Hercsel Adél Élet+Stílus

Attól, hogy undorodik tőle, a rovar tökéletes étel

Étkezési céllal rovarokat forgalmazni ma Magyarországon lényegében törvényen kívüli tevékenységnek számít, a tudományos kutatások előremutató eredményei, a robbanásszerűen fejlődő nemzetközi piac, és a csillapíthatatlan gasztronómiai érdeklődés viszont hamar elsöpörheti a tiltást. Arról nem is beszélve, hogy rovart fogyasztani nem csupán egészséges és fogyókúrás, hanem környezetkímélő is. Pintér Richárd, a rovarevés úttörő hazai kutatója mesélt a lisztkukacok és a gyászbogárlárvák gasztronómiai karrierjéről.

MTI Gazdaság

Madárinfluenza: Tajvannak sem kell már magyar baromfi

A madárinfluenza-vírus miatt már nyolc, Európai Unión kívüli ország tiltotta meg az érintett megyéből vagy Magyarországról a magyar baromfi és baromfitermékek bevitelét – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

MTI Gazdaság

Egy kiló csirke 24 ezer, egy kiló kukoricaliszt 5 ezer forint Venezuelában

A teljes gazdasági és politikai válságba süllyedt Venezuelában horroráron juthat a lakosság már az élelmiszerekhez is. A hét elejétől átszámítva több mint ötezer forintba kerül egy kilogramm kukoricaliszt, míg egy kilogramm csirkéért több mint huszonnégyezer forintot kénytelenek fizetni. Az országban központilag határozzák meg az alapvető élelmiszerek árát.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes illatos csirkesült - recept

Ez igenis csirkesült, még ha ezúttal nem is egyben, hanem feldarabolva sütjük, Ugyan nem lesz annyira impozáns, mint egyben készült társai, viszont olyan mézes-citromos illatot áraszt, hogy azt egy parfümőr azonnal megpróbálná üvegbe zárni.

MTI Közlekedés

Több száz csirke lelte halálát a 311-es úton

Csirkéket szállító pótkocsis jármű karambolozott kisteherautóval csütörtök délután Ceglédnél a 311-es úton, a Tápiószele felé vezető oldalon. Az utat lezárták. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, háromszáz csirke elpusztult.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk