hvg.hu Vállalkozás

Csodazongorából rémálom

Egy csődbe ment város próbál méregdrága csodazongorát venni, de végül közadakozásból nem sikerül összedobni a pénzt. A gyártó cég késik a megrendelt hangszerek leszállításával. "Minden benne van, ami minket jellemez", mondta róla Orbán Viktor, de talán nem erre számított.

MTI Kult

Szeretik a turisták a csodazongorát a milánói világkiálltáson

A Milánói Világkiállítás magyar pavilonját naponta mintegy 1500 látogató keresi fel, de hétvégeken ennél jóval többen tekintik meg a magyar bemutatót, az Életkert Pavilont - mondta Rétfalvi Flóra, az expó magyar pavilonjának kommunikációs koordinátora magyar újságíróknak.

MTI Kult

Tíz csodazongorát vesz az állam 764 millióért

A Magyar Közlönyben jelent meg a határozat, miszerint tíz Bogányi-zongora megvásárlásáról döntött a kormány. A hangszereket közintézményekbe szállítják, Magyarországra és külföldre egyaránt.

Lindner András Kult

Új magyar zongora: Hang versenyben

Küllemében az utóbbi évek dizájnhangszereit idézi, de csúcstechnológiával a hangzáson is próbál változtatni az új, magyar fejlesztésű versenyzongora. A félig lebegő forma a tervezők szerint spirituális jelentést is hordoz: a Bogányi-zongora nem földhöz ragadt, asztal típusú tárgy, hanem olyan, mint egy madár.

hvg.hu Kult

Videó: Bemutatták a magyar fejlesztésű csodazongorát

A kultúra napja alkalmából, a Zeneakadémián debütált az új magyar fejlesztésű Bogányi-zongora, szerda este. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett. Beszédében elmondta, hogy a zene szerinte ma is békét teremthet, "abban a világban, ahol az egymás kultúrájával szembeni tiszteletlenség ismét kiásta a gyűlölet lövészárkait". Azt is hozzátette, hogy noha korábban tudósaink leginkább külföldön kamatoztatták tudásukat, a mai nap bizonyíték rá, hogy "Magyarországon ma már másképp állnak a csillagok".

MTI/hvg.hu Kult

Bemutatták a csodazongorát, amit Orbán Viktor már tavaly látott

Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész kedden a Budapest Music Centerben kisebb koncert keretében bemutatta a sajtó képviselőinek új fejlesztésű hangversenyzongoráját. A futurisztikus külsejű, számos technikai újítással készült "csodazongora" a nagyközönség előtt szerdán este a Zeneakadémián debütál a magyar kultúra napja alkalmából rendezendő gálán.


A címlapról ajánljuk