Hercsel Adél Élet+Stílus

"Sokan jobb híján választják az otthonszülést"

Hat évvel ezelőtt robbant a bomba idehaza a Geréb Ágnes nevével összeforrt otthonszülés körüli botrányos ügyekben. A kérdés ismét aktuális, most a cseheknél tiltották be az otthonszülést. De mi van most az otthonszüléssel Magyarországon? Hogyan teljesít az időközben bevezetett szabályozás? Mi ma a szülészeti ellátás legnagyobb rákfenéje? Schmidt Erikával, a szülési jogokkal foglalkozó Emma Egyesület munkatársával beszélgettünk.

MTI Világ

Újabb rémisztő felfedezés a zikavírusról

Amerikai kutatók bizonyítékot találtak arra, hogy a zikavírus képes szaporodni a magzati agyban még legalább hét hónapig az után, hogy az anya zikafertőzésen esett át, sőt, a vírus a csecsemő megszületése után is jelen van a gyermek agyában.

hvg.hu Itthon

Meghalt a kórházban a légpuskával fejbe lőtt csecsemő

A kórház és a rendőrség megerősítette, hogy nem tudták megmenteni az életét annak a tizenegy hónapos kisfiúnak, akit egy légpuskával talált el az apja október 17-én – írja a Dunántúli Napló. A kisgyermek kedden hunyt el.

hvg.hu Élet+Stílus

El tudna ilyesmit képzelni a magyar parlamentben?

Beszéde alatt szoptatta meg csecsemőjét egy izlandi parlamenti képviselő. Ez még az észak-európai országban is meglepő esemény, annak ellenére, hogy az ott élők nem csinálnak ügyet a nyilvános szoptatásból.

1 2 3 4 5 6 7
13
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával