hvg.hu Vállalkozás

Kirúgott a főnököm, és felvett valakit a helyemre, megteheti?

A munkáltató dönthet úgy, hogy a jövőben egyes képességekre, szaktudásra nagyobb, másokra kisebb hangsúlyt helyez. Vagyis elbocsáthat egy munkatársat arra hivatkozva, hogy minőségi cserével új munkavállalót vesz fel a helyére. Érdekes ugyanakkor, hogy a csere lehetősége nem a jogszabályokból, hanem a bírói gyakorlatból következik. De mire kell figyelni a cserénél?

hvg.hu Vállalkozás

Kevesebben váltanak idén kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást

Megközelítőleg másfél millió személyautót érint az év végi kötelező váltás, ám az már az első időszak tapasztalatai alapján látszik, hogy az idei évben még a tavalyinál is kevesebben cserélik le korábbi biztosításukat. A biztosítót váltóknak azonban fontos betartani a határidőket: a jelenlegi szerződés felmondásának legkésőbb december 1-jén éjfélig kell beérkeznie a biztosítóhoz – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

hvg.hu Gazdaság

Oldja meg a karácsonyt okosba'

Unja a huszadik fekete zoknit? Elege van a karácsonyi tolongásból és a plázákból? Szeretne pénztárcát kímélő megoldással ajándékot adni szeretteinek, és közben még környezettudatos is maradna? Akkor önnek találták ki a "barterkarácsonyt": otthon megunt tárgyai másoknak talán hasznosak. És viszont. A csereberélt cuccok mellett az alternatív megoldások listáján az élményajándékozás az utóbbi évek egyre erősödő trendje.

MTI Gazdaság

Így támogatja a kormány a pénztárgépek cseréjét

Ötvenezer forint támogatást ad az állam a pénztárgépek cseréjéhez az arra jogosult vállalkozóknak. Az ezzel kapcsolatos kérelmeket október 31-ig várja a NAV, és november 15-ig lehet a támogatást igénybe venni.

Origo Itthon

Hibás mellimplantátumok: a héten közölhetik a magyar álláspontot

Legkésőbb péntekig kell az egészségügyi államtitkárságnak hivatalosan is tájékoztatnia a szakmát az ügyben, ezután pedig a nyilvánosságot az úgynevezett PIP mellimplantátumok ügyében – értesült az Origó plasztikai sebészi körökből. A NEFMI egészségügyért felelős államtitkársága valószínűleg nem vár péntekig, szerdán vagy csütörtökön jelenhet meg közleménye – írja a hírportál.

MTI Világ

Ingyen eltávolítják a rossz mellimplantátumokat Venezuelában

Ingyenes műtétet ajánl fel a venezuelai kormány azoknak a nőknek, akik a francia gyártmányú PIP-mellimplantátumból kaptak. A francia Poly Implant Prothese cég szilikonbetétével élő nők a kijelölt kórházakban jelentkezhetnek plasztikai beavatkozásra: csak az implantátum eltávolítása ingyenes, az újabb betétek elhelyezéséért már fizetni kell.

1 2 3

A címlapról ajánljuk