy nap a nő egy nem is túl nagy faléccel annyira összeverte volt férjét, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyészség vádat emelt.

Hercsel Adél Kult

A kötelezőkön túl - mit olvasson a gyerek a nyáron?

A tündérmesék kora végképp lejárt: a kortárs gyerekkönyvszerzők egyre fontosabbnak tartják, hogy a gyerekek olvasmányaiba beszűrődön a valóság, tele bántalmazással, káros szenvedéllyel és családi konfliktusokkal. Mindemellett a mai gyerekkönyvek írói rendkívül érzékenyen közelítenek mindehhez. Nem véletlen, hogy idén nyárra különösen színvonalas kínálat született.

hvg.hu Itthon

Törött üveggel vágta el élettársa nyakát egy nő Baján

Az alkoholista, munkanélküli férfi a bajai nő házában élt, és nem akart kiköltözni, hiába kérte az élettársa. A nő a hatóságokhoz fordult, de végül nem várta ki a segítséget, elhatározta, hogy megöli a férfit. Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja.

Albert Ákos Itthon

A rokonverők többsége megússza a büntetést

Hiába vezették be két évvel ezelőtt a kapcsolati erőszak tényállását a büntetőtörvénykönyvbe, a bíróságok lassan dolgoznak, a bűnesetek többsége pedig valószínűleg el sem jut hozzájuk. Ugyan külön fejezet foglalkozik a hozzátartozójukat bántalmazók felelősségre vonásával, de az áldozatoknak ettől nem lesz jobb, nekik inkább több férőhelyre lenne szükség a krízisközpontokban. Az Abcúg cikke a hvg.hu-n.

1 2 3 4 5 6 7
22
A címlapról ajánljuk